Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv-ferie Sicilien

Sicilien, Italiens uregerlige lillebror, er mangfoldigt, kontrastfyldt og passioneret. Denne sydlandske ø rummer en fascinerende diversitet, og netop derfor er Sicilien en ideel destination, hvis du tager familien med på en kør-selv-ferie. Her kan I få badeferie og børnevenlige aktiviteter, men også friheden til at udforske bjerglandsbyer, kulturelle skatte og afsides naturområder.

Sicilien har et gavmildt klima, og badesæsonen strækker sig næsten fra maj til oktober. Især foråret og det tidlige efterår er perfekte til at udforske øen i bil. Det er lidt af en køretur, hvis I ønsker at starte jeres bilferie i Danmark, men også en oplevelse af de helt store. Ellers kan I med fordel flyve til Palermo, hvis bilferien skal foregå på den vestlige side af øen eller hente jeres lejebil i Catania lufthavn, hvis I vil starte kør-selv-rejsen i øst.
 

Sicilien - fascinerende og forførende

Middelhavets kulturelle smeltedigel

Romerske ruiner på Sicilien og vulkanen Etna
Sicilien er mindre end Jylland, men alligevel føles en kør-selv-ferie på Sicilien som at rejse til flere lande på én gang. Sicilien er et verdenshistorisk gadekryds, hvor store civilisationer i 3.000 år har kæmpet om at sætte deres præg på Middelhavet. Oldtidens templer blander sig med romerske ruiner og normanniske domkirker overalt. På Sicilien er øst og vest smeltet sammen og har skabt en mangfoldig og passioneret kultur uden sidestykke og ikke mindst et køkken, der er et af de ældste og mest smagfulde i verden.
 

Den sicilianske mafia

For mange er Sicilien uløseligt forbundet med en dramatisk Godfather-fantasi om mafiosoer og kriminalitet. Den sicilianske mafia, Cosa Nostra, har da også været med til at forme Siciliens befolkning og kultur, selv den dag i dag. Men mafiaen er ikke, modsat hvad mange tror, ensbetydende med kriminalitet og vold i gaderne, nærmere tværtimod. Som turister kan I altså føle jer helt trygge.
 

Siciliens temperamentsfulde dronning

Ligesom Siciliens historie er naturen afvekslende og evigt overraskende. I det bjergrige landskab i midten af øen kan øjet fryde sig over farverige enge, vinmarker, olivenlunde og ferskenplantager. Kysten byder på azurblåt hav, fantastiske sandstrande og klipper. På kør-selv-ferien kan I opleve det hele.

Øen er notorisk frodig og naturskøn takket være sin knejsende dronning, vulkanen Etna, der dominerer den østlige del af øen. Med sine 3.323 meter er Etna den højeste vulkan i Europa. Hun har et hidsigt temperament og oplyser gerne nattehimlen med sit dramatiske fyrværkeri med et par års mellemrum.
 

Siciliens kulturelle østkyst

Piazza del Duomo i Catania på Sicilien

Taormina

Enorme Etna tårner sig op i baggrunden og de lysende blå laguner lokker med sit afkølende vand her i én af de foretrukne feriebyer på østkysten. Ligesom i de fleste af Siciliens byer er der mange spændende aftryk fra både grækerne, araberne og romerne, og fra det antikke amfiteater Teatro Greco kan I skue ud over den smukke by.
 

Catania

Markedsgaderne er farverige og fyldt med friske grøntsager, og over Piazza del Duomo tårner den smukke katedral. Borgen Castello Ursino fra 1200-tallet og det romerske amfiteater lokker også med spændende historier, mens det moderne liv udspiller sig på cafeerne ved Via Etnea. Ja, der er nok at se i Catania.

 
Oplev den skønne by, Modicia på Barokruten

Siracusa

Siracusa er en åndrig by. Den ældste bydel, Ortigia, bringer jer til barokken og renæssancen og emmer af romantik, skønhed og poesi. I sin tid overgik Siracusa selv Athen i storhed, og i dag kan I besøge det storslåede arkæologiske område Neapolis’ mange seværdigheder.

 

Barokruten

På Siciliens sydspids finder I barokruten. Det er en 70 km lang køretur mellem barok-juvelerne Regusa, Modica og Noto, der byder på levende historie, UNESCO-beskyttede ruiner og fortryllende landskaber væk fra turisterne. Notos blændende historiske centrum vil helt sikkert imponere jer med paladser og kirker.  

 

Sicilien - det historiske vest

Charmerende Cefalú - et miks af historiske bydele og strandidyl

Palermo

Mangfoldighed er det gennemgående tema, når man skal forsøge at sætte ord på Sicilien, og Palermo er ingen undtagelse. Byen er sensuel og eksotisk, kaotisk og kontrastfyldt; en kulturel smeltedigel, hvor øst og vest eksisterer side om side. En ting er sikkert, Palermo har sjæl. Her findes fantastisk arkitektur i de snævre gader og hyggelige lokale markeder, som Vucciria markedet, men også de fascinerende Capuchin Katakomber, der huser 8.000 mumier.  

 

Cefalú

Cefalú har en uprætentiøs charme og er et dejligt miks af historiske bydele og strandidyl. Derfor er den et populært feriemål for badenymfer, der nyder et kulturelt indspark på ferien. Især er den overdimensionerede normanniske kirke en spændende oplevelse. Børnene kan få fornøjelsen af en dag i vandlandet Acqua Verde eller sjove udflugter til naturområdet Madonie.
 
Tempeldalen på Sicilien

Det ægte Sicilien i bjergbyerne

Det er som at tage tilbage i tiden, når man besøger de små bjergbyer i Sicilien. Her går tingene i et andet tempo og freden giver plads til, at I kan nyde det lokale liv gå sin gang. Så tillad jer selv at fare vild i de bjergrige egne og find de små idylliske perler.

 

Tempeldalen

Tempeldalen ved Agrigento på den sydvestlige kyst er den mest berømte arkæologiske udgravning på Sicilien. Her kan I gå i de gamle grækeres fodspor blandt de 20 storslåede ruiner, inklusiv nogle af de bedst bevarede græske templer i Middelhavsområdet.
Kridhvide klinter på stranden ved Scala Dei Turchi

Siciliens uberørte strande

På en kør-selv-ferie har I friheden til at køre på eventyr langs Siciliens skønne kyster og finde de gemte strandperler. Lidt vest for Palermo ligger Castellammare del Golfo, der byder på masser af idylliske strande med silkeblødt sand og turkist hav.
I kan også tage turen til fx Spiaggia di Eraclea Minoa; en uberørt skønhed, der ligger i nærheden af et spændende arkæologisk område mellem hvide klippevægge og duftende pinjetræer, eller prøve at finde Calamosche i Vendicari Nature Reserve, hvis krystalklare vand og gyldne sand kun kan nås med en godt 20 minutters hike gennem reservatet.
Den skønne Scala Dei Turchi, hvor kridhvide klinter hæver sig over stranden er ligeledes et besøg værd. 

Hiking på vulkanen Etna

Sicilien for de eventyrlystne

Ønsker I at krydre jeres kør-selv-ferie med udfordrende aktiviteter, bliver I ikke skuffede over Sicilien. Det bjergrige landskab kan udforskes på cykel-, vandre- og rideture eller bjergbestigning, og ved kysten kan I surfe eller sejle.

Et oplagt valg for de adrenalinsøgende er at bestige Etna og komme helt tæt på de imponerende, men også ildelugtende kratere. Hele familien, også de yngste, kan sagtens være med her, hvis I vælger at tage den milde udgave med kabelbane det meste af vejen. Desuden er Etna omkranset af et imponerende frodigt naturreservat, ligesom der ligger mere end 100 bjergrige naturområder på øen, som lægger op til masser af fysisk udfordring.
Traditionel lille fiskerbåd på Sicilien

Sicilien for børn

Tager I børnene med på kør-selv-ferien på Sicilien, er der rigeligt med aktiviteter. Det er nemt og lækkert at leje en båd og snorkle i Middelhavet, men skal der mere fart over feltet, så er der et udvalg af adventureparker og vandland over hele øen.
 
  • Etnaland
  • Adventureparken Il Parco Avventura Maadonie
  • Adventureparken Eco Campus Casaboli
  • Adventurepark Etnaventura
  • Dinosaurparken Bio Parco
Smag på Sicilien - der er mange lækkerier

Smag på Sicilien, Europas ældste madkultur

Friskt, elegant og enkelt. Siciliens madkultur er raffineret igennem 3.000 år og er et af de mest smagfulde i verden. Havet omkring øen er gavmildt og derfor er fisk en af hovedingredienserne ved kystbyerne. De lækre lokale råvarer som tomater, olivenolie og durumhvede er gennemgående i de lokale retter. De seneste år har også vinproduktionen fået et gevaldigt løft, og vinen er i dag populær verden over. En kør-selv-ferie på Sicilien garanterer sanselige oplevelser i særklasse.
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/aprilsnar/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.