Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  (Bedømt af 1 person)
  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rejsetips af samme forfatter

 • Sommer i Berlin

  (Bedømt af 7 personer)
  I bydelen Prenzlauer Berg byder den økologiske café på brunch, hvor prisen er hvad du har råd til at betale for at spise dig mæt.
  Se hele rejsetippet
 • Forlænget weekend i Karlskrona

  (Bedømt af 8 personer)
  Sverige er et land, som de fleste danskere ofte ikke giver den rejsemæssige opmærksomhed, som landet faktisk fortjener.

  På trods af, at vores naboland mod øst ligner Danmark på mange måder er det alligevel et land, der har mange interessante byer og historiske seværdigheder, der kan gøre os klogere på landet hinsidan.
  Se hele rejsetippet
 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
Påske i den evige stad Rom
Rejsetips indsendt af:
København N
21. sept. 2011

Påske i den evige stad Rom

En mild brise siver ind gennem vinduet om morgenen, og en solstråle strejfer ansigtet, der er medtaget efter en kold vinter i Danmark.

Blomster i røde og gule nuancer indhyller Den Spanske Trappe, og en velklædt kvinde i Gucci-sko går forbi os - evig stad, evig elegant.
Vi sætter os på vores yndlingscafe på Piazza Mignanelli nær Den Spanske Trappe. En espresso og et par velduftende cornetti placeres på bordet af den flirtende tjener mens en lun vind løfter håret håret bort fra en fugtig pande.

Ingen andre steder kan man lære så meget om romerne end ved at sidde på en fortovscafé og se det fornøjede folkeliv passere forbi.

Velkommen til Rom!

Peterskirken med en schweizer-gardist foran
Peterskirken med en schweizer-gardist foran

En pavelig velsignelse

Peterspladsens enorme kolonadder omfavner pilgrimmende, der er mødt frem for at modtage pavens velsignelse.

Solens stråler rammer de fremmødte, der efter en lang og kold vinter i Danmark nyder varmen og den ro, der uvilkårligt vil sætte sig i sjælen når man befinder sig på Peterspladsen.

Et brøl stiger op fra den kolossale plads da paven viser sig.

Der manes til orden, men begejstringen vil i første omgang ingen ende tage. Efter en rum tid aftager jubelråbene, og pilgrimmene sætter sig på de anviste pladser for at modtage pavens velsignelse.

Verdens børn, de syge og de fattige velsignes og sendes en venlig tanke, hvorefter det er de fremmødte på Peterspladsen, der velsignes mens solen stråler ned over de svedende pilgrimme.

Kuplen i Peterskirken
Kuplen i Peterskirken

Verdens største kirke

Man skal ikke blive forbavset hvis hjertet banker ekstra hårdt eller man får et chok når man træder ind i Peterskirken - det er trods alt verdens største kirke man besøger.

Det er ikke sjældent, at pilgrimme besvimer ved deres første besøg i kirken, men hjælpende nonner og sygeplejersker står parat hvis sjælen bliver for overvældet af indtryk.

Peterskirken domineres af det enorme pavealter og den enorme kuppel i midten af kirken. I Peterskirken findes også utallige uvurderlige kunstskatte, bl.a. Michelangelo´s fuldendte statue Pietá, som ingen pilgrim bør snyde sig selv for at se på nært hold.

Videre til Vatikanmuseet og de utallige kunstskatte, der er opbevaret her, man bør nu engang dvæle ved Det Sixtinske Kapel, der må være et af de smukkeste rum i verden.

Ingen lades uberørt af et besøg i verdens største kirke og Vatikanmuseet!
Trevifontænen
Trevifontænen

Kast en mønt i Trevi-fontænen

Man må naturligvis ikke besøge Rom uden at have besøgt Trevi-fontænen - her skal man ganske enkelt have været.

Trevifontænen blev for alvor kendt i 1960 da en ung Anita Ekberg spillede rollen som Sylvia i Fellini-filmen "La dolce vita", og italienerne kalder selv Trevifontænen for den mest berømte fontæne i Rom.

Når man sætter sig ved Trevifontænen er det næsten som at være i teatret - noget af det skønneste i verden er at sætte sig i tusmørket og lade sjælen slappe af blandt lanternes dæmpede belysning mens man nyder en is med kokos og jordbær.

Inden man forlader Trevifontænen bør man naturligvis huske, at kaste en mønt i fontænen - en mønt kastet i fontænen vil sikre dig et gensyn med den evige stad, der vil efterlade dig tryllebundet resten af dit liv.
Colosseum, der er og bliver Roms største vartegn
Colosseum, der er og bliver Roms største vartegn

Roms største vartegn

Midt på gaden Via dei Fori Imperiali ligger resterne af det største amfiteater verden endnu har set.

Colosseum, der er og bliver Roms største vartegn, kan ikke undgå at imponere når man står foran og forestiller sig hvordan gladiatorerne har kæmpet for deres liv.

Oprindeligt var der 76 offentlige indgange til Colosseum, men i dag er kun bygningens nordlige halvdel intakt. Det ændrer dog ikke ved, at Colosseum er et fantastisk bygningsværk at besøge, og hvis den pilgrimsrejsende virkelig vil mærke historiens vingesus er et besøg i Colosseum uundgåeligt.

Forum Romanum
Forum Romanum

Forum Romanum

Forum Romanum, der ligger på gaden Via dei Fori Imperiali, var den centrale plads i antikkens Rom, og et besøg vil give den historie-interesserede rejsende et formidabelt indblik i, hvordan livet blev levet for 1500 år siden.

Forum Romanum var det politiske centrum i antikkens Rom, og også en plads hvor mange templer, et handelscenter og en markedsplads lå.

I senere tid blev der bygget forskellige triumfbuer for at hylde kejsere, der havde vundet i krig. Et eksempel på en sådan triumfbue er Konstantins bue, der ligger nær indgangen.

Efter at have besøgt Forum Romanum må man ikke snyde sig for at besøge Palatiner-højen, der er den mindste af Roms 7 høje.

Toppen af Palatiner-højen bør besøges en tidlig morgen hvor blomsterbuskene dufter og skræppende papegøjer flyver rundt blandt træerne i appelsinlunden. Forum Romanum har aldrig været så indtagende og berusende smuk som den påskemorgen, hvor 2 danske pilgrimme stod i tusmørket og så Forum Romanum ligge for deres fødder.
Fædrelandets Alter
Fædrelandets Alter

Fædrelandets Alter

På pladsen Piazza Venezia ligger Fædrelandets Alter, der er en enorm kolos af marmor, der oprindeligt blev bygget som et monument til minde for kong Victor Emmanuel II.

Ved første blik virker bygningen næsten skræmmende - måske fordi det var fra denne bygning, at Mussolini holdt sine taler, men nok også fordi bygningen virker for stor til pladsen.

Ved nærmere eftersyn er det dog en smuk og omhyggeligt udført bygning, hvorfra der er en enestående udsigt ud over Forum Romanum og det antikke Rom.


Udsigt fra Fædrelandets Alter
Udsigt fra Fædrelandets Alter

Efter et besøg ved Fædrelandets Alter besluttede de rejsende, at det var tid til, at stifte nærmere bekendtskab med noget af det fineste Italien har at byde på - nemlig madkulturen.
Den italienske pizza er uovertruffen
Den italienske pizza er uovertruffen

Madkulturen

Italienerne er kendte for deres madkultur - og for deres kærlighed til bordets glæder.

Intet andet sted finder man en så kompromisløs tilgang til madlavning som i Italien - kun det bedste er godt nok, og det kan smages.

De danske pilgrimme var blevet sultne efter besøget ved Fædrelandets Alter og fandt et af Roms utallige spisesteder, hvor frokosten bestod af en sprød, nylavet pizza med friske råvarer. Hertil kom et glas rødvin og den obligatoriske espresso som afslutning.

Efter sådan et måltid føler man sig lykkelig og parat til at stifte nærmere bekendtskab med Roms seværdigheder.
Typisk gade i det nordlige Rom
Typisk gade i det nordlige Rom

Slentreture i Rom

Hvis sjælen har brug for en pause fra andre turister er det oplagt at tage en slentretur i Roms små og snævre gader med de krakelerede husfacader.

Gaderne i området omkring Den Spanske Trappe byder på et utal af muligheder for at hvile sig - det være sig på en café med en espresso, men det kan også være afstressende at slentre rundt og kigge på butiksvinduerne og nyde synet af lædervarer, tøj, sko og parfume, der måske nok er dyrt, men til gengæld er varerne af høj kvalitet.

Et oplagt sted at drikke en espresso er på en af fortovscaféerne på pladsen Piazza Mignanelli, der ligger ved Den Spanske Trappe.
Typisk gade nær Den Spanske Trappe
Typisk gade nær Den Spanske Trappe

Rom har stjålet mit hjerte

Rom lever i sandhed op til sit navn - den evige stad, for byen er rig på kultur, ligesom der er venlighed og hjælpsomhed at spore uanset hvor du kommer frem.

Rom er måske nok en dyr by at opholde sig i, men ikke desto mindre har Rom stjålet mit hjerte i en sådan grad, at jeg kalder byen for mit andet hjem.

Et besøg i Rom vil uværgeligt medføre abstinenser for den rejsende - jeg længes altid tilbage til Rom, for byen og menneskerne har i den grad stjålet mit hjerte.

Hvis man har mulighed for det må man ikke snyde sig for at besøge Rom, for det er verdens dejligste by.

God rejse!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.