Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Firenze

Italienske Toscana er omgivet af det spektakulære toscanske landskab. Fra havnebyerne Livorno og La Spezia er det muligt at udforske Firenze. Besøg fx det arkitektoniske vidunder Santa Maria del Fioris kuppel eller se Galileos første teleskoper på det tekniske museum. Hvis I allerede har været i Firenze, kan I i stedet tage på udflugt til Pisa og se det berømte klokketårn. Et tredje alternativ kunne være at gå en tur gennem de dejlige landsbyer i Cinque Terre.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Il Duomo – Domkirken i Firenze

Det er de færreste, der tager til Firenze uden at opleve den mægtige domkirke på Piazza del Duomo.

Domkirken med tilhørende klokketårn og dåbskapel er en intens og overvældende oplevelse, når den pludselig dukker op i de snævre gader med sin grønne, lyserøde og hvide marmor.

Indenfor kan I nyde Brunelleschis imponerende kuppel, der blev bygget uden brug af stillads. Tag også de 463 trin op til toppen og nyd den fabelagtige udsigt over Firenze.
Piazza della Signoria og Palazzo Vecchio

Piazza della Signoria og Palazzo Vecchio

Piazza della Signoria er en helt enestående plads i hjertet af Firenze. I gamle dage var pladsen centrum for de politiske stormøder.

I dag kan I sætte jer på en af pladsens caféer eller restauranter og nyde de mange udendørs skulpturer som fx en kopi af Michelangelos David-statue og de sexede nymfer, der plasker rundt i Ammannatis Neptun-fontæne. Det er også på Piazza della Signoria, at Firenzes rådhus, Palazzo Vecchio, ligger.

Uffizierne – det ultimative kunstmuseum

Uffizierne i Firenze huser en af de største samlinger af hovedsagelig italienske malerier i verden. Mesterværkerne tæller bl.a. Botticellis ”Venus’ fødsel” og udsøgte værker af Rubens og Rembrandt.

Der er kun et begrænset antal billetter til salg hver dag, så I gør klogt i at tilmelde jer en af de udflugter, som skibet arrangerer. Så er I sikre på at kunne komme ind.
Skæv og smuk

Skæv og smuk

Den levende universitetsby Pisa er bl.a. et besøg værd for det verdensberømte skæve tårn, der hælder godt fire faretruende meter til den ene side. I kan evt. tage trappen op i toppen, hvis I tør!

Det skæve tårn i Pisa er en del af den fantastiske Campo dei Miracoli, Miraklernes Plads, der også tæller domkirken, dåbskapellet og kirkegården i Pisa. Bygningernes hvide marmor i kontrast til den blå himmel og de grønne græsplæner er et syn, I sent vil glemme.

Havn

Havn
La Spezia har en stor og travl naturhavn. Det er samtidig den vigtigste flådehavn i Italien. Krydstogterne lægger til ved molen Molo Garibaldi.

Er der mange skibe i havn, kan enkelte skibe risikere at skulle ligge for svaj, og så sejles gæsterne ind til molen i de mindre tenderbåde. Fra molen er der ca. 1 km ind til byens centrum og togstationen. Der er ca. 120 km fra La Spezia til Firenze og ca. 70 km til Pisa.

Livorno er Toscanas anden krydstogthavn. Krydstogterne lægger til kaj i den kommercielle havn. Herfra er der ca. 90 km til Firenze og 20 km til Pisa.

Klima

Klimaet i Toscana er generelt meget mildt. Kystområderne og dalene har varmere somre end i bakkerne og bjergene. April, maj, oktober og november er gode måneder at besøge Toscana. Her er der solrige dage blandet med enkelte regnfulde.

Vinteren byder på mange solrige, milde dage, men nætterne er kolde - især i bjergområderne.
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/krydstogt/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.