Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Rom

 • Gensyn med den evige stad

  (Bedømt af 19 personer)
  Den flimrende sommersol siver ind gennem mine persienner på Nørrebro, og da jeg ruller persiennen op hilser solen mig godmorgen og de gyldne stråler rammer mit ansigt.
  Se hele rejsetippet
 • Kulturskatkammer eller kliché pasta by?

  16.01.14: Sascha Anthony
  Den italienske tjener byder smilende velkommen på både sit modersmål og derefter på engelsk, til den lille charmerende restaurant Giolitti på den brostensbelagte Via Del Corso, en af de berømte gader i midtpunktet af Italien, nemlig Rom.
  Se hele rejsetippet
 • Gode spisesteder

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Anni Buch Hansen
  Rom er en fantastisk by at besøge, men fuld af "turistfælder" fsv angår spisesteder.
  Gå i en stor bue uden om de steder, der lokker med turistmenuer og de steder, hvor der står nogen udenfor og lokker dig ind.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Rom

Tag dit gamle familiemedlem med ud i verden. Rom tog fantastisk imod mor på 82, gangbesværet, med stok og hvidt hår.
Rejsetips indsendt af:
Lis Lynge Nielsen og Ida Andersen
Brønshøj og Odense
12. juni 2011

Tag dit gamle familiemedlem med ud i verden. Rom tog fantastisk imod mor på 82, gangbesværet, med stok og hvidt hår.

Siden min mor blev enke for 7 år siden har hun ikke været på ferie, syntes hun. Desuden havde hun en uopfyldt drøm om at komme til Rom.
Da muligheden bød sig, fik jeg arrangeret en fælles tur med 4 nætter i Rom. Bare os 2, mor 82 og datter 59 år. 5. – 9. juni 2011.
Vi fløj billigt med Cimber Sterling. Stor service, kufferter blev indskrevet og jeg havde på forhånd bedt om kørestol til alle 4 lufthavnsophold. Og det fungerede perfekt. I Rom måtte jeg endda ikke selv køre stolen. Da vi kom hjem, blev vi afhentet ved gaten med elbil. Fantastisk service.
Havde valgt et hotel tæt ved Termini, med elevator. Dobbeltværelse med eget bad/toilet. Fint ophold, og de var ualmindelig omsorgsfulde overfor ’mamma’.
El-bussen venter på mor
El-bussen venter på mor

Transport

Investerede i et ugekort, 16eu. pr.pers., til fri kørsel med bus, sporvogn og metro. Metro blev valgt fra. Det var for besværligt at finde elevatorer eller rulletrapper. I Rom centrum kører 3 el-busser, linierne 116, 117 og 119. De kommer alle de steder, hvor der ellers skal gås til. Har stoppested både ved Panteon, Collosseum, Trevi-Fontænen, Piazza Navona, og på Plazza Campo del Fiori var stoppestedet mellem alle boderne. Fantastisk velfungerende. Busserne er handicapvenlige og nemme ved ind og udstigning. Sporvognen var også et hit. Vi tog turen hele vejen med linje 8 og fik et godt indtryk af Trastevere. Stod af ved et marked undervejs, hvor det primært var lokale der handlede.
Hvis der ikke var en siddeplads i bussen/sporvognen var der fluks mindst 3 italienere der tilbød ’mamma’ deres plads.
Taxaer kom lidt mere i brug de sidste dage – de er billige. Vores vurdering er, at de koster ca. det halve af taxa i DK.
Mor på vej ud fra Peters Kirken
Mor på vej ud fra Peters Kirken

Seværdigheder

Vi valgte at se nærmere på Peterskirken og Galleria Borghese. I Peterskirken var der ingen mulighed for at låne kørestol. Til gengæld fik vi anvist elevator, og sikkerhedsfolkene lod os bypasse lange snoede afspærrede veje. Der var ingen nævneværdig kø, og det var en stor hjælp ikke at skulle gå de lange snoede veje, når det nu ikke var nødvendigt.
På Galleria Borghese var der kørestol til rådighed. Der var godt nok ikke ret meget luft i hjulene, så på 1. sal var det eneste sted hvor jeg slæbte på ’mamma’. Til gengæld sad hun godt og kunne især bruge tid på at nyde de ualmindelig smukke lofter.

Gør det før det er for sent!

Alt fungerede, alle var venlige, imødekommende og hjælpsomme. Og mors og mit samspil og nærvær er en helt anden historie, til en anden gang. Det var nemlig en fantastisk gave for os begge, at få tid sammen – kun os 2, og samtidig få fælles oplevelser. Det kræver planlægning, og kan på det varmeste anbefales.
Mange hilsener
Lis og mor.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Rom

Hoteller i Rom
Rejser til Rom
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.