Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 107 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Kulturskatkammer eller kliché pasta by?
Rejsetips indsendt af:
Sascha Anthony
Bagsværd
16. jan. 2014

Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
Hans hænder er rynkede, og olivenbrune af den varmende sol, og han viser hjemmevant hen til det nærmeste bord, der er dækket op med en hvid dug øverst og en grøn ternet nedenunder, hvor der venter menukort med spraglede farver som emmer af spændende oplevelser for tungen at smage! (Mulighederne for diverse snacks i Rom er uendelige! Selv var jeg vild med isen, det er de simpelthen fantastisk gode til!)

Via Del Corso er dog ikke kun et glimrende sted at spise et måltid, eller en is.
Nej, det er også stedet hvis du skal shoppe! Desuden så får du rørt dig, hvis hvis du vælger at tage gaden og dertilhørende gyder på gåben istedet for lånebil eller taxa! Følelsen af ømme fødder var intet imod fornemmelsen af kultur der ligesom forplantede sig i mit indre, og jeg fik gjort alle mine feriekøb til dem derhjemme.
Udsigten fra hotellet!
Udsigten fra hotellet!

Skjulte gader der gemmer på historie og pause fra det kommercielle Rom!

Byen bærer præg af de mange mængder af turister, der hver dag turer gennem Roms brolagte gader med kort og is i hænderne, mens de diskuterer henholdsvis hvor Piazza Navona, Colosseum og Peterskirken ligger. Men man kan være heldig, og forsvinde ned af ukendte gader, til det Rom der endnu ikke er blevet opdaget. Små gader der f.eks fører til det ellers ikke så omtalte San Angelo-distrikt, der engang var en ghetto for Roms jøder fra 1555-1853, hvor jøderne blev frataget deres ligestilling med romerne, blev spærret inde bag tykke mure. Dog er det idag en helt anden bydel. I dag ligger der små kosher butikker i de slidte, men charmerende bygninger der ligger langs med smågaderne. En gang imellem vælder det ud med småbørn fra en lokal skole, og man kan ikke lade være med at smile selvom de er ved at løbe en over ende.

Jeg synes selv det var en hel unik oplevelse at se noget jeg ikke havde forventet, at drikke en kaffe på den lille gade og snuse den nye atmosfære ind, hvor jeg ellers var van til turister, så var jeg pludselig endt i en lille lomme af historie.
En finurlig detalje; romerne er ikke cheap med deres alkohol!
En finurlig detalje; romerne er ikke cheap med deres alkohol!

Piazza Navona, smuk, smukkere, smukkest!

Et af mine absolutte favorit steder på hele turen var Piazza Navona. Ikke kun fordi min favorit restaurant Tre Scalini lå der, men også fordi jeg kunne sidde og se kunst, og forestille mig at engang gik der romere rundt i togaer og diskuterede filosofi henne ved det enorme springvand.

Det er ikke kun arkitekturen, skønheden og maden der vækker glæde, det er også de fantastiske mennesker man møder. De fleste romere er livsglade, og aldrig bange for en spøg. Specielt tjenerne er virkelig dygtige til deres job, og yder en fantastisk service! Det ses ikke kun på deres store smil, men også på at de på ingen måde fedter med alkoholen i deres drinks. Om det så var fordi jeg var en pige, eller jeg smilede ligeså meget som dem, det kan jeg ikke sige. Jeg kan kun sige at jeg fik en enkelt Bellini på en lille hjørne café og endte med at blive halsnalret. Fantastisk dag!
Colloseum, for kan man tage til Rom uden at se de gamle bygninger?
Colloseum, for kan man tage til Rom uden at se de gamle bygninger?

Katakomberne, under solen fuld af historie!

Lidt uden for Rom ligger katakomberne. Da vi kom derud lignede det lidt indgangen til en indgang til en lille bitte botanisk have. Men det blev hurtigt en anden historie da vi kom ned i de mørke gange under jorden!

En næsten skyggelignende hånd strøg ømt henover de gamle grave uden at røre, og han pegede ind i de næsten værelsesagtige huler i væggene, og mod andre fordybninger der var lange og smalle.
Imens han førte an, dybere og dybere ned i de mørke grotter, til jordbunden var ujævn og de toogtyve grader, forvandlet til konstante femten grader, fortalte han løbende om de mange hundrede tusind grave. 500.000 kristne for at være eksakt, både almene fattige kristne, martyrer, og paver.
Tanken om at der engang skulle have ligget et menneske, et lig, giver kuldegysninger over hele kroppen og lader de små hår i nakken stå stive ud i luften.
Guiden kendte åbenlyst de næsten tyve kilometer lange gange, og gik hjemmevant mens han forsøgte at holde styr på folk så de ikke gik forkert i labyrinten af grave.

Det var en finurlig følelse jeg havde indeni, jeg var overrasket over det jeg fik af vide, og lykkelig over at vi valgte det skrattende bånd fra som vi var blevet tilbudt på dansk af guiden inden vi gik ned. Det gik langt glattere på engelsk! Alligevel er jeg glad for at jeg gjorde det, det var super interessant, og det var meget anderledes i forhold til café livet, drinks, mad og vin. Men jeg synes personligt at det er dejligt med lidt afveksling og kulturel viden på rejsen!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.