Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Sicilien

Sicilien er en ø som ingen anden. Hop på et fly til Palermo eller Catania, lej en bil og kør på eventyr på denne overvældende, smukke vulkanø. En sommerferie på Sicilien giver dig alt fra solrige dase-dage på en af øens mange middelhavsstrande til vandreture på Europas største aktive vulkan Etna. Eller oplev en græsk tragedie i det originale amfiteater i Taormina og tag en bådudflugt til vulkanøen Stromboli. Se vores store udvalg af pakkerejser til Sicilien.

Sicilien - daseferie med vulkanudsigt

Et par af Siciliens mange forskellige strande

Stranden San Vito Lo Capos ved Zingaros
På Sicilien finder du strande til alle temperamenter med alt fra sort sand til kridhvidt sand. Nogle ligger afskærmet langs klippekyster, der kun er opdaget af de lokale og eventyrlystne rejsende. Andre strande er tætpakket med feriegæster og lokale med masser af vandsportsaktiviteter. Lejer du en bil på Sicilien, kan du selv køre på opdagelse langs kysten og den perfekte strand for dig.
 

San Vito Lo Capos hvide sandstrand

På  nordvestkysten af Sicilien finder du stranden San Vito Lo Capos - en af de absolut bedste på øen. Her er klart turkisblåt vand og hvidt sand omgivet af Zingaros vilde natur, som du også kan gå på opdagelse i. Da stranden ligger så beskyttet af naturen, gør den ideel, hvis du rejser med børn.
 

Mondello - tæt på Siciliens hovedstad

Da Mondello stranden ligger tæt på hovedstaden Palermo, er der selvfølig masser af mennesker og aktiviteter. Men den er bestemt værd at besøge, hvis du er en vandhund. Kast dig ud i de utallige vandsportsaktiviteter, tag en dukkert i det klare vand eller find en liggestol med en god bog.
Udsigt til vulkanen Etna på Sicilien

De græske tragedier i Taormina

Når du rejser til den skønne by Taormina på det østlige Sicilien kan du få en oplevelse i verdensklasse, hvis du vælger at se en græsk tragedie i det selvsamme amfiteater, som grækerne oprindeligt opførte deres tragedier i for over 2000 år siden. På de øverste sæder har du her en fantastisk udsigt både til scenen med de antikke søjler og ud over havet og ikke mindst til vulkanen Etnas rygende top.

Inde i Taormina skal du også opleve gågaden Corso Umberto, der vrimler med restauranter, forretninger og caféer. Et rigtig godt sted at få en drink på en udendørscafé og se på menneskene, der går forbi.

Fra Corso Umberto kan du gå til de fleste andre seværdigheder som fx den smukke udsigt fra Piazza 9 Aprile og Giardino Parken med blomster, eksotiske planter og bjergtagende udsigter.
Piazza Bellini i Palermo

På havnen i Palermo i det nordvestlige Sicilien

Palermo er en livlig og kaotisk havneby, der bl.a. byder på et fascinerende marked og adskillige spændende historiske monumenter. Når du rejser til Palermo på det nordvestlige Sicilien kan du fx opleve Palazzo dei Normanni, det fabelagtige normanniske kongepalads, hvor det sicilianske parlament i dag holder til.

Gå også en tur langs Via Maqueda og Corso Vittorio Emanuele og lad dig overraske af de majestætiske barokbygninger og arabiske paladser.

Trænger du til et afslappende break fra byen, så rejser du bare den korte tur ud til Mondello stranden, der frister med svømmeture i det Tyrrhenske hav samt adskillige lækre fiskerestauranter. Palermo er den ene af de to byer på Sicilien, som du flyver til fra Danmark. Den anden lufthavnsby på Sicilien er Catania.
Vandretur på vulkanen Etna

Etna - Europas største aktive vulkan

Når du rejser til Sicilien kan du opleve den majestætiske Etna vulkan, der stadig er aktiv trods den evige sne, som ligger på toppen. Etna er uden tvivl den største naturattraktion på Sicilien. Ofte vil du ane dens karakteristiske silhuet i horisonten, når du rejser rundt på øen. Tættere på møder du størknede lavamarker og småkratere blandt citrus- og vinmarkerne.

På de nedre dele af vulkanen kan du om sommeren komme på forskellige vandreture, der bl.a. byder på vidunderlige panoramaudsigter. Husk, at der altid er en smule køligere på Etna end på det øvrige Sicilien, så medbring noget ekstra lunt tøj. Om vinteren kan du også stå på ski på Etna.
Gademarked på Sicilien

Gademarkeder og barok i Catania

Catania på østkysten er Siciliens næststørste by efter Palermo. Her finder du bl.a. levende gademarkeder og en distinkt barokatmosfære som fx på pladsen Via dei Crociferi. Besøg også den restaurerede Ursino borg med tilhørende museum. Bagefter kan du passende gå en tur i den nærliggende park ved Villa Bellini.

På Via Etnea finder du de fleste forretninger og shoppingmuligheder, når du rejser til Catania på Sicilien. Catania er den ene af de to byer på Sicilien, som du flyver til fra Danmark. Den anden lufthavnsby på Sicilien er Palermo.
Lækkerier på Sicilien

Maden på Sicilien

På Sicilien finder du et menukort, der nok skal få dine tænder til at løbe i vand, hvis du har en svaghed for seafood og andre lækre retter, der kombinerer det bedste fra det italienske og nordafrikanske køkken.

Prøv fx en pastaret med sardiner og rosiner, cous cous, marineret sværdfisk, grillet tun, og diverse risotto-varianter. Til dessert kan du passende prøve en lækker siciliansk gelato-is. Prøv en eller flere af de mange smagsvarianter lige fra pistace over jordbær til rom, når du rejser til Sicilien.
Læs mere om Sicilien her
Bådudflugt fra Sicilien

Bådudflugt fra Sicilien til de æoliske øer

Når du rejser til Sicilien kan du tage på en spændende bådekspedition til de syv æoliske øer, der ligger i det Tyrrhenske hav nordøst for Sicilien. På øer som Vulcano, Lipari og Stromboli møder du gule svovlbade og aktive vulkaner.

Billeje på Sicilien
Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Sicilien i Italien. Du kan nemt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil på Sicilien

Vejret på Sicilien - Palermo

Vejret på Sicilien - Palermo

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Sicilien

Se liste med udvalgte hoteller på Sicilien
Denne side er udskrevet d. 23. februar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-yao/sevaerdigheder/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.