Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Peters Kirken
Rejsetips indsendt af:
Henriette
Frederikssund
8. maj 2009

Hvorfor Roma læst bagfra er amor!

Kærlighed og kultur i Rom - hvor ellers?
Trevi Fontænen
Trevi Fontænen

Kærlighed til Rom.

Pludselig står du på gaden. Det hele summer af liv. Biler og scootere kører forbi, der dyttes og råbes. Du begiver dig videre i morgenmylderet, skal nå at se en masse ting, for der er mange ting at se i Rom. Godt fodtøjet er fornuftigt - men jo ikke lige så tjekket som romernes - for der er stil på. En fornøjelse at kigge på menneskerne - måske mens du sidder på en café, en café på en lille sidegade, eller måske en af de mere eksklusive på en af Roms mange Piazzaer. Piazza Navona, skal opleves. Og den skal opleves både dag og aften. Om aftnen kommer alle kunstnerne frem. Du kan slingrer rundt og kigge malerier, eller du kan selv blive foreviget - måske sammen med din kæreste.

Den næste dag, er du mere forberedt på, hvad der venter sig. Du føler dig allerede som en lille del af storbyen. Måske det er Trevifontænen du skal se og foreviges ved i dag - måske den Spanske trappe - og ved den Spanske trappe, er der for os danskere, noget særligt. Gå ned ad gaden i forlængelse af den Spanske trappe. På din højre side vil du finde en café (Antico Greco), her skal du gå ind. En cappuccino koster det samme som en frokost (næsten), men vores egen H.C. Andersen har boet i bygningen og cafeen har flere sjove ting fra den tid. Blandt andetnet brev som H.C. Andersen sendte til Danmark. Hvis du er interesseret, så få fat på en tjener, sig du er fra Danmark - måske du så får lov til at sidde, i den sofa, som H.C. Andersen også har siddet i. På bygningens yderside sidder der eb mindeplade, som fortæller at H.C. Andersen har boet der.

Rom er ruiner, ja! Men alle de gamle bygninger skal også opleves. Kig i forskellige rejsebeskrivelser om Rom, og du er godt rustet til at forstå, voldsomhederne der er foregået i Colosseum og livet i Forum Romanum.

Husk også det ugentlige marked Porte Portese - det er så stort og så farverigt og du skal passe på pengene, både på den ene og anden måde, for der er mange fristelser og mange der bliver fristet. Markedet er alt fra fisk til solbriller - oplev det!

Peters Kirken taler for sig selv. Husk rigtigt tøj - for du bliver afvist, hvis shorts/kjole er over knæet og skuldrene er bare. Begiv dig ind i den specielle messende stemning, roen, summen af mennesker og oplev rigdom og magt. Hvis pulsen er til det, så begiv dig op ad små smalle snoede gange til toppen af Peters Kirken, du beriges med en fantastisk udsigt, og kan mærke at du lever.

Oplev Rom/Roma med din partner/kæreste det er så romantisk, at slingre rundt (måske med lidt ømme fødder) og få alle de indtryk sammen. Nyde livet med fantastisk mad og drikke og et kæmpe udvalg af is (gelato), som næsten kan være dagens største udfordring at vælge.

Det er svært at tage afsked med Rom. Husk at smid en mønt over din skulder i Trevi Fontænen, så er der en chance for et gensyn.

Kom så afsted!

Kommentarer til rejsetips om Rom

Nøglehulskigget

11/09 2009 Villy Mørk
Har selv tabt mit hjerte til Roma,kan ikke sammenlignes med andre byer,den er bare unik. Tag op til Piazza dei Cavalieri de Malta.Kig ind gennem nøglehullet i porten til Maleserriddernes priorat,så skal i bare se. Spis frokost eller middag i Trastevere,kig ind i Kirken Santa Maria dei Trastevere. Udenfor byen evt. en halv dag i Tivoli eller vinbyen Frascati.Tag metroen til endestationen derefter bus, pærelet.god fornøjelse.

kommentar

11/05 2009 henrik
En levende og anderledes beretning. Jeg får lyst til at tage til Rom!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/fuengirola/hotel-las-palmeras-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.