Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Messina

Sicilien er en ø som ingen anden. Når I går i land her i den sydligste del af Italien, kan I nyde solen og middelhavsstrandene samtidig med, at I har mulighed for en række superspændende oplevelser. På Sicilien kan I fx se Europas største aktive vulkan Etna, I kan fornemme stemningen under forestillingerne i det originale amfiteater i Taormina eller nyde synet af vulkanøen Stromboli. Husk også det sicilianske menukort, der kombinerer det bedste fra det italienske, arabiske og nordafrikanske køkken.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Messina og strædet

Fra Messina er der udsigt over Messina-strædet til de skovklædte calabriske bakker. Messina er porten til Sicilien i kraft af, at der kun er godt 5 km mellem byen og det italienske fastland. Her på øens østligste spids ligger provinshovedstaden, der er en blomstrende industrihavn fuld af liv, når bådene sejler frem og tilbage over strædet.

De fleste besøgende kører blot igennem byen uden at kigge nærmere på den for at nå frem til en ferielejlighed, et hotel eller lignende, og det er en skam. Her findes nemlig skatte som kirkerne Chiesa SS, Annunziata dei Catalani og Duomo (domkirken).
Taormina

Taormina

Vover man sig lidt væk fra Messina, ligger der en mængde oplevelser gemt spredt ud over øen. I byen Taormina, som ligger ca. en times kørsel sydpå, kan I opleve gågaden Corso Umberto. Her vrimler det med restauranter, forretninger og caféer.

Fra Corso Umberto kan I gå til de fleste andre seværdigheder som fx den smukke udsigt fra Piazza 9 Aprile og Giardino-parken med blomster, eksotiske planter og en bjergtagende udsigt over vulkanen Etna. Etna er stadig aktiv trods den evige sne, som ligger på toppen. Den er uden tvivl den største naturattraktion på Sicilien. Ofte vil I ane dens karakteristiske silhuet i horisonten, når I bevæger dig rundt på øen.
Castelmola

Castelmola

Hævet over Taormina ligger den dejlige landsby Castelmola, der af mange anses for at være intet mindre end den smukkeste landsby i Italien. De varme, venlige indbyggere og den spektakulære panoramudsigt giver besøgende en unik mulighed for at nyde vuet over Taormina og bugten Giardini Naxos, som er indrammet af den mystiske og smukke vulkan, Etna.

Smalle, snoede gader og charmen fra den gamle verden gør Castelmola til et oplagt mål for alle, der ønsker at opleve Siciliens fortryllende skønhed og smage lidt på Italien. Sicilien er nemlig ved at blive berømt for sine fremragende vine, og her er den lokale specialitet Vino di Mandorla (mandelvin).

Gå et smut ind på Bar Turrisi og glæd jer over den unikke indretning og det venlige personale. Og når I går, skal I sørge for at sige "ciao" til Massimo og Carlo.
Savoca

Savoca

Når man besøger Sicilien, er det nok de færreste, der kan se sig fri for at tænke på storfilmen ”The Godfather” fra 70’erne. Og I vil hurtigt opdage, at I står midt i filmen, når I besøger Savoca – dog på en noget mere afslappet måde end filmens hovedpersoner. Fx kan I besøge baren Vitelli. Her er specialiteten en pragtfuld citronsorbet.

Baren vises gentagne gange i filmen og var en af instruktøren Coppolas foretrukne steder at holde pause mellem optagelserne. Et stenkast herfra ligger kirken Skt. Lucia, hvor scenen med Apollonia og Michaels bryllup blev optaget.

Havn

Havn
De store krydstogtskibe lægger til i Messina, ca. 50 km fra Taormina.

Klima

Siciliens er karakteriseret ved moderate temperaturer, våde vintre og tørre somre. Om sommeren er her 25-30 grader, og om vinteren er her ca. 15-18 grader. Der falder dog ofte sne på Etna om vinteren.
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/route-66/get-your-kicks-on-route-66.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.