Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sicilien

 • Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld

  (Bedømt af 39 personer)
  27.08.13: Birgit Skødt Hansen
  Siciliano da cuore ( sicilianer af hjertet) sådan udtrykker sicilianeren sig, mens han fører højre hånd til hjertet. Og ja, man kan ikke lade være med andet end at lade sig blive revet med af den sicilianske hjertevarme, charme og store gæstfrihed.
  Se hele rejsetippet
 • Algheo, Sardinen - Europas Caribien

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.13: Bo
  Kilometer af hvide strande, som man ellers kun ser i Caribien, indbyder til afslapning og badeferie, Her combineret med hygge i den gamle by del, hvor man bruger aftene på at slentre rundt i de smalle gader og på havnefrontenfor at finde de gode spisested, og der er nok af dem.
  Se hele rejsetippet
 • sicilien - Det rigtige Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  25.05.12: ragnhild øster
  Vi var for 3. gang på Sicilien, igen i Castellamare del Golfo vest for Palermo. Vi fløj til Trapani og var her i nogle dage, bagefter 10 dage i en lejlighed midt i Castellamare.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sicilien

Det vestlige Sicilien
Rejsetips indsendt af:
Dennis
Fredericia
4. okt. 2013

Det vestlige Sicilien

Det var egentlig en tilfældighed vi endte på Sicilien. Geografisk uvidenhed og flybilleter gjorde i sidste ende udslaget.

I sensommeren august 2013 rejste vi – fire venner – til det vestlige Sicilien på en forlænget weekend.
Kendskabet til Sicilien var på forhånd begrænset. Langt de fleste danskeres kendskab til Italien begrænser sig til den nordlige del eller Rom, når det man skal have sit kulturelle fix. Det samme var tilfældet hos os.

Her er vores oplevelser fra en fantastisk tur.
Trapani

Trapani

Trapani er en by på det vestlige Sicilien. Den udenlandske turisme har endnu ikke oversvømmet byen, men rigtig mange italienere fra fastlandet besøger byen årligt.

Da byen endnu ikke for alvor har vænnet sig til turister, så stemmer udbuddet af hoteller ikke altid overens med efterspørgslen i højsæsonen. Hvis man ønsker at bo i Trapani bør man bestille hotel i god tid.

Den gamle by i Trapani er hyggelig og har et stort udvalg af restauranter og caféer. Når mørket falder på strømmer folk på gaden, og nogle steder går man som sild i en tønde i de smalle og charmerede gader.

Trapani er ikke Firenze eller Rom og er derfor ikke proppet med kulturelle attraktioner. Hvis man er til sol og strand er der dog rig mulighed for at få stillet det behov rundt på områdets mange strande. Trapani vil derfor især være velegnet som base, hvis man ønsker at forske andre dele af det vestlige Sicilien.

Trapani er dog meget mere end sol og strand. Eriche er en gammel by / fæstning, der ligger på en bjergtop i udkanten af det centrale Trapani. Byen Eriche består af smalle gader med hyggelige spisesteder, og er helt sikkert et must, når man bor i Trapani. Det er muligt at køre i bil derop, men man kan også tage svævebanen. Svævebanen til toppen tager 10 min (køen kan være lang), og udsigten over Trapani og Middelhavet er fantastisk.

Hvis man ønsker at bo i Trapani, sørg for at bo i den gamle bydel, som er præget af gågader og smalle gader. Der er derfor ikke megen trafik, og man kan trygt og sikkert gå rundt i gaderne.
De Ægadiske Øer

De Ægadiske Øer

Ud for Trapanis kyst ligger de Ægadiske Øer, som består af Favignana, Levanzo og Marettimo. Øerne kan nås med en kort sejltur på omkring en halv time fra Trapani, og er helt sikkert et besøg værd.

Hovedøen er Favignana, hvor de små fiskebåde mænger sig i vandet med turistbåde og de mange speedbåde og luksusyachter.

For at få den bedste oplevelse af Favignana skal man bevæge sig rundt på øen, da hovedbyen hurtig er gået igennem. Det kræver tid og meget gode ben, da øen er på størrelse med Fanø. Derfor er det en god ide at tage en guidet tur eller leje en scooter. En af hovedattraktionerne på Favignana er Cala Rossa, som er en fantastisk flot strand.

Favignana har rigtig mange italienske turister i august måned Derfor man med fordel besøge øen uden for den italienske højsæson.

Det vil også være en fordel at bestille billetterne til båden hjemmefra, da der kan være lang kø for at købe billetter.

Billetter til de Ægadiske Øer kan købes her: www.usticalines.it

Det vestlige Sicilien

Området omkring Trapani byder på et væld af udflugtsmuligheder. San vito lo capo er en fantastisk badeby, der ligger omtrent en times kørsel fra Trapani. Fra havnen i Trapani går der hver time busser til byen.

Palermo er også velegnet som udflugtsmål. Det er en storby på størrelse med København, hvor der er noget for enhver smag. Både shopping og kultur.

Syd for Trapani ligger byen Marsala, som er en gammel fæstningsby. I området omkring Marsala er det også muligt at deltage i vinsmagning.

Værd at vide

- På det vestlige Sicilien holder man stadig siesta. Derfor skal man også være opmærksom på, at hovedparten af forretningerne og turistkontorerne har lukket en stor del af eftermiddagen. I Italien har forretningerne også lukket om søndagen.

- Hvis man ønsker at leje en bil, kan det godt betale sig at være i god tid. Der er stor efterspørgsel på bilerne i højsæsonen, og firmaerne prioriterer personer, der ønsker at leje bilerne i mere end en dag. De fleste biludlejningsfirmaer i Trapani holder lukket om søndagen, men det er muligt at leje biler i lufthavnen alle ugens syv dage.

- Den lokale befolkning er meget venlig, men kan virke reserveret. Det skyldes, at der ikke er særlig mange af de lokale, der kan tale engelsk. Hvis man gider terpe nogle italienske termer og sætninger hjemmefra, er det hele meget nemmere, og man bliver ofte mødt af et smil.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sicilien

Hoteller på Sicilien
Rejser til Sicilien
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.