Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Nytår i Bella Roma
Rejsetips indsendt af:
København N
19. juli 2011

Nytår i Bella Roma

Alle veje fører som bekendt til Rom, og ved nytåret mellem 2010 og 2011 måtte denne inkarnerede Rom-farer naturligvis se, hvordan nytåret bliver fejret i Bella Roma.
Selvom Rom især er en turistmagnet om sommeren kan byen i særdeleshed også anbefales om vinteren, hvor varmen ikke har lagt sig som en tung dyne over byen.

Vi havde indlogeret os på Hotel King, der ligger i gåafstand fra Den Spanske Trappe. Herfra var der rig mulighed for, at tage metro eller bus til de seværdigheder vi gerne ville besøge.

At bruge offentlig transport i Rom er en rørende billig oplevelse i forhold til hjemme i Danmark - 1 euro for en billet til bussen eller metroen er til at have med at gøre. At busserne som regel er overfyldte og romerne kører som død og helvede i trafikken er en del af charmen ved at være i Rom.

Vores nytårstur til Rom blev et festfyrværkeri af oplevelser, god mad (og en fantastisk nytårsmiddag) og ny viden om den by, som jeg kalder mit andet hjem.

Bella Roma har stjålet mit hjerte!
Forum Romanum
Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum er et af de steder, som man tage sig tid til at besøge når man er i Rom.

Forum Romanum var den centrale plads i det antikke Rom, og det er en helt fantastisk oplevelse, at mærke historiens vingesus mens man går rundt i de gamle romeres fodspor.

På trods af flere besøg ved Forum Romanum er der altid nyt at se når man kommer tilbage. Der er altid en ny udgravning eller et lille hjørne man ikke opdagede sidste gang man besøgte Forum Romanum.

Når man besøger Forum Romanum bør man naturligvis også besøge Palatinerhøjen, der ligger direkte i forlængelse af Forum Romanum.

Fra Palatinerhøjen, der er en af Roms 7 høje, er der en hel fantastisk udsigt ud over Rom, og det var som altid en fornøjelse at gå en tur på Palatinerhøjen mellem appelsintræerne og de duftende blomsterbuske.

De 12-13 euro, som billetten til Forum Romanum og Palatinerhøjen koster er penge godt givet ud, for man kan sagtens få en hel dag til at gå med at opleve begge steder.
Peterskirken
Peterskirken

Peterskirken

De fleste har sikkert set midnatsmessen fra Peterskirken i fjernsynet mindst en gang.

Men - det er unægtelig noget andet at stå ansigt til ansigt med Peterskirken i juledagene, for der er en helt anden stemning der end om sommeren.

De mange pilgrimme fra hele verden valfarter til Peterskirken for at få et glimt af paven, men i lige så høj grad for at høre, hvad temaet for dette års midnatsmesse er.

Selvom jeg anser mig selv for at være ateist kan jeg ikke undgå at blive højtidelig og eftertænksom når jeg besøger Peterskirken og Peterspladsen.

Har man mulighed for at tage til Rom i juledagene og til nytår er det en oplevelse man ikke må snyde sig selv for - man vender hjem til Danmark med følelsen af, at have oplevet Rom på en helt ny og anderledes måde.

Vores nytårstur til Rom var helt fantastisk, og vi nåede at se rigtig mange seværdigheder, bl.a. Peterskirken, Trevifontænen, Den Spanske Trappe og Colosseum.

Rom er en fantastisk by, både for førstegangsbesøgende og for erfarne Rom-farere. Byen har alt - rig historie, dejlig madkultur, varmere klima og venlige mennesker.

Bella Roma er en by, som det burde være alle forundt at besøge!

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.