Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Piemonte

Læs mere om rejser til Piemonte

Rejsetips af samme forfatter

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • En persisk love story

  (Bedømt af 13 personer)
  Som ganske almindelige, forlystelsessyge danskere har vi fire tidligere Interrail-bumser rejst i alverdens riger og lande for at suge til os af smags- og synsindtryk, været behørigt imponerede, nydt det meste.
  Se hele rejsetippet
Sviptur til Piemonte
Rejsetips indsendt af:
Gentofte
24. maj 2016

Sviptur til Piemonte

En forlænget weekend i et af Italiens bedste natur-, mad- og vinområder er et realistisk alternativ til en miniferie i Skandinavien. Med lavprisflyselskaberne kan alt lade sig gøre.
6 timer tog det, fra vi smækkede hoveddøren derhjemme, til vi stod på gårdspladen til det hyggeligt-rustikke landhus i Casinasco, hvor vi skulle tilbringe de næste 3 dage. Sent på denne maj-eftermiddag var det behagelige 25 grader i skyggen, og vi var overhovedet ikke mærkede af EasyJet-luftturen Kastrup-Milano Malpensa endsige de efterfølgende 160 km kørsel i den lejede Avis-bil.
Blot højt til loftet, følelsen af at være langt væk hjemmefra, tid til den første af mange flasker Prosecco.
Udsigt nær kysten i Parco del Beigua - beklager disen...
Udsigt nær kysten i Parco del Beigua - beklager disen...

Halvanden times naturtur

Piemonte kunne være et bud på, hvordan paradis på jord ser ud. Den enorme Po-slette med de bølgende, lysegrønne rismarker er flad som en pandekage. Sletten omkranses af bløde bakker, som igen hegnes ind af Alperne og Appenninerne. Det er et skue for guder, og når man passerer igennem velfriserede vinmarker og landsbyer med de dejligste små spisesteder, begynder man at fatte parallellen til det himmelske liv.
Der er så meget at lave og se i Piemonte, at det er umuligt at remse det hele op. Lad mig blot foreslå en enkelt aktivitet, der kombinerer egnens ypperste muligheder.
Sæt kursen mod den lille flække Cogoleto, der ligger i det fantastiske naturområde Parco del Beigua. Køreturen gennem eventyragtig skov og bløde hårnålesving er forrygende. Sæt bilen ved kroen Rifugio Pratorotondo, bestil bord her og påbegynd halvanden times skøn vandretur.
Mere udsigt fra vandreturen langs kysten i Parco del Beigua - desværre stadig diset.
Mere udsigt fra vandreturen langs kysten i Parco del Beigua - desværre stadig diset.

Foran dig ligger det glitrende blå Middelhav, drej til venstre og følg stien, der hurtigt fører dig til udsigtspunkter, hvor havnebyerne Genova og Savona og Korsika er synlige på samme tid. I løbet af tre kvarters forpustet opstigning når du op til en slags plateau, hvor der er plantet nogle gamle jernkors og opsat mindeplader for de døde. 360 graders udsigten herfra er så exceptionel, at du er nødt til at blive siddende en stund, mens du puster ud og kniber dig selv i armen.
Tilbage på det ydmyge, prisbillige og pragtfulde Rifugio Pratorotondo er det bare om at få smagt så meget som muligt. Antipasti misto kunne bestå af lokale oste og pølser lavet på vildsvin – især mortadellaen er vanedannende. Snup også lige en portion af de hjemmelavede papardelle med ragu, før du hopper ombord i mere vildsvin i kraftig sauce med polenta til. Glem ikke et glas vin eller to.
Carne cruda - kalvetatar
Carne cruda - kalvetatar

Et par skønne spiseoplevelser

Du spiser godt overalt i Piemonte, vinene er saftige & bløde, priserne sniger sig langt under nordeuropæisk niveau, hvis du ikke opsøger de mest fancy restauranter.
Hos Il Giardinetto i Bistagno er Francesca en venlig, håndfast værtinde, som har den politik, at antipasti skal bydes rundt to gange. Og da der er fem at vælge imellem, skal det anbefales at nippe forsigtigt til det gode, hjemmebagte brød. En kogt pølse står stadig tilbage som et mindre mirakel. Til hovedret har stedet bl.a. kalv kogt smeltende mør i enten hvidvin eller den skønne Barbera-rødvin – det er uhyggelig lækkert. Sent skal også glemmes den flaske hjemmelavet digestif, som blev sat på bordet til kaffen. På huset.
7 næsten voldelige gedeoste
7 næsten voldelige gedeoste

På A Testa In Giu i San Giorgio Scarampi skal du sørge for et få et bord udendørs med en formidabel udsigt over hele Bormida-dalen. Stedet ser ydmygt ud, men maden er forbløffende raffineret. Vi nappede en carne cruda (kalvetatar), smørmør carpretto al forno (ged i ovn) og en tallerken med syv næsten voldelige gedeoste. Og et par flasker Barbera. Englene fes af lykke.

God tur. Og god appetit!

Seværdigheder

Kommentarer til rejsetippet om Piemonte

- og forbløffende uturistet

Kære Niels, jeg kan kun erklære mig enig i din kærlighedserklæring til Piemonte. Egentlig burde vi holde det for os selv, så alle de andre tosser kan rende rundt i hælene på hinanden i Toscana. Der er forbløffende få turister i Piemonte - og sådan må det gerne blive ved med at være. KH Christian

Piemonte ER fantastisk

27/05 2016 Niels Frederiksen
Piemonte har i mange år ligget i skyggen af Toscana, men flere og flere har fået øjnene op for denne skønne og uspolerede del af Italien.
Et sandt paradis for os der elsker vin og mad.

- men pas på geden!

26/05 2016 Christian Møgeltoft
Kære Jeanette, rigtig god fornøjelse i Bella Italia - og på udsigtsrestauranten. Blot en lille advarsel: Man skal være MEGET glad for ged for rigtigt at sætte pris på ostetallerkenen. Den er hardcore. KH Christian

Tak for super info... Vi er på vej

26/05 2016 Jeanette Frederiksen
Tak for informativ gennemgang af cool restauranter...... Vi er på vej i sommerferien, og vil klart benytte os af udsigtsrestauranten .....
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Piemonte

Ferieboliger i Piemonte
Rejser til Piemonte
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.