Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Gardasøen

Gardasøen er enestående skønhed og spændende aktiviteter på kort afstand. Derfor er det et attraktivt kør-selv-feriemål. Gavmildt strøet ud på bjergskråningerne blandt grønne olivenlunde ligger uberørte middelalderbyer, der selv i dag formår at fastholde en unik atmosfære. Ikke blot i sommerferien, men helt fra april til november, kan I opleve tocifrede varmegrader. Heldigvis er vandet svalt og lækkert.
Det er nemt at komme til Gardasøen, uanset om I pakker bilen hjemmefra og kører derned eller flyver til Verona eller Milano og starter kør-selv-ferien med lejebil i lufthavnen. Tager du familien med på bilferie her, kan I nemt kombinere strandhygge med oplevelser som vandsport, sejlture, cykling og trekking eller en tur i adventurepark. Camping er en populær ferieform ved Gardasøen, men I kan også vælge mellem en lang række feriehuse og hoteller.

Med bil kan du opleve alle afkroge af Gardasøen

Gardasøen fra bjerg til bred

Byen Torbole i den nordlige del af Gardasøen
Turen rundt om Gardasøen er godt 150 km lang og byder på stor variation fra nord til syd. Vejene snor sig rundt om søen og flere steder er det slalomkørsel, hvor bjergene gennembores af små tunneller fra Mussolinis tid. På en kør-selv-ferie kan I nemt finde jeres eget lille paradis blandt de mange småbyer, når I ikke slapper af i det svalende isblå vand.
 

Det bjergrige nord

Den nordlige del af Gardasøen er bjergrig og har fantastiske forhold til vindsurfing. Specielt byen Torbole er en populær destination for surfentusiaster i løbet af sommeren. Den nordlige del er rolig og mindre besøgt, hvorfor det er et oplagt sted, hvis I drømmer om at slappe af lidt væk fra turisterne på jeres kør-selv-ferie.
 

Solrige Syd

Den sydlige del af søen er derimod med sit mere flade og solrige landskab, store udvalg af campingpladser og korte afstand til forlystelsesparkerne et yndet sted for familier at spendere ferien.
 
Peschiera og Sirmione
Begge byerne ligger på halvøen i den sydlige ende af søen. Peschieras gamle bydel er charmerende og huser hyggelige cafeer og butikker og et marked hver lørdag. I Sirmione ligger en imponerende 1400-tals-borg, der minder om noget fra middelalderens sagn og tilgås via en smal vindebro. Fra begge byer kan I tage sejlture rundt om halvøen.
Limone ved Gardasøens vestbred

Lokalstemning på vestbredden

Gardasøens vestlige bred opleves bedst i formiddagstimerne, hvor I kan udforske nogle af de mange smukke byer som Limone og Riva del Garda. Lidt oppe ad bjerget findes små gemte perler som den hyggelige Cecina eller Pieve di Tremosine, der nærmest klynger sig til klippeskråningen og har en fantastisk udsigt over søen. Spring på de små busser fra Limone og bliv charmeret af den lokale stemning på vejen op.
 

Limone

Limone er primært kendt for sine glødende gule citrontræer. De maleriske smågader, der er for smalle til bilkørsel, og promenaden med de hyggelige og gæstfrie cafeer, gør byen til en udsøgt oplevelse. Her skal I selvfølgelig også smage på den lokale citronlikør Limoncello.

 
Kabelbanen til Monte Baldo på østsiden af Gardasøen

Den grønne østbred

På den naturskønne østbred er det oplagt at nyde eftermiddags- og aftenlyset i småbyerne som den stemningsfyldte Torri del Benaco, hvis smalle gader ofte fyldes af livemusik fra de lokale barer.
 

Melcesine

I middelalderbyen Melcesine står den flotte 1300-tals borg og troner over byen, og det vrimler med charmerende butikker i de kringlede gader. Havnens hyggelige restauranter indbyder til en læskende pause i eftermiddagssolen. Herfra kan I også tage kabelbanen til toppen af Monte Baldo.

Vil I have et afbræk fra kør-selv-ferien, så tag en bådtur mellem byerne, der opleves på en helt anden måde fra søsiden.

 
Olivenolien fra Gardasøen er værd at tage med hjem

Dyk ned i Gardasøens spisekammer

Det italienske køkken er smagfuld enkelhed og friske råvarer, og Gardasøen er ingen undtagelse. De lokale her er stolte af deres produkter, og maden er sublim og frisk hele vejen rundt. Det opleves i stor stil på agriturismoen Garda Natura en kort køretur fra Garda by, hvor I kan smage jer igennem prisvindende lokale specialiteter.

Specielt er området berømmet for sin olivenolie, og der findes et museum i Cisano dedikeret til den sunde spise. Men det er også oplagt at hoppe i lejebilen og besøge gårdene, hvor olien produceres.

Friskfanget fisk er en af de mest traditionelle retter ved Gardasøen og serveres ofte med friske krydderurter eller i en diskret pastaret for at lade fisken komme til sin ret. Simpelt og lækkert. Er I ikke så meget til frisk fisk, så fås de italienske klassikere her også i forskellige variationer. Desserten består selvfølgelig af italiensk is, gelato.
 
Besøg vindistrikterne ved Gardasøen

Berømte vindistrikter

Man kan ikke sige Italien uden at sige vin, og det gælder også ved Gardasøen. Placeret tæt ved Badolino- og Valpolicella-distriktet kan området bryste sig af at producere nogle af de meste elskede italienske vine. Der findes derfor masser af vingårde, hvor I kan smage på de dejlige dråber – men husk at spytte ud igen, I er jo på bilferie. En af de mest interessante er Serègo Alighieri, placeret mellem Gardasøen og Verona, der laver en af områdets bedste vine.

 

Aktiv ferie for de mindste og de vilde

Gardasøen er et skønt sted at være børnefamilie. I Italien er børnene nemlig altid i centrum og bliver mødt med varme og venlighed over alt. For de større børn er der rig mulighed for at prøve kræfter med paragliding, mountainbiketure, surfing og andet vandsport, der kan få adrenalinen i gang og ellers findes der et udvalg af forlystelsesparker.
  • Gardaland, Italiens største forlystelsespark.
  • Canevaworld Aquaparadise og Movieland
  • Parco Natura Viva, natur- og safaripark
  • Park Jungle Adventure
  • Parco Avventura delle Busatte


 
Kør til Dolomitterne fra Gardasøen

Naturskønne udflugter fra Gardasøen

På en bilferie er det oplagt at køre en tur ind i landet, hvor der venter naturskønne oplevelser hele sommerperioden. 15 km vest for Gardasøen ligger den oversete perle, Ledrosøen. I kan også køre en tur nordpå til Comosøen eller de imponerende Dolomitter.

Behøver I et fredfyldt afbræk fra turisterne er Parco delle Cascata, vandfaldsparken, og blomsterparadiset Sirgutà smukke oplevelser. Ved Riva finder I det 100 meter høje vandfald Cascata del Varone i udkanten af det skønne naturområde Parco dell’Alto Garda Bresciano, også kaldet Gardasøens Balkon.

På en kør-selv-ferie ved Gardasøen er det oplagt med dagsture til romantiske Verona, eksklusive Milano eller den synkende by, Venedig.
 
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.