Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Napoli

Napoli er Syditaliens største by. Nogle kalder den pizzaens hjemstavn, da Napoli er byen, hvor pizzaen blev opfundet. Det er dermed selvsagt, at I kan få verdens lækreste pizzaer i Napoli. Napoli ligger tæt på vulkanen Vesuv og er omgivet af en fantastisk natur, bjerge og lækre sandstrande.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Pompeji

Pompeji er et af de vigtigste historiske steder i Italien. Det er takket være Pompeji og det nærliggende Herculaneum, at vi ved så meget om hverdagen i den romerske verden. Indtil år 79 var Pompeji en velstående by med 20.000 indbyggere. Vesuvs udbrud samme år begravede byen og dens indbyggere i aske, som senere er blevet udgravet. Her har man fundet bygninger, keramik, mosaikker og endda resterne af Pompejis indbyggere.

I dag kan besøgende vandre gennem gaderne i den gamle, dødsdømte by. Her er templer og badehuse, et åbent Forum, gipsafstøbninger af Pompejis indbyggere, der kollapsede og døde i gaderne, mange huse og små butikker. Der er endda et bordel med 10 værelser og stensenge.
Herculaneum

Herculaneum

Havnebyen Herculaneum blev også ødelagt af vulkanen Vesuvs udbrud. Denne mindre by med ca. 5.000 indbyggere er kun blevet delvist udgravet, men her har man fundet hverdagsting som døre og træbjælker, møbler og papyrusruller.
Vesuv

Vesuv

Tage en bus op til selve Vesuv. Det tager ca. 90 minutter at køre fra Napoli op til krateret. Herfra går man det sidste stykke langs på en glat sti hen over de vulkanske klipper.

Havn

Havn
De fleste krydstogter lægger til kaj ved Stazione Marittima, som er ligger lige neden for Castel Nuovo. Det er ideelt, hvis I gerne vil med flyvebåden til Capri, Ischia eller Sorrento. Herfra er der også kun en kort gåtur ind til Napolis centrum. På travle dage anløber skibene også molem Molo Pisacane, øst for Stazione Marittima. Herfra går der shuttlebusser til Stazione Marittima.

Klima

I Napoli er klimaet typisk for middelhavsområdet med høje temperaturer og solrige dage om sommeren og koldere, vådere vejr om vinteren. Den bedste tid på året at besøge Napoli er fra april til juni og igen i september og oktober. Så er den værste sommervarme forsvundet og det samme gælder vinterens køligere og mere regnfulde vejr.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/barcelona/smag-paa-barcelona-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.