Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  (Bedømt af 1 person)
  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rom med de lokale
Rejsetips indsendt af:
Kristina Tranders
Holstebro
9. marts 2011

Rom med de lokale

For et par år siden besøgte jeg Rom for første gang. Jeg rejste alene, og havde en lang agenda for mine dage i byen, men endte med helt at glemme min liste og overgive mig til byen.
På min første dag i byen var jeg nået til det obligatoriske mønt-kast i Trevi-fontænen, og drev derfra ned i en af de små sidegader for at komme lidt væk fra mylderet af mennesker. Her faldt jeg over et lille enoteca, som solgte - vin selvfølgelig - og alle mulige specialiteter. Det var klart en butik møntet på turister, men jeg var ude efter noget helt specielt som gave, og faldt derfor i snak med en af ekspedienterne. En ung mand på min egen alder, som - viste det sig - var ejerens nevø, og universitetsstuderende, og han ville meget gerne have mulighed for at øve sig i engelsk.

Han hjalp mig først med at finde min gave, og derefter blev jeg inviteret til smagning af diverse vine fra familiens vingård i Puglien - det foregik i et smagelokale bag selve butikken, hvor der også blev serveret diverse delikatesser fra egnen. Det var utrolig spændende, og onklen og tanten kom til undervejs - og endte med at invitere mig til at komme tilbage efter lukketid og spise med dem.

Hele familien og et par andre lokale handlende mødtes nemlig hver fyraften i baglokalet og spiste middagsmad. Det var en fantastisk oplevelse - både kulinarisk og fordi de med deres historier gav et indblik i deres hverdag og liv byen og på vingården i det sydlige Italien.

Jeg endte med at spise med dem hver aften jeg var i byen, og et par gange var jeg derefter med nevøen rundt på udstillinger, små lokale boghandler, studenterbarer og andre steder, som man normalt ikke ville finde i en turistguide over Rom.

Rom er uden tvivl en af de mest spændende byer man kan bruge tid i - uanset om man holder sig til den slagne turistvej eller forsøger sig med det lidt mere alternative - men min tur gav mig i hvert fald en usædvanlig oplevelse af Rom - og en tro på at man godt kan komme i kontakt med lokalbefolkningen - også i en storby, hvis bare man prøver.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/vi-elsker-berlin-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.