Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 20 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  (Bedømt af 1 person)
  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Rom – oh ROMA – du stjal mit hjerte
Rejsetips indsendt af:
Hanne Magnussen
Hirtshals
8. marts 2011

Rom – oh ROMA – du stjal mit hjerte

Så enkelt kan det siges. Prøv bare at sige ROMA langsomt med rullende tunge, som italienerne selv kalder deres hovedstad og mærk efter. JEP, byen er lige så fantastisk som dens navn.
Jeg har været så heldig at besøge flere dejlige storbyen, og hverken Athen, Madrid, Paris eller London gjorde samme indtryk.

Min mand og jeg havde 3 dage i Rom. Vi havde indlogeret os på et mindre ”fint” hotel, men boede tæt på metrostationen, hvor flere linjer mødes. Jeg elsker metroer i storbyen. I Rom er der 3 linjer, og systemet er absolut lettere end ”the tube” i London. På intet tidspunkt følte vi os utrygge i gaderne, i metro, hverken morgen eller aften, og folk var venlige.

Uanset om du blev forført af filmen ”Gladiator” er et besøg på Colosseum et must. Vi blev lidt forskrækket over menneskekøen. Ret hurtigt blev vi opsøgt af sælgere som solgte guidede ture. Vi sagde ja tak, da man derved sprang køen over. Vi var heldige at kunne hoppe på en tur som startede at once, og fik samtidig en fantastik dygtig guide, der med engagement fik os så medrevet, at man, uanset om man har set filmen Gladiator eller ej, kunne forestille sige gladiatorkampene og de vilde dyr. Grusomt som det absolut har været, var det fascinerende at se og høre hvor avanceret Colosseum reelt var med ”elevator” system og underjordiske gange.
Efterfølgende fik vi en guidet tur i det gamle rom, og igen kunne man forestille sig Cæsars storslåede ROMA.
Cæsar byggede en smuk by og Vatikanet ”brugte” alt marmoret i kirkerne efterfølgende. Den oplysning skabte lidt vrede hos os begge, men alligevel måtte vi da besøge Peterskirken. Vi gik de 537 trin op i kuplen og kan kun bekræfte at det var HÅRDT, HÅRDT, HÅRDT, men hold op et syn. Gangen op er snæver, og der er ingen fortrydelsesret, så gravide og gangbesværende BØR blive nede og nøjes med fotos. Man forstår et øjeblik hvordan Paven må føle når han kigger ud over Peterspladsen – og så endda når fyldt med en jublende menneskeskare.

Vi besøgte templet Pantheon (fra år 120) med den 9 meter lysåbning i kuplen. Det er absolut fascinerende. Templet ligger ved Piazza della Rotonda i Rom og så kan I samtidig sætte jer og nyde en dejlig isdessert eller andet på pladsen.

Den spanske trappe ligger midt i Rom, og når I alligevel går rundt og nyder de smalle gader og spisesteder bør turen lægges forbi trappen som har noget romantisk over sig.

Vores weekendophold var forbi ALT for tidligt, og vi nåede desværre ikke Vatikan museet og mange andre smukke steder.
Men så er der jo grund til at komme tilbage…for tilbage det skal jeg!

Kommentarer til rejsetippet om Rom

Med sporvogn i Hongkong

08/11 2011 JB.Bagger
På vor nylig afsluttede jordomrejse, gæstede vi flere spændende storbyer som Moskva, Ulan Bator, Beijing, Hanoi, Bangkok, Vientiane, Seoul, Vancouver. Vi havde dog nogle af de bedste oplevelser i Hongkong. Dels kunne vi sejle mellem øerne til fx Macao, dels kørte vi i de gamle to-etagers sporvogne. Vi fik altid plads forrest foroven, hvor vinduerne kunne lukkes ned og vi fik masser af frisk luft og havde udsigt til byens brogede folkeliv med trækvogne, gadesælgersker og markedsgader. Når man ikke er så godt gående, var det en god måde at opleve byen på. Kineserne var meget venlige, hjælpsomme og høflige, rejste sig og gav plads til vi turister, så vi kunne få det bedste ud af vore sporvognsture - og sammen med alle de øvrige oplevelser, var Hongkong virkelig et besøg værd.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/irland/dublin/dublin-storby-blandet-med-smuk-natur-mmmmmhh.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.