Turprogram i kort udgave

 • Dag 1: Ankomst til Alba
 • Dag 2: Fra Alba til Treiso
 • Dag 3: Fra Treiso til Cravanzana
 • Dag 4: Fra Cravanzana til Bossolasco
 • Dag 5: Fra Bossolasco til Serralunga d´Alba / Sinio
 • Dag 6: Fra Serralunga d`Alba / Sinio til Barolo
 • Dag 7: Fra Barolo til Alba
 • Dag 8: Turen er slut

Læs mere om

8 dages vandretur i Piemonte, Alba og Barolo

Vandreferie i vinlandet, Piemonte

En pragtfuld vandretur i noget af Italiens smukkeste natur. 6 dages vandretur gennem vinmarker, trøffelskov og hasselnøddelunde. En tur gennem noget af det bedste vinområde i Italien, krydret med bjergtagende udsigter.

Information om 8 dages vandretur i Piemonte, Alba og Barolo

Dag 1
Dag 1

Ankomst til Alba

I ankommer til Alba, trøffel-hovedstaden i Italien. Byen kan dateres helt tilbage til det romersker imperium. Den havde sin storhedstid i Middelalderen, der blev bygget meget i den periode, så Alba i dag også er kendt for sine mange tårne fra den gang.
Her har I første overnatning. Ankommer I, i god tid, bør I nyde en spadseretur gennem byens gamle gader, I skal ud at finde en dejlig restaurant, måske en der serverer noget med trøfler. På hotellet finder I detaljeret kort og materiale om de næste dages spændende vandretur.
Dag 2
Dag 2

Fra Alba til Treiso

Dagens vandreture tager jer fra Alba til Treiso, en tur som tager omkring 4-5 timer. I vandrer langs floden Tanaro til Bararesco, det første vindistrikt på jeres tur. Her drejer alt sig om den skønne vin, ”Barolos lillebror,” Barbaresco vinen. I byens Enoteca Regionale, som ligger i den gamle kirke San Donato er der rig mulighed for at samle de skønne druer. Turen fortsætter gennem det smukke landskab i Langhe-provinsen gennem vinmarker og maleriske småbyer. I skal overnatte i byen Treiso, en hyggelig lille by på en bakketop omgivet af vinmarker. Her er der flere gode restauranter og Osteriaer, så det er ikke svært at finde et godt sted at spise. Dagens tur, ca. 16 km.

Dag 3
Dag 3

Fra Treiso til Cravanzana

I dag skal I vandre til Cravanzana, en tur på ca. 5 timer. Undervejs til den lille landsby Canta går du langs kløften Rocche dei Sette Fratelli, (De syv brødres kløft,) en dyb slugt med stejle sider dukker op midt i landskabet mellem vinmarkerne. I fortsætter mod San Bovo og nyder den smukke natur og fantastisk panoramaudsigt, inden I kommer frem til landsbyen Castino, som ligger på en højderyg mellem de to floddale Bormida og Belbo. I Middelalderen var det en velhavende by med tre klostre. I dag kan du prøve at lede efter trøfler i en lund anlagt kun til det formål at give almindelig folk en chance for at prøve lykken som trøffel-jæger. Ruten fortsætter langs højderyggen mellem kastanje- og hasselnøddetræer ned til Cravanzana hvor I skal overnatte. Dagens tur, ca. 17 km.
Dag 4
Dag 4

Fra Cravanzana til Bossolasco

Dagens rute starter med at gå gennem hjertet af hasselnød produktionen i Piemonte, i et let kuperet terræn gennem øvre Belbodalen, der er kendt for bl.a kartoffelavl. Videre mod Feisoglio til Niella Belbo. Endnu en af de mange små middelalderlige landsbyer I kommer igennem, det siges at Napoleon marcherede gennem byen. Efter flere skønne udsigtspunkter kommer I til San Benedetto, ca. kl. 17.00 kommer en bus og henter jer her og kører jer den korte tur til landsby Bossolasco hvor I skal overnatte. Dagens tur, ca. 16 km.

Dag 5
Dag 5

Fra Bossolasco til Serralunga d´Alba / Sinio

Serralunga d'Alba

I dag terrænet er mere kuperet til at starte med, I går langs hasselnøddelunde til den lille landsby Serravalle Langhe. Derefter fortsætter turen gennem Bric della Vacca, til byen Roddino, hold en pause ved byens kirke St. Mary, nyd en kølig øl, et glas vin eller noget kold vand, inden I fortsætter turen til den middelalderlige landsby Sinio.
Vin er tilbage, I går nu igen gennem vinmarker og I kan finde vinproducenter som måske inviterer ind til en smagning. Stien slanger sig op ad bakke til landsbyen Serralunga d'Alba hvor I skal overnatte. Dagens tur, ca. 17 km.

Dag 6
Dag 6

Fra Serralunga d`Alba / Sinio til Barolo

Dagens rute fører jer først gennem hasselnødelunde og skove til I kommer til den smukke by, Monforte d'Alba, den imponerende borg Palazzo Scarampi og campanilen kan ses på lang afstand.
I Monforte d´Alba anbefaler vi at i går en tur gennem byens antikke centrum med smalle gader og snørklede gyder. Nyd en snack i en af byens talrige vinbutikker og små restauranter.
I fortsætter turen med fantastisk udsigt over dalen til Novello, endnu en fortryllende perle på jeres vej gennem Piemonte. Dagen ender i den verdensberømte vinby Barolo hvor I skal overnatte, mon ikke der skal en god flaske vin til maden i aften? Dagens tur, ca. 16 km.
Dag 7
Dag 7

Fra Barolo til Alba

La Morra
I dag vandrer I gennem vinmarkerne med nogle af de bedste vine i verden. Turen fortsætte til den idylliske by La Morra, den ligger på en bakketop og kaldes derfor også for Langhes Balkon. Herfra kan I nyde en sidste udsigt over hele Barolo regionen med de mange vinmarker som et patchworktæppe i landskabet. Turen fortsætter tilbage mod Alba, undervejs passerer du et par slottene, bl. a. Verduno som er værd at besøge. Dagens tur, ca. 14 km.
Dag 8
Dag 8

Turen er slut

Vandreturen er slut, I kan vælge at forlænge den med nogle dage på det skønne slotshotel Albergo dell'Agenzia og opleve endnu mere af Piemontes vin og madkultur eller I kan køre til en af de smukke Norditalienske søer eller rivieraen for endnu flere afslappende feriedage.

Prisen inkluderer:
 • 7 overnatninger på 3 og 4* hotel inkl. morgenbuffet
 • Detaljeret rutebeskrivelse
 • Vandrekort og informationsmateriale (1 stk. pr. værelse)
 • 1 x vinsmagning
 • Daglig bagagetransport
 • Daglig service hotline 9-19 alle dage
Parkering:
Det er muligt at parkere ved eller nær første hotel eller offentlig p-plads og evt. omkostninger betales på stedet.

Turen starter altid lørdag.

Priseksempler (i udvalgte perioder)

Dobbeltværelse

Dobbeltværelse på 2 og 3 * hoteller

Start nu! Det er let at bestille 8 dages vandretur i Piemonte, Alba og Barolo


Rejseperiode: 01. april til 28. oktober

Varighed: 7 nætter / 8 dage, heraf 6 dages vandring.
Start om lørdagen
 

Bestil også på telefon: 70 11 60 11
Oplys bestillingskode: HVRNVAPI

Denne side er udskrevet d. 3. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.