Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 43 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

En af Napolis gader
Rejsetips indsendt af:
Rasmus Konge
Nørresundby
26. jan. 2010

Mærk Napolis hjerte hamre

I oktober 2009 satte min kæreste og jeg kurs mod Napoli i Syditalien. Vi havde kun 5 dage til rådighed, så vi nåede ikke det hele. Men vi nåede at mærke Napolis hjerte hamre! De første dage hamrede vores hjerte om kap med Napolis.

Tæt trafik i Napoli

På alle mine rejser har jeg intet sted i verden set biler køre så tæt. Napolis hektiske og nærmest anarkistiske trafik, og hvad der må være europarekord i tæt bebyggelse gør, at man hurtigt får en fornemmelse af byen som én stor, levende organisme. Fodgængerovergange dominerer frem for lyssignaler, og krydsning af vejen kræver øjenkontakt med omkringværende bilister og en god portion skarpsindighed.
Capri er super smuk
Capri er super smuk

Capri - et skønt åndehul

Derfor var vores dagsudflugt til den smukke middelhavsø Capri virkelig et åndehul. Her nød vi ægte italiensk is og besøgte øens største attraktion – Den Blå Grotte, som berejste H. C. Andersen kaldte "Italiens skønneste eje" på grund af grottens eventyrligt azurblå vand. Indgangen til grotten er kun ca. 1x1x1 m, så adgangen foregik dramatisk liggende udstrakt i små joller roet af lokale, serenadesyngende italienere, som ganske strategisk benyttede lejligheden til at bede om drikkepenge, når bølgerne slog allerhøjest op om jollen.

Udgravningen Pompeji

Et andet must-see nær Napoli er udgravningen Pompeji, der klart bedst opleves med guide, der kan fortælle om den imponerende civilisation og ikke mindst byens organisation, der rummede alt lige fra restauranter til bordeller. I baggrunden lurer vulkanen Vesuv, som netop var den, der begravede oldtidsbyen i år 79 e.Kr. Man kan næsten tage sig selv i at skæve nervøst op mod spidsen, der fortaber sig i lavtliggende skyer.

Napolis undergrund

Tilbage i Napoli fik vi en pause fra den hektiske aktivitet på overfladen, i form af Napolis Sotterranea – byens undergrund. Igen var vi glade for vores guidede tur, som denne gang var obligatorisk, da kilometerlange underjordiske labyrinter ikke kunne tilbagelægges forsvarligt på egen hånd. Både oldtidens grækere, romere og napolitanerne under 2. Verdenskrig har bidraget til udgravningen af de lange, mørke gange, og i dag forsøger man at anvende gangene til økologiske forsøg. En fascinerende oplevelse, der krøb ind under huden - godt vi ikke blev væk fra gruppen!
 Napoli er en kaotisk, rodet og anarkistisk storby!
Napoli er en kaotisk, rodet og anarkistisk storby!

Napoli - intens og charmerende

Men Napoli er selvfølgelig meget, meget mere. Det er råbende gadesælgere, duftende citronlikør, arkæologiske museer og dampende pizzaer. Mange storbyer har trafik og et hektisk kaos, men Napoli slår alt. Det ægte Italien starter syd for Rom, siger man. Napoli er intens og charmerende, og går helt ind i hjertet.

Kommentarer til rejsetips om Italien

Godt det er nemt at komme ud af byen

25/10 2011 Jane
Vi var i Napoli i år, og har oplevet samme steder. men for os var det en chokerende blanding af larm, smog, kaos og affald. Men Pompei, Capri, Vesuv, Under Ground og Casserta er steder der er nemme at komme ud til og skal opleves
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.