Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

Alle veje fører til Rom
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
5. nov. 2013

Alle veje fører til Rom

Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
Som så ofte var jeg blevet lokket af en mail fra FDM om billige flybilletter, men det er vel i grunden også formålet med disse mails.
Palentinerhøjen i efterårssolen
Palentinerhøjen i efterårssolen

Navarones kanoner – eller hvor vi boede

Da vi efterhånden har været i Rom en del gange er det ikke så meget de store turistmagneter som Colosseum o.s.v. der trækker – det er mere den gode stemning og ikke mindst den gode mad vi kommer for.

Vi har med tiden specielt forelsket os i området omkring Piazza Navona. Og altså ikke Piazza Navarone som jeg kom til at benævne den i et tidligere rejsetips – Pladsen har ikke noget med Navarones kanoner at gøre som jeg så venligt blev gjort opmærksom på at en opmærksom læser. Det må have været fordi priserne er kanonhøje på spisestederne på pladsen, at jeg tog fejl…

Også Trasteveren er vi glade for, så vi har fundet ud af at et hotel i eller lige ved Campi de Fiori er ideelt for os. Prøv i øvrigt at se FDM travel rejsespecialist Christina Morán gode tips om denne plads her på siderne.
Munken Giordano Bruno der udfordrede den katolske kirke er Campi de Fiori's vartegn
Munken Giordano Bruno der udfordrede den katolske kirke er Campi de Fiori's vartegn

Vi boede denne gang på Casa de Fiori, et lille familie drevet hotel (kun 9 værelser) lige på hjørnet af pladsen. Vi har før boet der og stedet kan bestemt anbefales. Stedet er her i 2013 renoveret med nye badeværelser og el-installationer. Man skal ikke forveksle stedet med Hotel de Fiori der ligger lige overfor. Overfor ligger også, hvad der må være Roms mest besøgte isbar – lørdag aften stod de unge romere i en 100 meter lang kø bare for at komme ind i butikken. Vi fik desværre ikke prøvet isen – enten var vi stopmætte eller også var køen for lang.
Der er mange måder at blive transporteret på
Der er mange måder at blive transporteret på

Til Rom

Når man flyver til Rom lander man i dag i Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci di Fiumicino – eller bare Fiumicino lufthavnen.

Fra lufthavnen kan man tage toget – enten Leonardo Expressen, der kører non-stop til hovedbanegården Termini og som koster 14 Euro hver vej, eller regionaltoget der standser ved flere stationer undervejs, bl.a. Trasteverde og som koster 8 Euro. Man kan også tage en bus, men det har vi aldrig prøvet, så den mulighed kan jeg ikke udtale mig om. Endelig kan man tage en taxa. Man skal her være opmærksom på at der er en fast pris til og fra lufthavnen, der i skivende stund (okt. 2013) er 48 Euro fra lufthavnen til et hvilket som helst sted ”inden for murene”. Ofte forsøger chaufførerne at snyde turisterne ved at sætte taxameteret til, hvilket giver en langt højere pris, så man bør altid starte taxaturen med at sige ”fixed price”. Man skal også passe på ikke at falde i klørene på en af de uautoriseret chauffører der står ved udgangen af lufthavnen og tilbyder ”Taxi ?”. Disse er også dyrere og man skal gå uden om dem og hen til den autoriserede taxa kø, der er godt skiltet.
Man behøver ikke købe dyrt flaskevand i Rom - bare drik løs
Man behøver ikke købe dyrt flaskevand i Rom - bare drik løs

Oplevelserne

Rom har alt i seværdigheder, lige fra fantastiske historiske bygninger, over kirker til fontæner og obelisker. Rom store seværdigheder kan man læse om i andre gode rejsetips her på siden, hvis man ikke kender dem i forvejen. Dem ser og genser min kone og jeg gerne når vi er i Rom, men primært nyder vi at slentre rundt i de små snævre stræder, hvor storbyen larm på forunderlig vis opsuges af omgivelserne. 20 meter væk fra en larmende hovedgade hører man overhoved ikke trafikken.
På besøg hos paven
På besøg hos paven

Et par af seværdighederne syntes jeg dog at jeg alligevel vil give et ord med på vejen. Intet besøg i Rom uden et besøg i Peters kirken, hvor man – om ikke andet så for en sikkerheds skyld – kan få syndsforladelse blot ved at røre højre fod på statuen af Sankt Peter. Når man tænker på at statuen er lavet af bronze og hvor slidt foden er af berøringer, så husk at vaske hænderne bagefter.

Men min anbefaling er nu ikke så meget Peters kirken, men mere Roms katedral San Giovanni in Laterano. Kirken der anses for at være alle kristne kirkers moderkirke, blev opført af kejser Konstantin i år 318 og ind til begyndelsen af 1.300 tallet var det her paverne holdt til. Kirken er bestemt et besøg værd og det samme er kirkens kloster, der både er smukt og fredsfyldt og som der er adgang til gennem kirken.
Largo Torre Argentina med kat
Largo Torre Argentina med kat

En anden spændende ting jeg vil fremhæve er et relativt nyt museum Palazzo Valentini, der er laver over en gammel Romersk rigmands villa, der er udgravet og som er særdeles velbevaret. Spændende tur rundt i det gamle Rom og med masser af spændende effekter med lys og vand.

Et andet sted jeg vil anbefale er Largo Torre Argentina – en udgravning der rummer resterne af fire templer, der stammer helt tilbage til republikkens tid, og således er blandt de ældste, der er fundet i Rom. Her holdt senatet møder og lige præcist her blev Julius Cæsar myrdet den 15. marts år 44 f.Kr. Dyrevenner vil glæde sig over at den ene ende af pladsen rummer et internat for herreløse katte og udgravningen vrimler med disse skønne skabninger.Fontana di Trevi
Fontana di Trevi

Også en fontæne – Fontana Paola - der ligger højt ovenfor Trasteveren er et besøg værd – om ikke andet for den helt fantastiske udsig man har over Rom der oppe fra. Og når vi er ved fontæner, så skal man naturligvis besøge Fontana di Trevi, Nicola Salvi's helt fantastiske fontæne. Den er i dag er Roms mest besøgte momument, så pas godt på lommetyvene – det er ikke sjovt at opdage at man ikke har en mønt til at kaste i fontænen, så man er sikker på at vende tilbage til Rom.
Bedre bliver det ikke
Bedre bliver det ikke

Spisestederne

Af alle steder i verden spiser man bedst i Rom, men når der er mange turister som i Rom er der også mange der gerne vil tjene nogle hurtige penge på at servere dårlig og dyr mad. Men Rom er altså stedet, hvor man kan den rigtig gode mad til små penge.

Spis der hvor Romerne spiser, undgå restauranterne på de mest turistede steder som Piazza Navona, men søg lidt ned i sidegaderne og ikke mindst, men måske ikke så oplagt: Klæd dig som en Romer. Romerne er generelt pænt klædte og kunne ikke drømme om at indtage søndags frokosten i et par shorts og en t-shirt, så tag et par pæne lange bukser og en skjorte på og oplev, hvordan det er at blive sat ved et bord med de lokale omkring – lidt væk fra turisterne, og oplev den ægte romerske stemning (og betjening).

For den der er interesseret, kan jeg anbefale at læse nogle af de ældre rejsetips jeg har skrevet om Rom, hvor der er navne og adresser på flere skønne Romerske madhuler – og et par tips til, hvordan man finder dem.
Alle steder i Rom ser man noget fantastisk
Alle steder i Rom ser man noget fantastisk

Kom afsted

Uanset om det er en tur rundt til de traditionelle attraktioner, de lidt mere alternative eller bare for at slentre rundt og nyde stemningen (og maden), så er Rom altid et besøg værd. Og så ligger Rom trods alt kun 2½ time fra Danmark, så det er bare om at få pakket kufferten og komme afsted.

Alle veje fører jo til Rom og vi fik kastet vores mønter i Trevi fontænen, så vi skal i hvert fald til Rom igen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.