Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 106 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Sommer i det sydsvenske

  (Bedømt af 24 personer)
  Hvem siger man behøver at rejse langt væk for at få nye oplevelser?

  Blot en halv times togtur fra København, så er man i Malmø, der er Skånes største by og den tredjestørste by i Sverige.
  Se hele rejsetippet
Gensyn med den evige stad
Rejsetips indsendt af:
København N
16. aug. 2015

Gensyn med den evige stad

Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
Solen står langsomt op og det er tydeligt, at det vil blive en varm og indbydende sommerdag i Danmark.

På sofaen ligger min medrejsende endnu og sover, og jeg går ud i køkkenet for at sætte kaffen over, og jeg ved, at den liflige duft af nylavet mokka vil vække hende inden længe.

På vejen derud ser jeg på den pakkede bagage, og en krablen går igennem kroppen.

I dag rejser vi endnu engang på ferie i Rom. Denne evige stad, der tog mit hjerte med storm for 8 år siden da jeg besøgte denne verdensby for første gang.

Denne by, der med sin rige arkitektur og historie, varme klima, fantastiske madkultur og venlige befolkning er det sted, hvor jeg adskillige gang er blevet genopladet mentalt, og også den by, hvor jeg forestiller mig at bo når jeg bliver gammel.

Et par timer senere er vi i lufthavnen, og nu er der ikke længe til, at vi igen befinder os i den evige stad, hvor vi atter vil gå rundt i de velkendte gader, drikke en espresso på en fortovscafe og nyde alt hvad denne prægtige by har at byde på.

Velkommen til Rom.
Et typisk romersk måltid - pasta med tomat, oksekød og parmesanost
Et typisk romersk måltid - pasta med tomat, oksekød og parmesanost

Ankomst til Rom

Det er sen formiddag da flyet lander i Fiumicino lufthavn 30 kilometer udenfor Rom.

En varm brise kærtegner ansigtet da vi stiger ud af flyet; temperaturen har allerede på dette tidlige tidspunkt af dagen passeret 30 grader.

En hvid taxa, med chaufføren Tommaso bag rattet, fører os ud af lufthavnsområdet, ud på autostradaen og hele vejen ind til Roms centrum, hvor vi har booket os ind på Hotel Elite, der ligger mellem Trevifontænen og Den Spanske Trappe. De 30 kilometer bliver kørt på lige under en halv time; et bevis på at fartgrænserne i Rom kun anses for at være vejledende.

Efter at have tjekket ind, båret bagagen op på vores værelse og efter at have sundet os en halv times tid er det tid til, at gå på genopdagelse i den evige stad.
Den Spanske Trappe
Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe

Midt i Roms historiske centrum ligger en af den evige stads helt store seværdigheder: Den Spanske Trappe.

Solen stråler ned fra en skyfri himmel da i passerer den nærliggende plads Piazza Mignanelli, hvor vores stamcafe ligger. Vi har netop indtaget en obligatoriske caffe espresso da vi går de få meter hen til den enorme trappekonstruktion, der blev færdigbygget i 1725 og tegnet af Bernini.

Trappens formål var oprindeligt at danne forbindelse mellem den enorme plads Piazza di Spagna, der ligger for foden af Den Spanske Trappe og kirken Trinitá dei Monti, der ligger ved toppen af Den Spanske Trappe.

I dag anvendes Den Spanske Trappe som en enorm bænk, hvor turister, enkelte italienere og gadesælgere slikker sol og ser det fornøjede folkeliv passere forbi.
Italiensk is - den bedste i hele verden
Italiensk is - den bedste i hele verden

Inden vi sætter os på et af de nederste trappetrin husker vi at gå hen til en af de nærliggende isbutikker for at købe hver en is: to kugler hver, jordbær og kokos til mig og karamel og pistacie til den medrejsende.

Isen smager som altid himmelsk, og den næste times tid bruger vi på at se elegante italienske kvinder passere fobi i højhælede sko og dyrt mærkevaretøj mens vi taler om, hvor vi skal nyde aftenens pasta og rødvin.
Ristorante Al 24 på Via Mario di Fiori - her er garanti for et godt måltid mad
Ristorante Al 24 på Via Mario di Fiori - her er garanti for et godt måltid mad

Et fremragende italiensk måltid

Inden vi kommer så langt tid er det blevet tid til frokost, og vi bliver hurtigt enige om, at vi selvfølgelig skal spise på en af vores favoritrestauranter i Rom.

Restaurant Al 34 ligger i den lille og snævre gade Via Mario di Fiori ganske få minutters gang fra Den Spanske Trappe.

Den snævre og brostensbelagte gade er fyldt med bygninger med krakelerede husfacader, hvor der mange steder hænger enorme, frodige blomsterkrukker på altanerne.

Der er relativt mange restauranter i området, mange af stederne har de typiske rød- og hvidternede duge på bordene og der er gademusikanter, der sørger for stemning og lokalkolorit mens de sultne rejsende indtager et lukullisk måltid.
Italienske kødboller i en sovs af tomat, peberfrugt og selleri
Italienske kødboller i en sovs af tomat, peberfrugt og selleri

Vi beslutter os for at spise en gammel kending på stedet: kødboller i en selleri/tomat/peberfrugtsovs sammen med en kartoffelmos med urter og ost. Hertil en let salat med en dressing af olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Et fremragende måltid, der var både velsmagende og mættende og som efterlod et saligt smil på vores læber. Måltidet blev naturligvis efterfulgt af den obligatoriske espresso og caffe latte - efter et så fremragende måltid var vi igen godt kørende.
Smykker i en butik i Via Condotti
Smykker i en butik i Via Condotti

Via Condotti

På vejen tilbage gik vi igen op mod Den Spanske Trappe. Denne gang går vi op gennem gaden Via Condotti, som er en af de kendteste indkøbsgader i den evige stad.

Gaden er fyldt med mærkevarebutikker: smykkeforretningen Bulgari, Prada og Gucci er blot nogle af de forretninger, der har domicil i gaden, der forbinder Den Spanske Trappe med Roms hovedpulsåre Via del Corso.

Selvom denne rejsendes indtægt slet ikke er i nærheden af, at have råd til disse mærkevarer er det alligevel en sjov oplevelse at kigge på de særdeles flotte smykker, sko og tasker, som er udstillet i vinduerne.
Peterskirken udefra
Peterskirken udefra

Peterskirken

Det er søndag lidt før middag i den evige stad.

Bussen kører ned af gaden Via della Conciliazione og stopper 100 meter fra Peterspladsen.

Et hav af turister stiger af bussen sammen med os, og vi bevæger os ud i det store hav af pilgrimme, der lige som os er på vej ind på Peterspladsen, hvorfra pave Frans hver søndag klokken 12 holder en tale til de fremmødte, der både fylder den enorme Petersplads og det meste af den nærliggende gade Via della Conciliazione.

Kirkeklokkerne bimler klokken 12, de svedende pilgrimme drikker vand og holder vejret i spænding. Pilgrimmene har vendt sig mod den brune bygning til højre for Peterskirken, hvor paven har sin lejlighed.

Jubel blander sig med klapsalver da paven kommer til syne i vinduet.

Der bydes velkommen, der manes til fred i verden og pilgrimmene velsignes og opfordres til at bede en bøn for de syge og fattige i verden.
Paven holder søndagsmesse klokken 12.00
Paven holder søndagsmesse klokken 12.00

Søndagsmesse i Vatikanet

Stemningen er elektrisk, og selv den mest vantro ateist vil opleve at blive påvirket af oplevelsen på denne sommerdag midt på Peterspladsen.

Efter pavens tale sætter vi os en stund ved Peterspladsen for at drikke lidt vand og for at vente på, at den voldsomme menneskemængde langsomt bevæger sig ned af Via della Conciliazone for at spise frokost eller for at udforske andre dele af Rom.

Efter en halv times tid stiller vi os i kø for at komme ind i Peterskirken, der er verdens største kirke og desuden den katolske kirkes centrum.

Mens vi står på Peterspladsen er der tid til at beundre pladsen, der omkranses af en række søjler, der omfavner den rejsende og næsten tager pusten fra en. Både Peterspladsen og Peterskirken er arkitektoniske vidundere, og man må ikke forlade Rom uden at have erlagt disse seværdigheder mindst et besøg.
Pavealteret i Peterskirken
Pavealteret i Peterskirken

Peterskirken er, som nævnt, verdens største kirke og er opført i perioden 1506-1626.

Kirken er bl.a. kendt for at huse Michelangelos berømte statue Pietá, der kan beundres i kirkens højre side - lige når man kommer ind i det enorme kirkerum.

Det første man får øje på i kirken er dog det enorme pavealter, hvorfra paven holder sin tale hvert år på juleaften, når denne begivenhed transmitteres i fjernsynet til millioner af mennesker over det meste af verden.

Det er en stor oplevelse at besøge Peterskirken selvom man ikke er troende, der er smuk arkitektur, utrolige kunstskatte og en stemning, som jeg ikke mindes at have oplevet i andre kirker jeg har besøgt rundt om i vores store, vide verden.
Engelsborg udefra
Engelsborg udefra

Engelsborg

I ganske kort afstand fra Peterskirken finder man Engelsborg, der er endnu en af Roms helt store seværdigheder, som vil være et interessant udflugtsmål for den historieinteresserede rejsende.

Engelsborg er en enorm fæstning, der dog oprindeligt blev bygget som et mausoleum for den romerske kejser Hadrian. Mange paver har reddet livet ved at flygte til Engelsborg via en hemmelig gang, som stadig skulle eksistere.

I senere tid har Engelsborg også fungeret som et fængsel, hvor fanger blev ført over broen foran Engelsborg til et nærliggende henrettelsessted.

Hvis man interesserer sig for opera vil man også vide, at Engelsborg danner rammen for sidste akt den berømte opera Tosca.

I dag fungerer Engelsborg som et museum, hvor rejsende fra alle verdens hjørner valfarter til for at betragte dette imposante bygningsværk.

Man bør bestemt besøge Engelsborg hvis man interesserer sig for historie, arkitektur eller opera - eller måske for alle 3 ting.
Udsigt over Rom
Udsigt over Rom

Udsigt over Rom - nær Engelsborg

Ønsker man ikke at stå i den alenlange kø foran Engelsborg kan man i stedet bruge tiden på, at stille sig på broen foran Engelsborg og skue ud over den evige stad mens en mild brise løfter håret fra en svedig sommerpande.

Det er et ganske smukt syn, at betragte Rom mens man står på denne bro, og man snyder derfor sig selv for en oplevelse ved at blive væk fra Engelsborg.
Tvillingekirkerne på Piazza del Popolo
Tvillingekirkerne på Piazza del Popolo

Piazza del Popolo

En af de kendteste pladser i Rom er Piazza del Popolo, der ligger et stenkast fra Den Spanske Trappe.

Pladsens navn betyder bogstaveligt talt "Folkets Plads", og selvom pladsen oprindeligt blev brugt til offentlige henrettelser er det i dag en livlig plads, der domineres af en 24 meter høj obelisk i midten af pladsen og af de to tvillingekirker Santa Maria in Montesanto og Santa Maria in Miracoli.

De to kirker er begge et besøg værd, ikke mindst fordi kirkerne har meget specielle kupler og forme.

Interesserer man sig ikke det helt store for kirker kan man med fordel sætte sig på en af pladsens fortovscafeer for at indtage sin frokost, efterfulgt af den allestedsnærværende espresso.

Hvis man interesserer sig for litteratur vil man givetvis også finde det interessant at besøge Piazza del Popolo da dele af handlingen i Wilhelm Bergsøes roman "Fra Piazza del Popolo" foregår netop her, midt i
Trevifontænen
Trevifontænen

Trevifontænen

En af de seværdigheder man absolut MÅ besøge når man er i Rom er naturligvis Trevifontænen, den fontæne, der nok mest blev kendt efter en ung Anita Ekberg indspillede en scene fra filmen "Det søde liv" netop her.

Opførelsen af fontænen blev påbegyndt i 1732 og stod færdig i 1762.

Når man sidder foran fontænen en varm sommeraften er det næsten som at være i teatret. Gadesælgere, der forsøger at sælge turisterne plasticsouvenirs, turister, spiser en is og efterfølgende smider en mønt i vandet da denne tradition sikrer et gensyn med en evige stad.

Politifolk, der holder øje med, at ingen turister bliver fristet af, at soppe i vandet og souvenirsælgere, der ad al magt søger at sælge deres varer til overpris, især souvenirs med billeder af paven er populære.

Der er en charme og en stemning ved Trevifontænen, som er vanskelig at beskrive hvis man ikke har været der selv, men jeg vil bestemt anbefale alle rejsende, at bruge en times tid eller to ved denne berømte fontæne inden man rejser hjem til de hjemlige himmelstrøg.
Pantheon udefra
Pantheon udefra

Pantheon

Pantheon er et af de bygningsværker, som jeg absolut må besøge når jeg er i Rom.
Pantheon må være en af de ældste bygninger i Rom, og den bygning, der har været i brug uafbrudt siden kejser Hadrian lod bygningen opføre i år 120 e.kr.

Man ved ikke meget om hvorfor Pantheon blev bygget eller for den sags skyld om, hvordan templet var udsmykket indvendigt, men selvom den tidlige viden om templet er sparsomt er det absolut et bygningsværk, der vil gøre indtryk på den rejsende.

Det menes dog, at bygningen er et antikt tempel for alle guder, og er bl.a. kendt for at huse både maleren Rafaels grav ligesom to italienske konger og en dronning er stedt til hvile her.
Pantheon-kuplen
Pantheon-kuplen

Pantheon-kuplen

Når man træder ind i bygningen vil de fleste rejsende i første ombæring fokusere mest på den enorme kuppel, der dominerer bygningen.

Kuplen var i mange år den største i Vesteuropa, og det er også ganske imponerende at betragte dagslyset, der siver ind i bygningen fra det runde hul i toppen af kuplen.
Restauranten Hostaria di Pastini nær Pantheon
Restauranten Hostaria di Pastini nær Pantheon

Frokost på restaurant nær Pantheon

Efter at have besøgt Pantheon er det for mit vedkommende altid ved at være tid til frokost.

De mange indtryk man får ved at besøge Pantheon skærper altid appetitten, og selvom det i første omgang virker fristende at vælge en af de mange restauranter og cafeer på pladsen foran Pantheon bør man vælge en af de mindre sidegader i stedet da priserne ikke er så opskruede og hvor menuerne desuden plejer at være mere indbydende.

Restauranten Hostaria di Pastini ligger i gaden Via dei Pastini, som er en af de små og snævre gader, der fører til Pantheon.

Der er altid mange gæster, og det skyldes både de rimelige priser, den velsmagende mad og den udmærkede service.
Pastaret på Hostaria di Pastini
Pastaret på Hostaria di Pastini

Efter at være blevet bænket ved et af bordene med rød- og hvidternet dug udenfor bestiller vi vores pastaret med tomat, bacon, olivenolie og parmesanost og sidder med vores mineralvand og espresso og kigger på de svedende turister, der passerer forbi.

Da tjeneren serverer maden ved vores bord breder et stort smil sig på vores ansigter, og da vi begynder at spise holder smagsløgene fest.

Italienerne har et fremragende køkken og kan med få, enkle og gode råvarer frembringe retter, der giver det nordiske køkken baghjul.

Efter en times tid rejser vi os fra bordet, mætte og glade, og går videre ned til Minerva-pladsen, der ligger ved siden af Pantheon.
Minerva-pladsen
Minerva-pladsen

Minerva-pladsen

Minerva-pladsen er en relativt lille plads, der ikke er lige så besøgt som Pantheon, og det er i virkeligheden en skam.

Pladsen domineres dels af kirken Santa Maria sopra Minerva, men i lige så høj grad af en obelisk, hvorpå der er en figur af en smilende elefant.

På obelisken er indføjet en latinsk tekst, der oversat til dansk betyder: "Du, som her betragter det stærkeste af alle dyr, elefanten, som på sin ryg bærer en obelisk ristet med tegn af de vise ægyptere, må indse, dette betyder, at kun en stærk sjæl formår at bære dyb visdom".

Og hvorfor smiler elefanten? Det kan man finde ud af ved at gå om på bagsiden af elefanten: elefantens hale er drejet til den ene side efter at den har aftrådt på naturens vegne.

Minerva-pladsen er en harmonisk plads, hvor der nærmest ikke befinder sig en ærlig turist, og man kan derfor betragte bygninger og statuer uden at blive klemt fra alle sider.

Det er en hyggelig plads, som er et besøg værd hvis man vil se anderledes arkitektur i Rom.
Fædrelandets alter om aftenen
Fædrelandets alter om aftenen

Fædrelandets alter

En af de længste og mest kendte gader i Rom er Via del Corso, der kan betragtes om den evige stads trafikale hovedpulsåre.

I den ene ende af vejen finder man pladsen Piazza Venezia, der domineres af Altare della Patria - eller Fædrelandets alter, som er et enormt bygningsværk opført af marmor fra byen Luni.

Fædrelandets alter kaldes også "bryllupskagen", "skrivemasinen" eller "Mussolinis gebis" i folkemunde, og man må spagfærdigt indrømme, at der er visse lighedspunkter når man står på Piazza Venezia og betragter bygningen.

Fædrelandets alter blev bygget til ære for Italiens samling som nation i 1870, men også som en hyldest til genforeningens første konge, Viktor Emanuel den 2.

Selvom bygningen måske ikke er smuk som sådan kan det alligevel anbefales at gå op af trapperne foran bygningen, for der er en forrygende udsigt over den evige stad fra bygningen.

Tager man turen op af trapperne en tidlig morgen eller sen aften i skumringstiden bør man gå om på venstre side af bygningen, for her er der en meget smuk udsigt over Forum Romanum, hvor man i det fjerne kan høre lyden af skræppende papegøjer, der sidder i appelsintræerne på den nærliggende Palatinerhøj.
Ponte Fabrizio, en af broerne, der fører til Tiber-øen
Ponte Fabrizio, en af broerne, der fører til Tiber-øen

Besøg på Tiber-øen

Selvom jeg efterhånden har besøgt Rom en del gange er der dele af byen, som jeg endnu ikke kender særlig godt.

Da min med-rejsende foreslog, at vi besøgte Tiber-øen, der er en af de to øer, der ligger midt i Tiber-floden, denne relativt store og lange flod, der smyger sig gennem Rom, slog jeg naturligvis til.

Af en eller anden uforklarlig grund har jeg aldrig taget mig tiden til at besøge denne ø, der trods sin meget beskedne størrelse har en del at byde på.

Tiber-øen er 270 m lang og 67 meter bred, og har været forbundet med fastlandet (Rom) med broer på begge sider af floden siden antikken.

Vi valgte at gå over den bro, der hedder Ponte Fabrizio, og ganske få skridt henne kunne vi gå på opdagelse på denne rolige og charmerende ø midt i byen.
Kirken San Bartolomeo all´Isola udefra
Kirken San Bartolomeo all´Isola udefra

Kirken San Bartolomeo all´Isola

En af de mere spændende seværdigheder på Tiber-øen er kirken San Bartolomeo all´Isola, der geografisk set befinder sig præcis midt på Tiber-øen.

Kirken, der blev opført i slutningen af det 10. århundrede er ikke ret stor, er beklædt med marmor og har et klokketårn, der kan dateres helt tilbage til 1200-tallet.

Set udefra fremstår kirken ikke prangende, men indvendigt har denne kirke en del at byde på, der er nemlig ikke mindre en 14 antikke, bevarede søjler og andet interiør, der kan dateres helt tilbage til kirkens oprindelige konstruktion.

Kirken har et særdeles velbevaret indre, og det var derfor en stor oplevelse at besøge denne kirke - derfor vil jeg anbefale, at andre også lægger vejen forbi hvis man alligevel befinder sig her midt i den evige stad.
Sejltur på Tiberen
Sejltur på Tiberen

Sejltur på Tiber-floden

Når man har besøgt Tiber-øen kan man godt føle et vist behov for, at få hvilet sig.

En god metode til, at koble af er ved, at tage på en sejltur på Tiber-floden.

Der sejler nemlig turistbåde fra Tiber-øen, hvor man for 12 euro pr. person kan få en sejltur på en times tid, hvor man bl.a. sejler forbi Engelsborg, Peterskirken og andre store seværdigheder.
På vej op efter at have sejlet på Tiber-floden
På vej op efter at have sejlet på Tiber-floden

Den dag vi tog på sejltur på Tiberen var det en stegende hed dag i Rom, og det var derfor ganske afslappende og behageligt, at sidde tilbagelænet på et skib og bare nyde synet af de mange historiske bygninger, der blev passeret på vejen.

Hvis man rejser med børn er det ligeledes en god aktivitet, at sejle på Tiberen, for det er ikke hårdt for de små ben, at sidde stille, og der er hele tiden noget nyt at se på.
Typisk gade i Trastevere-kvarteret
Typisk gade i Trastevere-kvarteret

Trastevere-kvarteret

Et af de områder jeg holder mest af i den evige stad er det gammelromerske arbejder- og kunstnerkvarter Trastevere, der ligger på Tiberens vestbred og syd for Vatikanstaten.

Der er en helt særlig, ganske rolig og afslappet stemning i dette kvarter, der endnu ikke er så overrendt af turister, som resten af den evige stad er.
Typisk gade i Trastevere-kvarteret
Typisk gade i Trastevere-kvarteret

Kvarteret er kendt for sine mange små og snævre gader med krakelerede husfacader, og ikke mindst er der mange små og ukendte restauranter og spisesteder, hvor turistmenuer ikke eksisterer, men hvor tandløse og skæggede gubber sidder og pludrer løs med hinanden - og gerne forsøger at tale til turisterne på italiensk.

Man kan roligt sige, at der er rigeligt med lokalkolorit i Trastevere-kvarteret - og det er på den fede måde.
Kirken Santa Cecilia in Trastevere udefra
Kirken Santa Cecilia in Trastevere udefra

Kirken Santa Cecilia in Trastevere

En af de kendteste kirker i Trastevere er Santa Cecilia in Trastevere, der blev grundlagt før det 5. århundrede og indviet til Den Hellige Cecilia, en martyr fra det 2. århundrede.

Kirken har sit navn efter unge Cecilia, der ifølge overleveringen var musikkens skytsengel, som man forsøgte at skolde ihjel, og da denne brutale handling mislykkedes valgte man at halshugge hende i stedet.

Når man kommer til kirken passerer man først igennem en lille, køn og harmonisk gård, hvor man kan nyde de velduftende blomsterbuske og grønne planter inden man kommer ind i selve kirken.
Santa Cecilia in Trastevere indefra
Santa Cecilia in Trastevere indefra

Selve kirken har et temmelig stort kirkerum, hvor der findes en del udsmykning og en skulptur af Cecilia, der modtager besøg af mange musikere, der stadig den dag i dag sender mange varme tanker og bønner i hendes retning.

Både kirken og den kønne gård er et besøg værd, og det er mig en gåde, at så mange turister endnu ikke har opdaget denne lille perle i Rom, men jeg har lov at håbe, at dette tip kan få flere rejsende til at besøge Santa Cecilia in Trastevere næste gang de besøger den evige stad.
Kirken Santa Maria in Trastevere udefra
Kirken Santa Maria in Trastevere udefra

Kirken Santa Maria in Trastevere

Hvis man hører til den rejsende, der interesserer sig for kunst og arkitektur bør man bestemt besøge kirken Santa Maria in Trastevere når man besøger det gamle arbejder-kvarter Trastevere.

Kirken er en af de kirker, der frekventeres oftest af beboerne i dette fremragende kvarter. Den er opført i midten af 300-tallet af pave Julius den 1, og kirkens udvendige mosaikker kan dateres tilbage til 1100-tallet.

Kirken ligger på den relativt store plads Piazza Santa Maria in Trastevere, og langt de fleste de restauranter, der ligger på pladsen er aldeles fremragende og har et fint forhold mellem pris og kvalitet.
Kasetteloftet i kirken Santa Maria in Trastevere
Kasetteloftet i kirken Santa Maria in Trastevere

Når man træder ind i kirken vil man bemærke de smukke og velbevarede gulvmosaikker og de 22 antikke søjler, der adskiller hovedskibet fra sideskibene.

Kigger man i stedet opad kan man ikke andet end at beundre det forgyldte kassetteloft, der kan føres tilbage til 1617.

Kirken er virkelig spektakulær, og man finder hele tiden imponerende detaljer, som vil imponere selv den mest hårdkogte ateist.

Santa Maria in Trastevere er et væsentligt arkitektonisk værk, og man snyder virkelig sig selv for en stor oplevelse hvis man ikke besøger præcis denne kirke.
Husmur i Trastevere-kvarteret
Husmur i Trastevere-kvarteret

Trastevere har stjålet mit hjerte

Trastevere er en bydel, der står mit hjerte nær, og jeg kan nemt forestille mig, at bo i dette område når jeg engang bliver gammel nok til ikke at være på arbejdsmarkedet mere.

Ikke noget med den spanske solkyst til mig, mit andet hjem er Trastevere, de brostensbelagte gader med vilde planter op langs de krakelerede husfacader er noget jeg drømmer om når jeg sover, og jeg kan kun sige, at dette område for mig er verdens navle.
Den obligatoriske espresso
Den obligatoriske espresso

Besøg den evige stad

Den evige stad er en by, der har stjålet mit hjerte og min sjæl.

Jeg bliver aldrig træt af at besøge byen, for Rom har altid noget at byde på: det varme klima, den spændende arkitektur, den rige historie, en ny udgravning, men også hjælpsomme indbyggere, der har humor og restauranter og cafeer, hvor man kan nyde noget af den bedste mad og kaffe, der kan opdrives på vores runde jord.
Panzanella - en typisk italiensk ret
Panzanella - en typisk italiensk ret

Efter at have besøgt Rom føler jeg mig altid lidt fortabt når jeg er i Danmark, for jeg længes altid efter, at komme tilbage i Rom, og det vil ikke være en overdrivelse at påstå, at denne fremragende by altid vil have en helt speciel plads i mit hjerte.
Gaden Via della Lungaretta i Trastevere-kvarteret
Gaden Via della Lungaretta i Trastevere-kvarteret

Hvis du endnu ikke har besøgt Rom kan jeg kun anbefale at din næste rejse går til den evige stad, og hvis du allerede har besøgt byen synes jeg bestemt du skal besøge Rom igen for at udforske historien, arkitekturen og madkulturen.

Jeg kan kun sige god rejse - måske ses vi i Rom !

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.