Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Guds eget land - part 2

  (Bedømt af 60 personer)
  Det var præcist 1 års siden min kone og jeg sidst besøgte USA (se evt. rejsetipset ”Gud egen land) og det var igen blevet Memorial Day – amerikanernes største shopping weekend, hvor der altid er gode rabatter at hente.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 106 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
Gode og billige madsteder i Rom
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
15. juni 2011

Gode og billige madsteder i Rom

Rom er og bliver min favorit by i Europa og ikke mindst elsker jeg den gode simple romerske mad. Men da der er mange turister i Rom er der også rigtig mange, der gerne vil have turisternes penge og blandt Roms mange spisesteder er der desværre mange turistfælder.
Disse turistfælder ligger - jeg havde nær sagt naturligvis - der hvor turisterne er flest - på de store centrale pladser i Rom, men blot 50 meter væk kan man finde de skønneste lokale spisesteder med den gode, simple, autentiske mad. Og oven i købet til en brøkdel af hvad den ofte koster i en turistfælde. Men hvad er en turistfælde ? Det er desværre svært at sige, men er det nødvendigt, at have en ansat til at hive turisterne ind i restauranten, så skal man passe på. Prøv også at undgå steder, hvor der er billeder af maden på skiltet uden for og hvis der ikke sidder nogen lokale romere på restauranten, ja så er der nok også en grund til det. Romerne ved nemlig godt, hvor man får et godt måltid mad til en billig penge. Særligt vil jeg fremhæve tre gode billige spiser steder i Rom, hvor min kone og jeg selv nyder at komme.
Trattoria der Pallaro

Trattoria der Pallaro

Kun 50 meter fra menneskemylderet på Campo dei Fiori på Largo del Pallaro 15 finder man en perle af et Romersk spisested. Paulo Fazi har styret køkkenet med sikker hånd i en menneskealder og laver den helt simple mad.
Kender du det, at man har studeret menukortet, fået sin mad og så ser man pludselig, hvad "naboen" har fået og man fortryder sit valg ? Det risikere du ikke her - Paulo har nemlig valgt menuen for dig og der er kun denne ene menu den aften, så når du sætter dig ved bordet starter serveringen af de skønneste antipaste retter helt automatisk, efterfulgt af en pastaret og en kød eller fiskeret. Det hele sluttes af med en tærte og dertil et glas hjemmelavet likør. Spørg ikke efter vinkortet - her findes kun én vin - nemlig den bedste, og den serveres uden du beder om det sammen med en ½ liter vand pr. person. Vinen drikker man i øvrigt af et vandglas - simpelt, men godt.
Og prisen - nå ja, 25 Euro pr. person alt inklusive.
Ristorante Alle Fratte di Trastevere

Ristorante Alle Fratte di Trastevere

I Traseveren er der alle muligheder for at finde en af de nævnte turistfælder, men vil du have et godt råd, så gå 100 meter væk fra mylderet af turister ned på Vi delle Fratte di Trastevere 49. Ned til Antonio der styrer køkkenet og han bror Francisco der styrer betjeningen på denne skønne restaurant. Francisco taler i øvrigt et fejlfrit engelsk. Her er det dog vigtigt at man bestiller bord i forvejen - de lokale kender stedet (og har bestilt bord) og turister der har læst anmeldelser som denne her, står i kø ude på vejen. Potionerne er store og man kan med fordel gøre som Romerne selv gør - dele portionerne. Man bestiller blot "uno per due" og man får portionen serveret på to tallerkner.
Kvarteret er beboet af nogle af de dårligst lønnede i Rom og priserne er også herefter. Tre retter og kaffe med en lille en til samt noget vand og en liter vino del casa løber næppe op i mere end 25 - 27 Euro pr. person og kan man presse en dessert ned, slipper man med yderligere 4 Euro (og den er stor nok til at dele)
Trattoria Le Tervanelle

Trattoria Le Tervanelle

I et område, hver der ikke kommer mange turister har vi fundet denne perle på Via Panisperna 48, hvor en en søndag ved 14 tiden lod os lokke ind at den næsten konstante strøm af lokale, der åbenbar godt viste hvor søndagsfrokosten skulle indtages.
Når man går ind gennem døren bliver man mødt af et stort antipasta bord og et isbord, hvor de friske fisk ligger. Væggene er fyldt med foto fra stedet - bl.a. af paven, som har spist der og ikke mindst køkkenchefens diplom for "Bedste dessert" - La Dolce Vita, der stadigvæk serveres. Igen skøn Romerst m,ad til rimelige penge.

Restauranter

Kommentarer til rejsetippet om Rom

Tak for spændende tips!

02/01 2013 Jens Brandt
Må bare sige tak for disse fede tips!! Glæder mig så meget til at prøve de nævnte restauranter!

Hej Jens

19/04 2012 Morten Christensen
Ja, Rom er dejlig og romantisk :-)
Send mig en mail på mch@mm.dk hvis du vil have et par tips til hotel, gode bøger mv.
Morten

Så fandt jeg dit link

18/04 2012 Jens Gaard
Hej Morten
Tak for turen hjem. Jeg tænkte, at nok hellere måtte søge din rejsebeskrivelse med det samme, og ja det var jo temmeligt nemt.
Det lyder til at det lækkert, lokalt og billigt. Det er vist til Rom vi skal rejse hen.
Vi ses ude på Gl. Køge Landevej.
Venlig hilsen
Jens
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.