Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sicilien

 • Det vestlige Sicilien

  (Bedømt af 9 personer)
  04.10.13: Dennis
  Det var egentlig en tilfældighed vi endte på Sicilien. Geografisk uvidenhed og flybilleter gjorde i sidste ende udslaget.

  I sensommeren august 2013 rejste vi – fire venner – til det vestlige Sicilien på en forlænget weekend.
  Se hele rejsetippet
 • Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld

  (Bedømt af 39 personer)
  27.08.13: Birgit Skødt Hansen
  Siciliano da cuore ( sicilianer af hjertet) sådan udtrykker sicilianeren sig, mens han fører højre hånd til hjertet. Og ja, man kan ikke lade være med andet end at lade sig blive revet med af den sicilianske hjertevarme, charme og store gæstfrihed.
  Se hele rejsetippet
 • Algheo, Sardinen - Europas Caribien

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.13: Bo
  Kilometer af hvide strande, som man ellers kun ser i Caribien, indbyder til afslapning og badeferie, Her combineret med hygge i den gamle by del, hvor man bruger aftene på at slentre rundt i de smalle gader og på havnefrontenfor at finde de gode spisested, og der er nok af dem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sicilien

Rejsetips af samme forfatter

Concordiatemplet i Tempeldalen
Rejsetips indsendt af:
Hanne Koch
Herlev
11. aug. 2009

Sicilien - en rejse i fortid og nutid

En uges rundrejse i bil på Sicilien, hvor et af mange højdepunkter var Tempeldalen i Agrigento.
Etna
Etna

Målet for første dag er Siracusa.

Efter at have modtaget den på forhånd lejede bil ved Catanias lufthavn, kørte vi mod Siracusa.

Første indtryk er en moderne by med livlig trafik, og fra afstand ser man byens nye vartegn kirken Santuario d. Madonna d. Lacrime hæve sig over hustagene. Siracusa bærer dog præg af sin græske storhedstid omkring 400 f. Kr. og den efterfølgende romerske dominans. Dette oplever man bedst ved at besøge det prægtige græske teater, som ligger med en fantastisk udsigt over byen til Det Joniske Hav. Tæt herpå ligger ruinerne af et af Romerrigets største amfiteatre.

Ligeledes er San Giovanni catacomberne en fantastisk oplevelse. Har man set catacomber i Rom vil man måbe, når man går ned i San Giovanni catacomberne i Siracusa, hvor man går i brede gader med med åbne "pladser" med gravsteder på alle sider.
Endelig må man ikke snyde sig selv for en aftentur i Ortigia bydelen.

Næste dag går turen mod Agrigento og første stop er den fantastiske Villa Romane del Casale ved Piazza Amerina med imponerede mosaikgulve, som først afdækkedes i 1950´erne. Her er bl.a. mosaikken af "Bikinipigerne". Til denne store villa opr. 3500m2 trak en romersk kejser sig tilbage for 1700 år siden.
Lidt nord for Piazza Amerina ligger udgravningerne af en græsk bosættelse "Morgantina", som også er et meget interessant sted.

Turen går videre mod Agrigento og foran os tårner flere mægtige doriske templer sig op. Stedet hedder Tempeldalen, men det er nærmest et højdedrag. Man kan tilbringe flere timer med at gå deroppe og fornemme tidens vingesus.

Et par dage senere går turen videre mod Palermo. På vej dertil kan man besøge en græsk koloni Selinunte, som ligger smukt ved havet og dækker et enormt område. Der er ruinerne af et af verdens 3 største templer.

Lidt vest for Selinunte ligger et stenbrud, hvor der blev udhugget sten og søjler til øens templer. Man kan se påbegyndte søjler, men stedet er i sin tid forladt pga. endnu en krig. Med lidt fantasi høres næsten lydene fra dengang. Stedet hedder Rocche di Cusa.

Da det hele ikke skal handle om fortid, beslutter vi at besøge Marsala. Byen er kendt for sin hedvin og for Italiens frihedshelt Garibaldi, da det var her, han gik i land med sine tropper i 1860 med henblik på, at samle Italien. Byen bærer i den grad præg af velstand. I modsætning til mange italienske byer er husene og palazzoerne her meget velholdte.

Herfra går rejsen videre mod Palermo gennem et fantastisk frodigt landskab, hvor Siciliens dejlige fyldige vin dyrkes. Vinmarkerne er meget velplejede og de ligger smukt på bjergskråningerne.

Inden vi kører helt ind til Palermo, besøger vi byen Monreale med den prægtige domkirke Santa Maria la Nuova. I kirken kan man se de smukkeste mosaikker i guld og alle regnbuens farver - 6000m2 mosaikker ialt!

Indkørsel i Palermo - glem alt om fortiden og hold hænderne godt på rattet og blikket skarpt rettet på trafikken. Vejbaner er ikke et begreb, man kender i Palermo, men det skal siges, bilisterne er hjælpsomme.

Parker bilen og gå ud og oplev denne fantastiske by, som er præget af normannere, grækere, romere og arabere. De har alle sat deres præg på byen. Heldigvis er alle seværdighederne beliggende i den gamle bydel, hvorfor man nemt kan gå fra sted til sted og opleve byens stemning.
Palermo er meget kontrastfyldt. Der er velholdte huse klos op ad bombetomter fra krigens tid, meget fattige kvarterer med illegale indvandrere, og imponerende bygningsværker. I flæng kan nævnes Katedralen, Normannerpaladset, Capella Palatina med imponerende mosaikker i alverdens farver, Operaen (rundvisning er interessant), og vil man opleve lokalbefolkningen - gå på marked!
Har man lyst, kan man søndag morgen kl. 10 tage til messe i grotten på Monte Pellegrino, hvor byens skytshelgen Santa Rosalie opholdt sig. Det er en bevægende oplevelse.

Efter et par dage i Palermo kører vi til Taormina, som ligger højt hævet over havet. Efter en dag med slendren ned ad Corso Umberto og et besøg i det antikke teater, er det godt at få en lækker middag på en dejlig restaurants terrasse med udsigt over havet og Etna.

Efter en god nats søvn afsættes hele næste dag til udflugt på Etna, Europas største vulkan. Nationalpark Etna er på størrelse med Bornholm og er en fantastisk naturoplevelse.
Det kan anbefales at køre til Rifugio Sapienza 1910 m.o.h., hvorfra man kan bringes videre op med svævebane og herefter med specialbyggede busser til 300 m fra toppen af vulkanen. Man møder her en guide, som fortæller om vulkanen og dens udbrud, og man kan lugte svovldampene, der hele tiden stiger op fra kraterne og man kan mærke varmen fra vulkanen gennem tynde sko.
Når man er kommet vel ned igen er det en god ide, at køre til Piano Provenzana på nordsiden af Etna. Her kan man se lavaens vej ned ad vulkanen fra det sidste udbrud i 2002/03. Nogle steder er der lavavægge på begge sider af vejen på 10-15 meters højde.

Vel "hjemme" igen efter en hel dags udflugt er det igen tid til at nyde en god middag med udsigt til den rygende vulkan før rundrejsen næste dag afsluttes.

Vi vælger at leje en lejlighed ned til stranden i Naxos, hvor vi den næste uge kunne slappe fuldstændig af og få alle indtrykkene fra den første uge til at bundfælde sig.
Det er dejligt blot at nyde solen og det fantastiske joniske hav med en dejlig strand.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sicilien

Hoteller på Sicilien
Rejser til Sicilien
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/rundrejse-med-lokal-guideliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.