Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Milano

Læs mere om rejser til Milano

Rejsetips af samme forfatter

 • Forår på den grønne ø

  (Bedømt af 9 personer)
  26.11.09: Alex Winkler-Kristensen
  Irland kan ikke undgå at fascinere. Storbyerne er charmerende og kulturfyldte, landsbyerne er fulde med myter og historie, og højlandet i al (u)almindelighed er sjældent set smukkere. Jeg vil rette min irske fortælling mod hovedstaden, Dublin, der efter bare tre dage, formåede at sætte sit nådesløse tandsæt dybt i huden på mig.
  Læs hele rejsetippet
 • Fantastiske oplevelser i Chiang Mai

  (Bedømt af 8 personer)
  13.08.09: Alex Winkler-Kristensen
  Chiang Mai har bjergene i sin baggrund, foruden, med alle sine templer, en forbløffende historisk aura.
  Læs hele rejsetippet
 • Ferieoplevelse af nye højder!

  (Bedømt af 5 personer)
  04.06.09: Alex Winkler-Kristensen
  Mit rejsetips er en af mange store oplevelser fra min 9 måneder lange jordomrejse. Oplevelsen såvel som omgivelserne, gjorde alt unikt.
  Læs hele rejsetippet
Stort for småt i Milano
Rejsetips indsendt af:
Alex Winkler-Kristensen
Århus
26. okt. 2009

Stort for småt i Milano

Er du for eksempel studerende og således 'holdt i live' af Statens Uddannelsesstøtte? Er du måske i gang med at skrabe penge sammen til en fremtidsinvestering og har dermed færre penge mellem hænderne? Har du grundet strenge vilkår sat dig for at glemme eller udsætte dine rejseeskapader? Fortvivl ikke - for sådan behøver det ikke at være!

Stortbyferie kan gøres billigt

Er du for eksempel studerende og således 'holdt i live' af Statens Uddannelsesstøtte? Er du måske i gang med at skrabe penge sammen til en fremtidsinvestering og har dermed færre penge mellem hænderne? Har du grundet strenge vilkår sat dig for at glemme eller udsætte dine rejseeskapader? Fortvivl ikke - for sådan behøver det ikke at være! Trods en bankbog fyldt med æselører, en hård studentertid eller andre finansielle kvaler, kan du tillade dig at holde ferie i en af Europas mest eftertragtede storbyer.
I mit forslag går turen til det skønne Milano i Norditalien, men der er adskillige andre muligheder.

Finanskrisen har også berørt den almene danskers rejseudskejelser. Det har ført til 'krig' mellem lavprisflyselskaberne; således vrimler det med lukrative tilbud. Vi bookede flybilletter hos Ryanair til 600 kr. retur, inklusiv alle omkostninger. Prisniveauet er i udvalgte perioder omtrent det samme til byer som London, Barcelona, Dublin eller Paris. Tjek for eksempel selskaberne Ryanair, CimberSterling og Norwegian for billige billetter.

Vores kriterier for rejsen var klare: Flybilletter og hotelophold skulle være billigt (standarderne var ikke det vigtige), vi ville se en fodboldkamp på San Siro, og vi skulle i det hele taget opleve så meget kulturelt som muligt så billigt som muligt. Vi brugte derfor en del forberedelse på at udse os mulighederne.
Piazza del Duomo
Piazza del Duomo

En på opleveren i Milano!

Vi gik på nettet hjemmefra og fandt frem til og bestilte værelse på Hotel Brazil, som er et 1-stjernet hotel beliggende et stenkast fra Metro Stazione Centrale F.S. i hjertet af Milano. Ryanair 'smed' os af i Bergamo Airport, hvor vi fandt en Shuttle bus, som kunne transportere os ind til byen. Det tog små 45 minutter på en strækning, der afslørede lidt af Italiens smukke alpelandskab. Vi fandt vores hotel, hvilket ledte tankerne hen på den tredie verdens fattigste områder. Dette afspejlede da også prisen; vi slap hver med små 400 kr. for fire overnatninger.

Efter indkvartering var vi parate til at blive kultiveret i stor stil. Den bedste måde at tilrane sig umiddelbare oplevelser, er en tur til fods rundt i gaderne; det ledte os til Buenos Aires – en af Milanos største shoppinggader (gaden holder adskillige tøjforretninger og figurerer den menneskelige ende af prisstigen, modsat Via della Spiga, som huser butikker som Gucci, Armani, Hermés og Bvlgari). Milano er Italiens og en af Europas førende modebyer, og det skinner evident igennem i gaden, som byder på alt, hvad modistens hjerte begærer.

Hvad kendetegner Milano, er talrige store, flotte pladser (piazzas) med diverse udsmykning i form af monumenter og bygninger som oftest fremført i Renæssancestil. Piazza Quattro Novembre, Piazza San Babila og ikke mindst Piazza del Duomo (Domkirkepladsen) er smukke pladser og absolut et besøg værdigt. Piazza del Duomo er nem at komme til, metrostationen bærer samme navn og er beliggende meget centralt. Pladsen domineres af turister og duer i massevis og er desuden særdeles velegnet til fotografering. Domkirken (Milan Cathedral) er helt fra 1300-tallet og fantastisk flot.
På pladsen, ved siden af domkirken, ligger Galleria Vittorio Emanuele II – en imponerende halvt indendørs, halvt udendørs shoppingmall, som med dens jern- og glasstrukturer er en af Europas mest spektakulære shoppingcentre. Tæt på Domkirkepladsen ligger desuden bl.a. Operaen (Teatro dell Scala Opera), San Lorenzo Maggiore (en meget gammel romersk-katolsk basilica) og Torre Velasca (et ca.100 meter højt tårn med en karakteristisk champignon-form), der alle fortjener en audiens.

Efter lidt beundring af Buenos Aires, var det blevet tid til noget, vi med stor forventning havde set frem til. Et rigtigt, traditionelt italiensk måltid. Restauranter og caféer ligger vitterligt på hvert gadehjørne, så vi fandt hurtigt et sted, hvor pasta var i højsædet. Uendeligt mange typer pasta var på menukortet; vi valgte at smage lidt forskelligt; så vi fik serveret tortellini, ravioli, triangoli og cannelloni – fællesbetegnelse må være pasta med diverse kødfyld. Det smagte fortrinligt og frem for alt, var det noget ganske kontrært fra den pasta, vi kender. Disse skal naturligvis ledsages af en flaske lokal hvidvin (vi fik af tjeneren anbefalet en Scacco, og den passede perfekt til) I øvrigt må det være et must at prøvesmage den klassiske italienske pizza, som er kendetegnet ved, i forhold til pizza i Danmark, meget mindre kødfyld og meget mere ost. Endeligt er ikke at forglemme den italienske Gelato (is), som er den rene himmerigsmundfuld.
Mere Milano

Mere Milano

Den næste dag forsatte vi vores spadseretur. Vi gik et par kilometer nordpå til Castello Sforzesco – en borg fra midten af 1450, der blandt andet huser loftmalerier af selveste Leonardo da Vinci. Desværre er der mange skrammer på fronten, da borgen under Anden Verdenskrig måtte modstå de Allieredes bombardementer. Uden for borgen findes den utroligt smukke Parco Sempione (en stor grøn park med masser af grantræer, hvor folk soler sig i selskab med picnickurv og en god bog)

Derpå gik vi igen mod centrum for at finde en bank. Det er nemlig i banker, man som udlænding er i stand til at købe fodboldbilletter. Det foregår således, at man af sikkerhedsmæssige årsager får sine pasdata nedskrevet, hvorefter man får udleveret kampbilletten. Fodboldbilletterne i Italien og Milano er billige; 22 euro for to ’gode’ billetter til topkampen mellem Milan og Sampdoria, må siges at være i orden. Vi sprang samme aften, sammen med tusindvis af andre fodboldtilhængere på metroen og begav os mod metrostation 'Lotto' og det mægtige San Siro med plads til 80.000 tilskuere. Godt nok stod små 30.000 pladser tomme, men stemningen og oplevelsen var fanatisk og fænomenal trods et milanesisk hjemmebanenederlag på 1-2. Et besøg på stadion kan varmt anbefales, også selvom man ikke er decideret fodbold-afficionado.


Hvorfor Milano?

Hvorfor Milano?

Som det forhåbentligt fremgår af ovenstående, er Milano en storby, der byder på lidt af det hele. Det skulle endvidere gerne afsløre sig, at det altså er muligt at holde ferie for små penge.

Milano har en meget stor kvalitet, som jeg mener, gør den til en fantastisk storby; den er spækket med kontraster: Byen er på en gang vild og fredelig. Der er uspolerede pletter i form af parker og pladser, hvor man i ro og mag kan nyde den lune italienske solstråle, og der er steder, som er samlingspunkter, steder, hvor folk flokkes, mødes og kommer hinanden ved. Der er klassiske mappedyr på gaden i nålestribet jakkesæt med mobiltelefon og time manager, og der er dets modsætning med rødfarvet hanekam og piercing i øjenbrynet, hovedtelefoner og alt for store bukser.

Der er storslået arkitektur og gamle slidte ’skure’, der knapt kan stå oprejst. Det er den slags, der gør, man ikke er i tvivl om, man befinder sig i en ægte storby.

Italieneren er en bonvivant, der på samme vis som spanieren og franskmanden forstår at nyde livet og dets goder – de er en inspiration for nordboen, der ofte har for travlt til at værdsætte det, han tror, der er givet.

Kommentarer til rejsetips om Milano

Rejsen til MILANO.

06/11 2009 Karen Nielsen
En inspirerende og sjov rejsebeskrivelse. Og så et en-stjernet hotel! "Sporten" ligger nemlig i at sno sig for små penge. Det er rigtig modigt gjort bare at hoppe ud i en storby, som man jo ikke kende og så regne med at komme helskindet hjem igen. Der er jo nogen, der bliver væk i en postkasse. De skal måske ikke vælge MILANO. Jeg synes, I har blod på tanden, så det er nok ikke sidste gang, I bevæger jer ud i ukendte områder. Nej, glæd jer ikke til, at I kan ødsle med penge. Det giver kun besvær og magelighed. Eller det bliver så let, at det bliver svært. Held med studierne.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Milano

Hoteller i Milano
Rejser til Milano
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/milano/stort-for-smaat-i-milano-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.