Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Gardasøen

Læs mere om rejser til Gardasøen

Gardasøen - Paradis på jorden
Rejsetips indsendt af:
Patricia Kyed
Horsens
22. dec. 2010

Gardasøen - Paradis på jorden

Pragtfuldt vejr, skøn beliggenhed, gode udflugtsmuligheder, dejlig mad, udsøgt vin, aktiv ferie eller ren afslapning. Slip dagligdags travlhed og nyd dette skønt område. Tættere på paradiset kommer man ikke.

Kommentarer til rejsetippet om Gardasøen

Et vidunderligt feriemål.

23/05 2011 H.H.Holtzmann
Sommerferien med campingvogn står igen foran mig.
I året 2009 var jeg ved Gardasøen, nærmere betegnet på camping Priori for 50`gang. Jeg blev modtaget med oliventræer og vin´ranker pyntet med kulørte balloner og tegninger fra campingværtens mindreårige søn.- Campingværten, Antonio - er tredie generation af værter.
Mange af de mennesker , der har skrevet beretning om turen dertil beskriver rejseruten over Brenner. Dem der gerne vil nyde en meget smuk natur bør køre over Fern-pass og Rhesien(Resia) passet til Merano og passere tæt forbi og i enkelte tilfælde gennem de utallige frugtplantager der er inden Merano. Få få år siden blev der færdiggjort et stykke motorvej fra Merano til Bolzano. Der er ingen Maut-pligt på dette stykke motorvej, så turen er også billigere end over Brenner.
Som campist og for den sags skyld også som hotelgæst er den østlige side at foretrække m.h.t. sol og lys. PÅ den østlige side kommer solen op over bjergene (Monte Baldo) kl. 08:10 i juni/juli og går ned
få minutter over kl. 20:00. I f.eks. Limone kommer denne by til at ligge i skygge omkring kl. 16:00.
Der er utallige udflugtmuligheder i bjergene på begge sider af Gardasøen. Det giver det ene flotte sceneri efter det andet. Der er krigskirkegården fra 2. verdenskrig med 22.000 faldne - hovedsageligt tyske soldater ved Costermano - lige uden for Garda by. Der er den meget smukke kirke Madonna del Corona ved byen Spiazzi. Turen øst for og op til toppen af Monte Baldo, ja, man kunne blive ved med at berette og fremhæve smukke naturoplevelser og seværdigheder.
Spørger man nogle af de lokale er de ved at tale sort snak i bare ivrighed for at hjælpe de turister, der gerne vil vide mere om landet. På vestsiden af Gardasøen findes der lige så mange og fantastiske oplevelser oppe i bjergene. Lad være med at forfærdes over vejene i bjergene. De er i mange tilfælde bedre en danske landeveje. De små bjergsøer på vestsiden er grønne som en flaske Tuborg. Der er idyllisk fred og ro og så smukke - som næsten ingen andre steder. Gardasøens "lillesøster" Lago di Idro og turen op gennem bjergene til elektrisitetsværket med den enorme dæming er et natursceneri der sjældent ses magen til. Nedturen fra tinderne til søen ved byen Gargnano er flot, når man ser byens huse som bitte-små prikker. Rigtig flot er nedturen gennem smukke haver og olivenlunde. En gang Gardasøen - og man er fortabt. I år igen - om godt en måned går turen atter syd over for 51`gang til min faste stadeplads på camping Priori, hvor hjulsporene fra campingvognen har lavet sine fordybninger. Selv om jeg er fra tiden før Ford A - skal jeg derned endnu engang inden jeg skal til at bruge stok. På gensyn dernede med nogle af de 28 familier jeg gennem årene har fået "lokket" derned.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Gardasøen

Hoteller ved Gardasøen
Rejser til Gardasøen
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.