Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Gardasøen

Læs mere om rejser til Gardasøen

Rejsetips af samme forfatter

Vin eventyr ved Gardasøen
Rejsetips indsendt af:
Albertslund
8. juni 2011

Vin eventyr ved Gardasøen

Italien er et stort og smukt land med vidtstrakt, lysegrønne vinmarker – mange vingårde/slotte ligger bredt ud over det hele. Et must når man besøger området ved Gardasøen er: Ikke en tur til vinets land uden at lægge vejen forbi et sted, hvor man kan smage de fantastiske dråber.
Man kan køre mange kilometer og besøge masser af vinsteder uden at få den ægte oplevelse.
For vinelskere

For vinelskere

Tæt ved byen Bardolino i sydøst, lige ud til Gardasøen gik eventyret igang. Med Gardasøen på den ene side og smukke grønne vinmarker med bjerge i baggrunden på den anden side besøgte vi Vingården Zeni som er familieejet gennem 5. generationer. En yderst spændende oplevelse, hvor vi blev vist rundt på området. I det tilhørende museum fik vi en spændende fortælling om vinens udvikling op gennem tiden. Vinens følsomhed for temperaturer og ikke mindst jorden har stor betydning for vinens kvalitet og smag. Med stor indlevelse fortalte datteren om produktionen af de forskellige vine. Druerne til Amarone vinen bliver f.eks. tørret i 3-4 måneder og er hele tiden under skarp kontrol på temperaturer og evt. rådne druer bliver fjernet. Efter tørring bliver de presset (derfor er prisen også høj).
Vinkælderen

Vinkælderen

Turen fortsatte ned i vinkælderen som lå 6 meter under jorden. Her så vi de mange tønder, hvor vinen bliver lagret. Moderne virksomhed som producerer ca. 1,3 millioner flasker vin om året. Vi var så heldige at få lov til at smage et udvalg af Zeni's vinproduktion. Skøn, velsmagende italiensk vin – virkelig et besøg værd. Var nødt til at ha' et par flasker med hjem. Vinen kan også købes i Danmark. Stedet er åbent for alle vinelskere. Se også deres hjemmeside på www.zeni.it

Aktiviteter
Vinslotte/Vingårde

Kommentarer til rejsetippet om Gardasøen

Limone det dejligste sted ved Gardasøen

11/08 2011 Bjarne Juul-Larsen
Limone er så absolut det skønneste af mange skønne steder ved Gardasøen, her har man bjergene omkring sig og altid en fantastisk udsigt over søen og de mange aktiviteter.
Befolkningen er overmåde venlig.
Det er da heller ikke tilfældigt, at vi har været i Limone hvert år siden 1980 gerne om muligt flere gange og helst 2-3 uger.
Vi har også de seneste par år besøgt vinfirmaet ZENI, men endnu ikke været med i vinkælderen?
Vi kan anbefale Ristorante La Forra kun et lille kvarters kørsel fra Limone (lidt bjergkørsel)
Drevet af Moreno (der tidligere havde Pizzaria Al Pirata i Limone.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Gardasøen

Hoteller ved Gardasøen
Rejser til Gardasøen
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/paradis-blanc-.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.