Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sardinien

 • Sardinien – et sandt italiensk paradis

  (Bedømt af 3 personer)
  29.01.13: Janne Brund Eskesen
  I oktober 2009 tilbragte vi en uge i det nordlige Sardinien – og det bliver bestemt ikke vores sidste besøg på denne fantastiske ø.

  Vi fløj direkte fra Billund til Alghero og startede ferien med at bo 3 dage i denne hyggelige by på vestkysten.
  Se hele rejsetippet
 • Sardinien, rig på oplevelser

  (Bedømt af 2 personer)
  24.01.13: Jørgen Sørensen
  Det var en ferie tilbage i september 2007, som vi selv arrangerede. Vi havde nogle år forinden været på 14 dages sprogskole på Sicilien, så derfor turde vi godt binde an med Sardinien.
  Se hele rejsetippet
 • Vi blev forelskede i Sardinien!

  (Bedømt af 5 personer)
  28.04.12: Linda Andersen
  Vi var på sommerferie i det sydøstlige Sardinien sidste år og blev rent ud sagt forelskede i stedet!

  Her er nogle af grundene:

  - Byen Villasimius.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sardinien

Sardinien - På kanten af smaragdkysten...
Rejsetips indsendt af:
Jennifer van Putten
Aarhus
30. jan. 2013

Sardinien - På kanten af smaragdkysten...

Sommersolen danser på en skyfri himmel, da vi træder ud af flyet i Olbias lufthavn, Costa Smeralda Airport. Asfalten sveder og den varme luft får det til at flimre over landingsbanen.
En let brise fra havet, som for blot minutter siden gav en noget ujævn landing, gør det hele udholdeligt. Det er medio juli 2011. Foran os har kæresten og jeg selv en uges ophold på Sardinien. Et lejet sommerhus i Puntaldia venter, men først må lejebilen afhentes. Ugen er med fuldt overlæg ikke blevet planlagt til mindste detalje, da ugen primært er blevet afsat til ren, rå afslapning. Vi er dog enige om, at lejebilen ikke skal stå stille hver dag, så lidt ture rundt på øen måtte der gerne blive plads til...
Puntaldias rolige omgivelser
Puntaldias rolige omgivelser

Puntaldia; en lille perle

Turen fra Olbias lufthavn til Puntaldia tager knap 30 min. Der er ikke voldsom megen trafik på Sardinien, så man kan sagtens komme fornuftigt omkring med en lejebil. Puntaldia ligger på den nordøstlige del af Sardinien - på kanten af smaragdkysten, Costa Smeralda. Puntaldia er en lille by med egen lille havn klemt inde mellem de mange flotte sandstrande. Et lille indkøbscentrum udgør byens midte. Her kan man finde enkelte små forretninger samt et lille supermarked. Flere restauranter ligger stille hen midt på dagen, men om aftenen puster de liv i området. Der bliver dækket op udendørs, og med levende lys forvandler centrum sig til et hyggeligt lille hjørne. Der er naturligvis også et par isforretninger, hvor børn og is-entusiaster kan få deres lyst til italiensk is stillet. Om aftenen ligger temperaturen omkring de 20 grader, og en frisk brise fra havet gør vejret optimalt. Mange af husene i området er udstyret med en stor terrasse, hvor de fleste endda har udsigt ud over havet.

Porto Cervo

Det meste af tiden på Sardinien blev naturligvis brugt på strandene, men der blev alligevel plads til et par udflugter.
Den første udflugt gik nordpå mod Porto Cervo. Porto Cervo ligger nordligere end Puntaldia forholdsvist tæt på færgeforbindelserne til Korsika. Der bor kun ca. 200 mennesker i resortet. Porto Cervo er bygget af prins Karim Aga Khan, hvilket resortet også bærer præg af. Alle de kendte eksklusive butikker ligger på stribe, og atmosfæren minder til forveksling om Monacos. Der er kun sparet på parkeringspladserne i den lille by, som må betegnes som noget af en turistmagnet. Har man småt med penge holder man ikke længe i byen, hvor man i den grad betaler en god pris for mad og andre fornødenheder. Alligevel er resortet et besøg værd - om ikke andet så for at se de store lystyachts og dyre biler som præger området omkring havnen. Efter besøget i Porto Cervo gik turen længere vest på mod Badesi. Der var intet specifikt mål for turen, som gik ad små veje. Vi nåede aldrig Badesi, men "forvildede" os længere ind mod centrum af øen ad mindre veje, der skar sig gennem landskabet. Vi stoppede flere gange undervejs for at nyde de spektakulære scenarier der mødte os. Små bjergbyer og dybe dale præger det centrale Sardinien. Man må endelig ikke tage fejl, og tro at Sardinien blot er en lille middelhavsø. Øen er godt 300 km fra nord til syd, så skal man se hele øen er en uge ikke nok! Sidst på eftermiddagen nåede vi tilbage til Puntaldia, hvor vi om aftenen fik mad på egen terrasse med udsigt over det Middelhavet.
Udsigten fra Posada - desværre retfærdiggør billedet ikke den skønne udsigt!
Udsigten fra Posada - desværre retfærdiggør billedet ikke den skønne udsigt!

Idylliske Posada var et højdepunkt

Tiden på de fleste rejser er knap, hvorfor turene oftest må vælges med omhu. Dette gjorde sig gældende på vores ferie på Sardinien. Der er mange seværdigheder på Sardinien, men Posada må man helt bestemt forsøge at flette ind i programmet. Posada ligger godt 30 km syd for Puntaldia et par kilometer fra kysten. Posada består af en ny og en ældre bydel, hvor det er den gamle bydel man bør besøge. Den gamle bydel ligger strategisk og majestætisk placeret på toppen af et bjergmassiv. En bymur fra Middelalderen står stadigvæk med sine hvælvede porte over den eneste til- og frakørselsvej, og idet man træder ind gennem portene sendes man tilbage til fordomstider. Små gader og gyder snor sig mellem gamle huse og skaber en hyggelig, middelalderlig og rolig atmosfære. I centrum af bydelen knejser et gammelt tårn, som før i tiden var en del af et større slotskompleks, der nu kun viser sig som spredte ruiner. Bevæger man sig lidt rundt i bydelen opdager man, at byen er skarpt afgrænset af næsten lodrette bjergsider, hvor udsigten over det nærliggende floddelta er betagende. Dalen, hvori floddeltaet bugter sig, er grønt og frodigt, hvilket står i skarp kontrast til de knastørre, gullige bjergsider, der omringer dalen. Lyden af klokker fra geder der græsser på bjergsiderne samt udsigten over de mørkegrønne oliventræer i dalen i den sene eftermiddagssol er ren forkælelse for sjælen. Tilbage omkring centrum af den gamle bydel er der placeret en række souvenirbutikker og restauranter. Flere af restauranterne er placeret dristigt på kanten af afgrunden med en fantastisk udsigt til havet og floddeltaet. Her kan man med rette afslutte besøget med italienske specialiteter i de rolige middelalderlige omgivelser, mens solen kaster sit sidste lys over havet...
Krystalklart vand...
Krystalklart vand...

Til vands... men ikke i luften

Der er hundredvis af strande på Sardinien. Langt de fleste er rene og belagt med det flotteste sand. Antallet af flotte strande gør det til en ren fornøjelse, hvis man er til strandferie. Er der fyldt på den ene strand, finder man nemt plads på en anden. Vandet er samtidig rent, klart og funklende, så turen i bølgerne er en fornøjelse. Vandets renhed har jeg sjældent set magen til i Europa, hvilket sandsynligvis også har været medvirkende til at give den nordlige kyst sit navn; Costa Smeralda - smaragdkysten. Vandets beskaffenhed giver også rig mulighed for dykning og snorkling, hvilket mange turister på øen giver sig i kast med.
Har man mulighed økonomi til det kan man også leje en båd på Sardinien, hvilket bestemt ikke er en dårlig ide. Vi havde en båd til rådighed i forbindelse med opholdet, og vi benyttede den flittigt. Man skal naturligvis benytte sig af den med omtanke, men kan man læse vejret, og er man forsigtig bør det ikke være noget problem. En mindre båd giver adgang til nogle af de små laguner og øer, der ligger omkring Sardinien. Man kan dermed nemt finde sit helt eget sted, hvor man selv bestemmer tempoet. Ligeledes kan man finde egnede steder til snorkling, så man kan få sit et kig ned i den undersøiske verden.
Én af de mange strand i nærheden af Puntaldia
Én af de mange strand i nærheden af Puntaldia

Ta' afsted!

Sardinien overraskede os uden tvivl positivt. Øen var meget større end vi troede, og bød på mange flere aktiviteter end vi havde turde håbe på. Øens arkæologiske udgravninger er slet ikke nævnt i denne artikel, men har man blot en lille interesse for arkæologi er Sardinien et besøg værd. Vi fik aldrig besøgt nogle af de arkæologiske udgravninger på den lille uge vi havde til rådighed. Til gengæld nød vi tiden vi havde i fulde drag.
Selvom det er varmt midt på sommeren på Sardinien, puster de friske briser fra havet liv i øen. Skulle det alligevel blive for varmt kan en tur i det smaragd-klare vand med stor sikkerhed sænke temperaturen. De skønne sandstrande, det azurblå hav og den italienske mad gør Sardinien til et mekka for sanserne!

Seværdigheder
Udflugter

Kommentarer til rejsetippet om Sardinien

sardegna

30/05 2015 Knud Laursen
Vi startede med at komme til Sardinien i 2011...og det er blevet sådan at vi nu hvert år kommer ultimo sept.. der ér noget særligt ved øen, netop som der beskrives..flyv dertil, lej en lejlighed og en bil...det er vidunderligt... nu er jeg begyndt at tænke på om man måske skulle købe noget fast dernede og bo der i længere tid.
Vi har prøvet det mestet af øen og hvert sted har sien særpræg, men strandene er perfekte overalt, kulturen er bare afslappende

sardegna

30/05 2015 Knud Laursen
Vi startede med at komme til Sardinien i 2011...og det er blevet sådan at vi nu hvert år kommer ultimo sept.. der ér noget særligt ved øen, netop som der beskrives..flyv dertil, lej en lejlighed og en bil...det er vidunderligt... nu er jeg begyndt at tænke på om man måske skulle købe noget fast dernede og bo der i længere tid.
Vi har prøvet det mestet af øen og hvert sted har sien særpræg, men strandene er perfekte overalt, kulturen er bare afslappende

tak for dejlig rejsetip

01/03 2013 Chris
det giver lyst til at rejse afsted med det samme :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sardinien

Hoteller på Sardinien
Rejser til Sardinien
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/bayern/bischofsmais/domicil-munich-west.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.