Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  (Bedømt af 1 person)
  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

Et kig til Engelsborg fra træernes skygge
Rejsetips indsendt af:
Maribo
5. juni 2010

Fuldstændigt forført af byens skønhed...

Igennem et virvar af gader i en flyvende shuttle fra lufthavnen... og pludselig var jeg midt i Rom... Jeg fik et sug i maven og kunne næsten ikke rumme den ufattelige skønhed. Foran mig lå nu 5 dage i den smukkeste by.
Hotel Teatropace33 i bunden af den lille gade...
Hotel Teatropace33 i bunden af den lille gade...

Kunsten at finde et godt hotel...

2 single piger på deres første tur til Rom...dét kræver sit at finde det rette hotel for der er mange kriterier der skal gå op i en højere enhed.
Vi er ikke millionærer og har ikke så tit råd til at rejse, så når vi endelig kommer afsted, så skal det hele være i orden. Vores ydmyge kriterier er i al sin enkelhed, at vi først og fremmest skal finde et nogenlunde billigt hotel men med en vis form for komfort, gå afstand til de fleste ting, og at vi kan føle os trygge ved at færdes ude om aftenen.

Vi havde på forhånd udelukket hoteller i området omkring hovedbanen, da vi som udgangspunkt ikke bryder os om de miljø der oftest findes her i mange storbyer.
Ved en ren tilfældighed faldt vi over hotellet Teatropace 33 (som også er adressen)...og gudskelov for dét, for det var virkelig en perle af et hotel! Allerførst skal siges at man skal ikke booke sig ind på dette hotel hvis man er gangbesværet eller på anden vis ikke kan klare et par trappetrin - hotellet har nemlig ingen elevator!

Bygningen er en gammel kardinalbolig som er ombygget til hotel, og den store smukke stenvindeltrappe udgør kernen i bygningen. Personalet er utroligt hjælpsomme og hjælper dig gerne med at bære kufferten op...Det er noget af en oplevelse at se de her små nips flyve op ad trappen med ens giga kuffert, som man ikke selv kunne slæbe to trin :-)

Hotellet ligger i en lillebitte gade med et par restauranter, og blot et par gader bag Roms absolut smukkeste plads - Piazza Navona. Vi følte os meget, meget sikre i gaderne som er hyggelige små gader fyldt med restauranter, cafeer, isboder og hyggelige butikker. Der er heller ingen morgenmadsbuffet, men i stedet kan du hver dag udfylde en blanket - ved ganske få krydser - med div. simple morgenmadsvalg. Næste morgen kommer de raske hotelfolk med en bakke med din morgenmad på som du kan nyde i dit værelse (Gisp sikken en kondition de folk har!!).

For os var dette genialt - vi havde begge et single værelse og det ene værelse havde en lille balkon, hvor vi så hver morgen kunne nyde vores morgenmad, som fx. bestod af små brød, yoghurt, kaffe/the, juice eller croissanter.
Vores værelser lå allerøverst og væk fra gaden og var fuldstændigt rolige om natten. (OBS! Det kan godt være der er en forskel hvis man vælger et værelse længere nede og med vindue ud til gaden)

Vi kan godt lide at gå rundt i gaderne på må, og selv opdage de byer vi besøger - og dette hotel er i rimeligt kort afstand til de fleste major sites. Jeg vil varmt anbefale dette skønne hotel som gjorde vores første tur i Rom til en virkelig god oplevelse...
SÅ enkelt - SÅ godt!
SÅ enkelt - SÅ godt!

Mad...mad...Mmmmh!

For os er det vigtigt at der er rige kulturelle muligheder i de byer vi besøger, gode shoppingmuligheder...
Men i særdeleshed elsker vi mad - og især at prøve nye retter og opleve smage der bringer en helt op i de højere luftlag af ren lykke! Det kan være lige så svært for os at finde en god restaurant som at finde det rette hotel....

Vi prøver at være spontane og at undgå turistfælderne. Maden skal være god, autentisk og gerne besøgt af de lokale (plejer at være et godt pejlemærke).Desværre blev vi hele 2 gange forført af Piazza Navonas skønhed og endte med at spise noget af det absolut mest tarvelige turist ædelse Rom kan diske op med!
Serveringen bar også tydeligt præg af, at de hurtigst muligt skulle have ekspederet os videre så næste hold turister kunne komme til. Undgå at spise her - det er overpriced og du får slet, slet ikke den gode romerske mad. Nøjes i stedet med en drink her, mens du nyder pladsens utrolige skønhed og gode stemning.

Jeg vil gerne anbefale at man finder en af de små hyggelige restauranter i området bag Piazza Navona istedet. Vi fandt nogle virkelig gode spisesteder i dette område med overkommelige priser og den lækreste mad.

Her er et par tips til en god bar og café:Bar Della Pace, 3/7 Via della Pace. En skøn, skøn bar/cafe hvor du har muligheden for at mænge dig med Roms kendisser (altså hvis man ved hvem de er!). Dejlige cocktails og så ligger den et ubeskriveligt hyggeligt sted med god atmosfære og der er bestemt ingen fancy eller snobbet stemning på trods af kendis faktor. Slå dig ned ved et af de udendørs borde og nyd den formidable atmosfære i baren der er fyldt med vedbend på facaden.

Tazza D`Oro, Via degli Orfani, 84. Hyggelig cafe, som efter sigende skulle ha' Roms bedste iskaffe. Jeg er ikke selv kaffedrikker men min rejsemakker så ud til at svæve på skyer allerede efter den første mundfuld og efter hendes udsagn skulle den være absolut i verdensklasse. Ligger lige ved Pantheon, og der er en butik tilknyttet cafeen så man kan købe de liflige bønner med hjem og selv brygge en gudedrik derhjemme.

Kommentarer til rejsetips om Rom

Tak :-)

16/07 2011 Maria
Tak for de fine ord - bare det dog var mig der skulle afsted! Men ak desværre ingen nye rejseindslag fra min hånd i år...Har ikke råd til at rejse desværre.

Håber I får en vidunderlig tur til smukke, smukke Rom :-)

spændende læsning

14/07 2011 Anna Klausen
Virkelig velskrevet, og spændende. Jeg glæder mig vildt til vores ferie i september i Rom
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/indonesien/bali/indkoeb-fra-bali-der-sendes-med-cargo-til-danmark.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.