Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Italien

Få friheden til at tage på eventyr i dit eget tempo på en kør-selv-ferie i Italien. Her lever I la dolce vita, uanset om I nyder middelhavssmagen ved den guddommelige Amalfikyst, camperer med familien ved den maleriske Gardasø, forkæler jer selv med italienske delikatesser, gelato og vin i Toscana eller bliver forført af passionerede Sicilien. Italien gemmer på en verden af kulturelle perler, fashionable storbyer, charmerende middelalderborge og solkyssede adriaterhavsstrande. Giv jer selv lov til at opleve kontrasterne, smagen og skønheden i støvlelandet på en kør-selv-ferie.
 
Vi har kørt de vinruter, I vil elske. Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-drømmeferie til Bella Italia.

La Bella Italia!

Oplev Italien på en kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie gennem det smukke toskanske landskab
Italien er garant for en dejlig sommerferie, hvor du vender hjem med de skønneste ferieoplevelser på nethinden. I Italien kan du fx være storby-chic i Rom, møde Michelangelo i Firenze og lege gondolernes konge for en dag i Venedig. Ved Rivieraen og Adriaterhavet får du solmættede dage ved hav og strand. I de klassiske regioner som Toscana og Umbrien gør landskabet, maden og vinen dig ganske enkelt til et gladere menneske.
 

Kør-selv-ferie til Italien

Kør-selv til Italien og bo fx på forskellige skønne ferieboliger, så du kan opleve flere områder i sommerferien. Du kan også flyve til en storby og leje en bil, der står klar til dig i lufthavnen.
 

Læs om områderne i Italien

Adriaterhavet
Amalfikysten
Apulien
De norditalienske søer

Den italienske Riviera
Emilia Romagna
Gardasøen
Lazio

Piemonte
Rom
Sardinien
Sicilien

Toscana
Trentino/Sydtyrol
Umbrien
Venedig

De norditalienske søer - sommerferie for familien

Sommerstemning ved Maggiore-søen
Området omkring Como, Maggiore og Ledrosøen i Norditalien har en utrolig mangfoldighed - bjergområder, kystegne med subtropisk vegetation, adelspaladser, maleriske småbyer, vinbjerge, museer, forlystelsesparker og vandsport.

Når du holder sommerferie her på den sydlige side af Alperne kan du virkelig fornemme, at du er kommet til Sydeuropa. Her vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser. Klimaet ved søerne er mildt og naturen meget afvekslende med et frodigt planteliv, bjergskråninger med oliventræer, vinmarker og cypresser samt idylliske landsbyer.
Læs mere om sommerferie ved De norditalienske søer
 

Trentino/Sydtyrol - Dolomitterne dominerer

Rejs til Trentino-Sydtyrol og du bliver mødt af en fantastisk bjergverden, hvor Dolomitterne dominerer. Her kan du fx tage på vandreture eller mountainbiking i alle sværhedsgrader. Mellem de massive bjerge smyger vinmarkerne sig op ad bjerg-skråningerne, små landsbyer ligger spredt ud over området og imponerende slotte har en fabelagtig udsigt ud over landskabet.
Læs mere om Trentino/Sydtyrol
 

Gardasøens fristelser

En af Gardasøens smukke byer
Gardasøen i det nordlige Italien er en perle af et feriested. Her i det varme og milde klima vokser oliventræer, vinmarker og citrontræer på bjergskråningerne, der også huser en perlerække af charmerende adelspaladser og småbyer.

Det er nærmest umuligt at modstå områdets utallige fristelser - vingårde og små, unikke frokoststeder ligger som perler på en snor. Besøg fx Garda Natura - et lille, hyggeligt sted ca. 25 minutters kørsel fra Garda. Nyd din frokost som består af stedets egne produkter og råvarer fra køkkenhaven, olivenlunden og vinmarkerne.

Når du holder sommerferie ved Gardasøen i Italien kan du dyrke solbadning og svalende dukkerter. Og du har gode muligheder for både udfordrende vandsport og aktiv ferie. Allerede vores egen H.C. Andersen priste Gardasøens enorme skønhed. Nu er det din tur til at opleve den smukkeste sø i Europa. God sommerferie!
Læs mere om kør-selv-ferie ved Gardasøen

Den italienske Riviera - seafood og strandliv

Riomaggiore - den italienske Riviera
Rivieraen er for dig, der ønsker at holde en sommerferie i Italien, hvor du kombinerer Middelhavets skønhed med frisk seafood og afslappet velvære i varmen. Her kan du nyde rivierabyerne, der ligger som perler på en snor med fine sand- og småstensstrande og hyggelige piazzaer med restauranter, caféer og butikker. 

I baglandet finder du stille romantiske dale og ensomme bjerglandsbyer. Midt på Rivieraen ligger havnebyen Genova, hvor Christoffer Columbus blev født. Cinque Terre øst for Genova er stedet for dig, der ønsker at vandre, når du holder sommerferie i Italien.
Læs mere om sommerferie ved Den italienske Riviera

Adriaterhavet

Havn i Grado ved Adriaterhavet

Badebyer og skønne strande

Det nordlige Adriaterhav
Ved den nordlige Adriaterhavskyst, der ligger mellem Venedig i vest og Trieste i øst, finder du nogle af de mest eftertragtede strandområder i Italien. Holder du sommerferie ved en af de livlige badebyer her i området får du et herligt solrigt klima og brede, børnevenlige sandstrande. Nyd solen på stranden og lev livet om aftenen på de mange restauranter, barer og diskoteker. En udflugt til Venedig, Trieste eller  småøerne i lagunen er også en unik oplevelse.

Det sydlige Adriaterhav Den sydlige Adriaterhavskyst mellem Venedig og Rimini i Norditalien er et slaraffenland for dig, der elsker en sommerferie med badning, vandsport og afslapning ved stranden eller swimmingpoolen. I dette dejlige hjørne af Italien kan du også tage på udflugt til gondolernes Venedig, mosaikbyen Ravenna eller badebyen Rimini. Husk også miniputstaten San Marino.
Læs mere om kør-selv-ferie ved Adriaterhavet

Venedig - romantikken spirer Luk dine øjne et øjeblik og forestil dig en by, der svæver som en romantisk drøm ude midt på vandet i en lagune. En by, hvor kanaler, gondoler og broer gør det ud for gader, busser og metro. Holder du din sommerferie i Venedig – Adriaterhavets dronning - vil du få en oplevelse for livet. Fordyb dig i klassiske attraktioner som Markuspladsen, Rialtobroen og Dogepaladset og udforsk så de mindre kendte dele af byen i det nordøstlige Italien.
Læs mere om Venedig

Piemonte - landet ved bjergets fod

Typisk landskab i Piemonte
Piemonte ligger frodigt og bakket syd for de italienske alper og er i dag verdensberømt for sine rødvine Barolo og Barbaresco. Piemonte er ideel til en kør-selv-ferie, hvor du vil opleve de smukkeste naturscenerier. Hvis du er til aktiv ferie, så kan du finde masser af udfordringer - ikke mindst mountainbiking og vandring.
Læs mere om Piemonte

 

Emilia Romagna - Italiens spisekammer

Emilia Romagna aktiverer alle dine sanser. Tag på et smagseventyr i de mange lokale delikatesser, gå på opdagelse i de skønne renæssancebyer som Bologna og Parma, oplev en af de mange Agriturismoer og besøg Ferrari museet. Det hele bliver krydret med toner fra Pavarotti, helbredende kurbade, det store Po-delta og pragtfulde strande ved Adriaterhavet.
Læs mere om Emilia Romagna

Toscana - vinmarker og olivenlunde

Kør gennem det toscanske landskab ved aftenstid
Toscana er altid et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien. I Firenze finder du fx Europas fedeste renæssanceby. I de snævre gader i Siena og San Gimignano står Middelalderen på spring. Og menukortet i Toscana er også et paradis for dig, der sætter pris på lækker mad og vin.

Vil du fx på eventyr i Toscanas undergrund, kan vi anbefale et besøg i den 62 meter dybe spiralbrønd Skt. Patricius fra år 1537. Du får trænet benmuskulaturen op og ned af brøndens 248 trin, men møder ikke modgående besøgende, da brønden er forsynet med en dobbelt spiraltrappe.

I Toscana kan du også leje en bil og tage på udflugt i besnærende landskaber med vinmarker, olivenlunde og bølgende solsikkemarker..
Læs mere om kør-selv-ferie i Toscana
 

Renæssancens vugge i Firenze

Firenze er den helt store renæssanceby i Italien. Og ikke nok med det - i Firenze får du både kulturelle wauw-oplevelser, shopping og lækker toscansk mad og vin. I Firenze mærker du kunsthistoriens vingesus. Her kan du fx fortabe dig i Michelangelos mesterværker, tage en gåtur hen over Ponte Vecchio broen i solnedgangens gyldne skær og stige højt til vejrs i domkirkens kuppel.
Læs mere om Firenze
 

Umbrien - hvor Italiens grønne hjerte banker

Besøg det frodige Umbrien, som er et rigtig spændende alternativ, når du rejser til Italien. I Umbriens grønne bjerglandskaber finder du nemlig chokoladebyen Perugia, helgenbyen Assisi og middelalderbyen Gubbio. I Umbrien finder du også Trasimeno-søen med badning og vandsport. Og du spiser godt, når du rejser til Umbrien. Smag de verdensberømte trøfler og drik et glas eller to af den lokale Orvieto hvidvin.
Læs mere om sommerferie i Umbrien

Rom - sommerferie i sødmefulde Rom

Hyggelig havn i Apulien
Rom er en af de byer, som du bare skal opleve, når du holder sommerferie i Italien. Her vil du fornemme, at byens mægtige historie danner en fascinerende ramme om nutidens livlige hverdagsliv.

Stil dig fx under Michelangelos kuppel i Peterskirken og mærk, hvordan det kildrer i maven. Eller sæt dig et par timer på Den Spanske Trappe og nyd et stykke romersk pizza bagt i stenovn, mens du betragter gadegøglerne. I Rom byder hver dag på nye spændende overraskelser. Et godt sted for en herlig sommerferie i Italien.
Læs mere om sommerferie i Rom
 

Apulien - italienernes foretrukne feriested

Har du allerede været på ferie i Italien og har lyst til at opleve endnu mere? Vi kan anbefale Gargarnohalvøen i Apulien. Italienerne selv holder deres sommerferie her. I det enestående område finder du de smukkeste klippekyster, hyggelige kystbyer og et køkken domineret af friske grøntsager og friskfanget fisk.
Læs mere om Apulien

Lazio - badeferie mellem Rom og Napoli

Udsigten impornerer overalt langs Amalfikysten
Rejser du til den sydvestlige del af Lazio provinsen mellem Rom og Napoli, kommer du til Terracina og Sperlonga. Her kan du kombinere en skøn badeferie med fantastisk kultur. Stemning i den gamle bydel af Terracina er super hyggelig og Sperlonga skiller sig ud med sine hvide huse, der ligger helt ud til stranden.
Læs mere om Lazio provinsen
 

Amalfikysten - oplagt til en fantastisk køretur

Rejser du til Italien for at opleve noget særligt, er en køretur langs Amalfikysten et oplagt bud. Kyststrækningen klades for, "verdens smukkeste" og der er virkelig noget om det. Små hyggelige kystbyer som Amalfi, Minori og Maiori ligger side om side. Øen Capri er et andet højdepunkt langs Amalfikysten og Sorrento den største af feriebyerne.
Læs mere om kør-selv-ferie ved Amalfikysten

Sicilien - gastronomi og dramatisk natur

Savoca på Sicilien
Siger du Sicilien, er du også nødt til at sige Mafia og Vulkan – sprudlende, farlig, spændende og eksotisk. Men øen er så meget mere end det – her serveres ruiner for enhver smag som tæller alt fra templer og romerske amfiteatre til borge. Sicilien er både aktiv ferie med vidunderlige og dramatiske vandreture omkring øens konstant aktive vulkan Etna og afslappende badeferie på smukke Middelhavsstrande.

Det sicilianske køkken, der kombinerer det bedste fra det italienske, arabiske og nordafrikanske køkken, er desuden en stor gastronomisk oplevelse og pulserende byer som Palermo og Catania er aldrig uinteressante. Læs mere om kør-selv-ferie på Sicilien

Sardinien - aktiv og daseferie på samme tid

Find en lækker strand på Sardinien
Lige syd for Korsika finder du Sardinien, en varm og indbydende middelhavsø, hvor du på din sommerferie kan dyrke badeferie på lækre strande med turkisblåt vand og nyde et fantastisk klima med hyggelige havnebyer og et spisekort af en anden verden.

Holder du sommerferie på den italienske ø Sardinien kan du også vandre, dykke eller gå på opdagelse i øens spektakulære grotter. Læs mere om sommerferie på Sardinien
 

Billeje i Italien

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje på din sommerferie i Italien. Du kan nemt og overskueligt bestille billeje online på dette link: Lej en bil i Italien.
 

Start nu! Det er let at bestille din sommerferie til Italien

Se liste over udvalgte ferieboliger i Italien
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/14-dage-paa-kalymnos-i-graekenland-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.