Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Gardasøen

Læs mere om rejser til Gardasøen

Gardola ligger i bjergene højt over Gardasøen - bemærk beliggenheden af swimmingpoolen på hylden ned
Rejsetips indsendt af:
Troels H. Platz
Horsens
27. sept. 2009

Rolig familieferie på Gardasøens Balkon

Sikker familieferie med børn og teenagere ved Gardasøen - uden surfer- og diskotekshurlumhej, men med en fantastisk udsigt (og spændende op- og nedkørsler).
Efter otte km opkørsel af en stejl og snoet - men god - vej, finder man Gardola
Efter otte km opkørsel af en stejl og snoet - men god - vej, finder man Gardola

Tignale/Gardola

Tignale består af seks mindre landsbyer højt hævet over Gardasøen. I alt er her 1400 faste indbyggere, samt en del turister, men modsat store dele af den øvrige Gardasø er her ikke overrendt.

Som turistområde er Tignale forholdsvis ny, hvilket blandt andet kan skyldes de til tider hårrejsende op- og nedkørsler.

Hovedbyen Gardola, hvor vi boede, har et hotel og et antal ferielejlighedsbyggerier, et par små supermarkeder, restauranter og nogle få specialbutikker.

For større eller mere specielle indkøb, er der rige muligheder i byerne langs søens bred.

Gardola er ganske rolig og let at finde rundt i, og vores børn på 11 og 13 kunne fra den første dag selv løbe rundt i byen på betryggende vis.
Vælger man nattoget, er det en fordel, at lade de absolut slankeste ligge i den øverste køje
Vælger man nattoget, er det en fordel, at lade de absolut slankeste ligge i den øverste køje

Til og fra Tignale

Da vi var seks personer (11,13,17,18, 43 og 48 år) og udstyret med en aldersstegen Citroën valgte vi at tage nattog fra Kolding til München og herfra et Trenitalia tog til Trento - ca. 50 km nord for Gardasøen, hvor vi lejede en stor Ford Galaxy, som kom til at stå i ca 5.000 kroner for en uge.

Er man knap så mange personer, vil vi nok anbefale en mindre (smallere) bil med godt med hestekræfter og automatgear.

Fra Trento går turen uden de store problemer ned til Riva og vest om søen, hvor man ved Gargnano drejer op i bjergene
Den "rigtige" opkørsels (fra Gargnano) er stejl og snoet, men med lidt øvelse nem nok at køre på
Den "rigtige" opkørsels (fra Gargnano) er stejl og snoet, men med lidt øvelse nem nok at køre på

Op og ned til Gardola

Her kommer noget vigtigt. Mens GPS'en er en rigtig god ting i mange situationer, fandt vi den til tider noget upålidelig - ja nærmest ondskabsfuld - i bjergene.

Mens den naturlige opkørsel til Gardola er en otte kilometers opstigning af en ganske vist stejl og snoet ved med mange hårnålesving og delvis foregår på mere eller mindre frithængende hylder på klippesiden - ja så er den faktisk bred og udstyret med autoværn.

GPS'en besluttede sig imidlertid for at lade os dreje fra helt oppe ved Limone, hvilket gav en 25 km. tur af de mindste, stejleste og skræmmende veje. Efter en 10-15 minutter på en særlig slem strækning kom jeg på et tidspunkt helt op i 2. gear og hele 20 km/t, hvorpå min kæreste (som på dét tidspunkt havde åbne øjne) greb mig i armen og hviskede "Du behøver altså ikke køre så hurtigt for min skyld!"... Da vi senere fortalte om turen på det lokale turistkontor var svaret: "Mein Gott!!! Das ist ja nur für mountainbikes!".

Har man mod på det, var Tremosine, som området hed, dog usigeligt smukt.
Den lille færge tværs over søen sparer mange kilometers kørsel
Den lille færge tværs over søen sparer mange kilometers kørsel

Seværdigheder og oplevelser

Lad det være slået fast - Gardola er et roligt sted, og ønsker man masser af liv og aktiviteter er det ikke her, man skal søge hen.

Heroppe er der en fantastisk udsigt; mulighed for traveture - bl.a. en fantastisk tur op til klosteret Santuario di Montecastello som ligger isoleret på en bjergtop.

Der er en fantastisk beliggende swimmingpool på en hylde/terrasse mellem to bjerge, tennisbaner, en olivenmølle og et par andre ting. Ellers må man ned til søen. Her kan man jo så besøge de mange livlige byer - glem ikke Sirmione.

Længere væk finder man vidunderlige Verona (kun ca 30 km fra søens sydspids), mens Venedig også kan nåes på en én-dags tur.

Vi besøgte også Italiens største forlystelsespark, Gardaland, som dog blev en noget dårlig oplevelse, der ikke var besværet værd. På en mindre varm dag havde det nok været anderledes.

Der findes også et stort vandland og akvarium - Seaworld - som vi nok burde have valgt.

Reelt var hele familien tilfreds med at hygge sig i Gardola.
Her ses den "svage stigning" op til vores bolig...
Her ses den "svage stigning" op til vores bolig...

Automatisk konditionstræning

Lad det være sagt med det samme: Ikke blot opkørslen er stejl. Er man gangbesværet, er Gardola IKKE det rigtige sted.

Mange af gaderne er stejle, og alene den daglige tur efter morgenbrød var en udfordring de første par dage.
Læs vejskiltene

Læs vejskiltene

Her havde vi overset et skilt, som nævnte noget om en maksimal bredde på 2,10 m. Vores målte 2,15 fra spejl til spejl, men slap dog igennem
Rolig familieferie på Gardasøens Balkon

...kun for at finde to 90-graders sving.
Sådan skal en swimmingpool være placeret
Sådan skal en swimmingpool være placeret

Afslapning i Alperne

Som nævnt, nød vi i grunden mest de afslappende dage, højt hævet over Gardasøen. Vi drev rundt i den fantastisk beliggende pool...
Udsigten fra balkonen
Udsigten fra balkonen

...stod op til denne udsigt hver morgen.
Alpernes afslutning
Alpernes afslutning

Alpernes afslutning

Det var tydeligt, at Gardasøen ligger ved grænsen til alperne. Lige over for vores balkon sås områdets højeste bjerg, Monte Baldo (2200 m) med en utrolig - og roterende - svævebane, og herfra skråner bjergene så ned mod den flade Po-slette.

Det perfekte feriested

Sammenfattende kan man sige, at Tignale giver frit valg. Oppe i Gardola har man roen og freden, hvis det er dét man ønsker, men samtidig er der de mere livlige byer langs søen og så natuligvis de andre ting indenfor kørevidde - som f.eks Gardaland, Verona, Venedig.

Området er (endnu da) ikke spoleret af for mange turister, og selv om engelsk ikke helt er slået igennem her (det går bedre på tysk) er befolkning/handlende venlige, snakkende og imødekommende, hvilket kan knibe i større og travlere turistområder.

Vi nød det i hvert fald så meget at vi alle - incl. de to ældste teenagere på 17 og 18 - gerne vil tilbage igen

Kommentarer til rejsetips om Gardasøen

efterlysning

22/04 2010 Tinna Hylager
Hej er der nogle som kan hjælpe vi skal til limone i år var i tignale sidste år super skønt men vi vil godt have nogle tips på små hyggelige bjergbyer hvor man kan handle billigt og spise lokalt det syntes vi der manglet ved gardasøen

Gardasøen

22/12 2009 Marie-Louise
lyder lækkert, mon ikke det bør afprøves

gardasøen

22/12 2009 solveig christensen
jeg kan kun tilslutte mig Gardasøen med omgivelser var en skøn oplevelse. vi farfar, farmor og børn svigerbørn og børnebørn, ialt 11 personer, havde 3 lejliheder på hotel La Rotonda i Tignale, det var med en pragtfuld udsigt, dejlige lejligheder med plads til 6 personer, dejligt hotel med 2 svømmepøler plus en bornepøl, legetante/onkel hver dag til børnene . En lille by hvor der var hvad vi skulle bruge af indkøb, restautationer m.m. vi boede der i 12 dage fra 22 juni til 4 juli 2009. vi kørte selv fra Sjælland med en overnatning ud og hjem. ren afslapning det var ikke meget vi kørte dernede, kun en lille shoppingtur til Limone., men var rigtig glade for at vi havde valgt at bo på bjergsiden, børnebørnene snakker om ferien endnu og den ene familie vender tilbage til sommer samme tid og sted. Vi 11 personer var ude og spise nogle gange i byen og på hotellet, 5 børn og 6 voksne med pizza eller andet kaffe og is til børnene omkring 100 - 110 euro pr gang., meget billigt. jeg synes det var et skønt sted og vender gerne tilbage, dejlige overnatningshoteller på vejen ned og hjem i og Ingolstadt og Wurtzburg, alt var bestilt gennem FDM, vi kan kun sige at vores forventninger blev fuldt indfriet og kan anbefale hotel og overnatninger på det varmeste. tak for en rigtig god ferie familien Christensen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Gardasøen

Hoteller ved Gardasøen
Rejser til Gardasøen
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/faa-de-bedste-oplevelser-i-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.