Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Et Kollosalt Sted
Rejsetips indsendt af:
Henrik Smed
Holbæk
10. feb. 2009

En fed weekend i Rom

Se og lær en masse, nemt og på rekordtid...Helt uden stress på en god weekend.
Vendens største kirke. (Sankt peters kirken) Vertikanet set fra en af de mange sight seeing busser.
Vendens største kirke. (Sankt peters kirken) Vertikanet set fra en af de mange sight seeing busser.

Vi er normalt ikke storbymennesker

Der er så meget at fortælle, og så få linjer at gøre det på.
Rom er uden tvivl et af de aller mest spændende steder at rejse til hvis man ud over at dase, også gerne vil se noget.

Maden i midtbyen er til gengæld ikke noget at skrive hjem om, men den bliver så rigt overstrålet af disse enorme oplevelser man ellers kan få sig.

Er man et cola menneske, så læg det fra dig på restauranterne, alle drikker danskvand/vin dernede og deres sodavand koster en bondegård. 32 kr i gennemsnit for en 15cl sodavand. og hold dig fra de boder der er opstillet ved vejene. det er om muligt endnu dyrere, vi betalte 200 kr. for 2 sodavand og 2 pizzaslices på vores første dag. sodavanden var klart det dyreste.
find i stedet et supermarked, og se om bilerne udenfor er itallienske, vi fandt et sted der hed Penny Market og fyldte en kurv til randen med slik guf og mad til hele resten af turen for 20 Euro.

Som så mange andre, havde vi ikke megen kendskab til Rom i forvejen, ud over jeg gerne ville se colloseum, og min kæreste, gerne ville se vertikanet, og den spanske trappe.
En Kæmpe borg, midt i Rom der også er deres nationalmuseum. ET BESØG VÆRD
En Kæmpe borg, midt i Rom der også er deres nationalmuseum. ET BESØG VÆRD

Tag for en gangs skyld bussen

Vi Kan varmt anbefale at tage med en af de mange sight seeing busser på en weekendtur til Rom i Italien.
man betaler enten 19 Euro for 24 timer eller 24 Euro for 48 timer. pr. voksen.

Tag 48 timers turen, man kan roligt sige det er pengene værd.

Man kan med fordel vælge et selskab med åbne busser, det får man meget mere ud af synsmessigt, og man får gratis "lyttebøffer" der kan tilsluttes ved hver plads i bussen. Ovenpå som nedenunder.

Vælg selskabet med de RØDE busser, de kører længere ud på natten end de andre, og samarbejder med de andre linjer, så man også kan tage med dem på de RØDE bussers billet.
De afgår alle fra TERMINI STATION. en slags hovedstation i Rom.

Derfra kører de til de 14 mest spændende steder i Rom, og man kan stå af og på som man vil.
Du lærer byen at kende på rekordtid og opdager steder du helt sikker ikke anede du gerne ville se.

Rom, Der vender vi tilbage til. bare i længere tid!!

Kommentarer til rejsetips om Rom

Nemmere adgang til Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum

30/07 2014 Jacob Stengaard
Et godt råd til alle, som gerne vil ind og se Forum Romanum og Colosseum! Der er typisk lang kø til både Forum Romanum og Colosseum, som er meget populære touristmål og af god grund - meget imponerende begge dele. Hvis man gerne vil ind og se begge dele, så kan det anbefales at gå gennem Konstantinbuen ved Colosseum og ned til indgangen ved Palatinerhøjen. Her var der ikke så lang en kø (5-10 min.). For 12 euro (ca. 7 for studerende) kan man så købe en billet til Palatinerhøjen og Forum Romanum, som er en del af samme anlæg og så Colosseum. Denne billet gælder til det hele i to dage. Man kan derfor med fordel se Palatinerhøjen og Forum Romanum (hvis tiden er knap, så fokusere på Forum Romanum i den ene ende) på første dagen. Dagen efter kan man så se Colosseum. Her har man så billetten, så man bare kan gå direkte igennem, i hvert fald, hvis man kommer omkring åbningstid, som vist var omkring kl. 8.00. Denne fremgangsmåde havde vi stor gavn af og kan anbefales.

En kæmpe borg midt i Rom

05/04 2009 Mai Britt
Tillad mig at tilføje: "Borgen" hedder Castel sant' Angelo, eller på dansk Engelsborg, opkaldt efter ærkeenglen Mikael. Borgen er opført i 139 e.kr. oprindeligt som mausolæum for Kejser Hadrian. Mausolæet har haft mange funktioner gennem tiderne, i middelalderen blev hele den øverste del bygget på og det fungerede som middelalderfæstning, det har også været fængsel og sågar residens for paverne i perioder med politisk uro. Det er IKKE nationalmuseet og den er ikke kæmpe, det er idag et museum, hvor man kan se hvor Kejserens urne oprindeligt stod, hvor man kan se bygningens historie, fængselscellerne og renæssancens fine pavegemakker.

eks.på mangler til et godt rejsetip

02/04 2009 Bo
Godt! Men der bliver skrivet... En Kæmpe borg, midt i Rom der også er deres nationalmuseum. ET BESØG VÆRD Hvad hedder borgen? Og kunne det ikke være godt med en argumentation for hvorfor det er et besøg værd eller er det at det er deres nationalmuseum der er argumentationen? ellers godt:-) jeg skal selv snart til Rom så tak for de gode råd om cola og busserne.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.