Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Alghero

Sardinien – et sandt italiensk paradis
Rejsetips indsendt af:
Janne Brund Eskesen
Rask Mølle
29. jan. 2013

Sardinien – et sandt italiensk paradis

I oktober 2009 tilbragte vi en uge i det nordlige Sardinien – og det bliver bestemt ikke vores sidste besøg på denne fantastiske ø.

Vi fløj direkte fra Billund til Alghero og startede ferien med at bo 3 dage i denne hyggelige by på vestkysten.
De sidste fire dage opholdt vi os i nærheden af Porto Cervo på Costa Smeralda kysten. Vi havde i hele perioden lejet bil, da afstandene på øen er temmeligt store (øen er ca. på størrelse med Jylland). Alle dage havde vi perfekt strand- og sightseeing vejr – 20-25 grader og solrigt.
Voldene i Alghero
Voldene i Alghero

Alghero og Bosa

Alghero er på alle måder en utrolig fascinerende og hyggeligt by at bevæge sig rundt i, og vi nød at slentre rundt i den gamle bys smalle gader og at gå aftentur på strandpromenaden og voldene mellem den gamle bydel og havet. I udkanten af byen ligger den smukke strand Maria Pia, hvor vi tilbragte mange timer med afslapning og badning/snorkling i det turkisblå hav.

Nord for byen ligger forbjerget Capo Caccia højt oppe over havet og med en pragtfuld udsigt til Alghero. Herfra tog vi turen ned at en lang stejl trappe til de spændende huler i Neptuns Grotte.

Én af dagene tog vi på en utrolig smuk tur sydpå langs kysten til byen Bosa. Bosa er en malerisk by med smukke pastelfarvede huse og er kendt for sine håndværksmæssige traditioner bl.a. smykker. Efter en gåtur rundt i de hyggelige gader sluttede vi dagen på Bosa Marina, der har en dejlig afskærmet strand.
Ved Neptuns grotte
Ved Neptuns grotte

Porto Cervo, Palau og Capo Testa

Efter tre vidunderlige dage i Alghero kørte vi tværs over øen og tjekkede ind på det dejlige bed & breakfast Villa La Yolanda oppe i bjergene nær Porto Cervo. Turen var på ca. 170 km og tog små 3 timer med en spisepause undervejs, men det var en super måde at få et indtryk af øens forskelligartede landskaber.

Porto Cervo er hovedbyen på Costa Smeralda og er kendt for at være jetsetternes foretrukne ferieparadis, hvilket tydeligt ses på villaerne, lystyachterne og priserne! Arkitekturen i Porto Cervo er meget speciel, da byen er bygget op i gammel stil med runde buer, lave bygninger, pastelfarvede mure og en labyrint af søjlegange og trapper – meget imponerende . Vi nød også at gå en tur på byens marina og kigge på de store yachts og sejlbåde, og hvis man får lyst til en dukkert, er der masser af smukke bugter og kridhvide strande nær byen.

Hvis I befinder jer på disse kanter skal I ikke snyde jer selv for en køretur til Capo Testa. Vi tog afsted en tidelig morgen og gjorde undervejs holdt i havnebyen Palau, som er en meget charmerende og autentisk by, og hvorfra der er mulighed for at sejle ud til Maddalena ø-havet. Derefter drog vi videre ud til de fantastiske klippeformationer ved forbjerget Capo Testa, Sardiniens nordligste punkt. Og sikke et imponerende skue der her møder én. På dette vindblæste sted har vinden formet de enorme granitsten i alle mulige bløde former, og det er en fantastisk oplevelse at gå rundt i området og nyde den flotte udsigt over havet .

Så vi kan varmt anbefale en ferie på denne herlige ø – der er masser af kultur, historie, kulinariske oplevelser og ikke mindst enestående natur med strande, som vist ikke findes bedre i Europa. Oktober er efter vores vurdering et perfekt rejsetidspunkt – ikke for varmt og ikke ret mange turister, så man næsten har strandene for sig selv.

De maleriske huse i Bosa
De maleriske huse i Bosa

Porto Cervo
Porto Cervo

Imponerende Capo Testa
Imponerende Capo Testa

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sardinien


Rejser til Sardinien
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-lipe-thailandsk-paradis-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.