Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sicilien

 • Det vestlige Sicilien

  (Bedømt af 9 personer)
  04.10.13: Dennis
  Det var egentlig en tilfældighed vi endte på Sicilien. Geografisk uvidenhed og flybilleter gjorde i sidste ende udslaget.

  I sensommeren august 2013 rejste vi – fire venner – til det vestlige Sicilien på en forlænget weekend.
  Se hele rejsetippet
 • Algheo, Sardinen - Europas Caribien

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.13: Bo
  Kilometer af hvide strande, som man ellers kun ser i Caribien, indbyder til afslapning og badeferie, Her combineret med hygge i den gamle by del, hvor man bruger aftene på at slentre rundt i de smalle gader og på havnefrontenfor at finde de gode spisested, og der er nok af dem.
  Se hele rejsetippet
 • sicilien - Det rigtige Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  25.05.12: ragnhild øster
  Vi var for 3. gang på Sicilien, igen i Castellamare del Golfo vest for Palermo. Vi fløj til Trapani og var her i nogle dage, bagefter 10 dage i en lejlighed midt i Castellamare.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sicilien

Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld
Rejsetips indsendt af:
Birgit Skødt Hansen
Tranbjerg J
27. aug. 2013

Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld

Siciliano da cuore ( sicilianer af hjertet) sådan udtrykker sicilianeren sig, mens han fører højre hånd til hjertet. Og ja, man kan ikke lade være med andet end at lade sig blive revet med af den sicilianske hjertevarme, charme og store gæstfrihed.
Midt i august tog vi på en uges ferie til Trapani i den varmeste periode , for at opleve hvordan sicilianeren fejrer d. 15 august (ferragosto ). Ferragosto er en helligdag og også ferietid for italienerne. Det stammer helt tilbage til kejser Augustus, der indførte denne hviletid / ferie ,således at der kunne blive tid til datidens festivaler og arrangementer i august måned.
Trapani ligger på Siciliens yderste vestligste punkt med ca. 70.000 indbyggere og er hovedbyen i Trapani - provinsen. Området er meget frodigt og har den største produktion af vin i Italien f. eks Marsala likøren. Desuden har fiskeri ,forarbejdning af koraller og ikke mindst turisme stor betydning for området. Efter at lavprisselskaberne er begyndt at flyve til øen , er der kommet godt gang i turismen og udviklingen
Trapani har alt det en turist måtte ønske sig. Selve byen er en halvø, der munder ud i en spids, hvor den gamle bydel befinder sig. På østsiden af byen finder man den store og livlige havn med lystbåde, turisthavn krydstogtskibe, fiskerihavn osv. På vest siden Lungomare og Via dante Alighieri på denne side,finder man de dejligste strande .Heldigvis blæser der her altid en stille brise , hvilket er skønt når temperaturen stiger til næsten 40 grader.
Den lokale gastronomi er et mix af siciliansk og orientalsk madkunst. Specielt couscous er på menuen. Man må sige et eldorado for fiske elskere. Der findes også et rigt udvalg af restauranter , diskoteker o.lign. At spise ude er ikke dyrt. En tre retters menu på hovedstrøget kst. fra 17 - 22 euro, medens samme menu kan nydes for 13 euro i en af sidegaderne. Er man lidt små sulten kan man få en pizzaslice til 1 euro og et belagt brød til 1.50 euro . Shopping er der nok af. På den livlige hovedgade via Fardella ligger butikkerne som perler på snor og med priser til enhver pengepung. Men husk Middagslukning!!
Desuden er der mange kulturelle ting, kirker , museer, kunst etc.
 
La Madonna di Trapani modtages på havnen
La Madonna di Trapani modtages på havnen

La madonna

Hvert år den 15.august samles befolkningen til en stor religiøs begivenhed Marias Himmelfart. De fejrer byens beskytter La Madonna di Trapani.
Kl. 21 ankommer La madonna med skib til havnen , medens hele Trapanis befolkning står med fakler og tager i mod ,og alle skibene tuder i havnen. Efter taler af biskop og borgmester føres La Madonna i procession til byens katedral Cattedrale di San Lorenzo båret af 12 hvidklædte sømænd. Madonnaen står så til skue i katedralen i 3 dage. På anden dagen afholdes bønner , og alle kan komme og se madonnaen.På tredje dagen føres hun atter tilbage til skibet ved midnat, hvor endnu flere ja, tusindvis fra nær og fjern er kommet til for at fejre deres madonna, der nu efter endnu en procession gennem den gamle bydel sejles tilbage. Festligheden afsluttes med et kæmpe fyrværkeri , og bagefter festes i Trapanis gader hele natten. La madonna di Trapani har normalt sæde i kirken Santuario dell'Annunziata, hvor hun står opstillet i madonna kapellet. Statuetten er lavet af marmor. Men siden 1954 har man lavet en kopi af træ for at undgå ødelæggelser på den ægte madonna under processionen.Ved siden af kirken findes et gammelt kloster , som i dag fungerer som museum. Museo Nazionale Pepole et af Siciliens vigtigste museer, og Trapanis største turistattraktion. Her kan man se lokal kunst, koralarbejde, arkæologiske fund, malerier og også nutidig kunst.
Adresse Via Conte Agostina bus nr. 25 holder lige uden for indgangen.

Derudover er der rundt omkring i byen markeder og boder med egnsretter, kunsthåndværk bl.a. keramik, koraller og der er festlige indslag med dans og musik. En sand og fornøjelig oplevelse.Hårdt fysisk arbejde med at udvinde salt
Hårdt fysisk arbejde med at udvinde salt

Det hvide guld

I Nubia 7 km. fra Trapani ligger et smukt natur reservat.Havet i dette område har et helt specielt saltindhold , og det udnyttes til at udvinde salt. Her har man mere eller mindre udvundet salt gennem årtusinder.
I 1995 blev området fredet og restaureret og saltet er i dag en efterspurgt vare .

I perioden juni september kan man opleve, hvordan der arbejdes. Der skal tre ting til for at lave salt. Sol, vind og hav.Det sker gennem en speciel proces ved hjælp af vindmøller og drænage af vandet i de forskellige “ bassiner” og tørring. Saltet krystaliserer og kan nu skovles op med håndkraftfor at sikre , at det naturlige mineralindhold ikke udvaskes. Det samles i små bjerge .som så sendes andre steder til videre forarbejd- ning.
Der findes også et lille museum ,hvor man kan lære om saltets historie. Man kan vælge guidet tur ( kun italiensk) eller blot gå rundt og kigge selv. Det koster 2 50 euro og er et besøg værd
Områdets flora og fauna er også helt speciel . Her kan bl.a. ses flamingoer.


Byporten til Erice
Byporten til Erice

Erice

Når man bor i Trapani kommer man ikke uden om Erice. Trapani ligger for foden af Monte Erice ca. 750 m.over havet. På toppen ligger en gammel middelalderlandsby med smalle og brostensbelagte gader og stræder.
Det er utrolig hyggeligt at gå rundt i byen. Tiden står stille og uden for den lokale bar sidder de ældre herrer med deres espresso på rad og række og diskuterer dagens avis.
I byen findes gamle middelalderlige kirker og Venus slottet.
Erice er kendt for deres keramik og mandelkager.
Det er nemt at komme til Erice uden bil. Med bybus nr. 21 eller 23 kører man op til kabelbanen ( la funivia) Chaufføren ved udmærket, hvor det er , vi turister vil af. Så drejer man lige omkring et hjørne , og forude ligger stationen .Turen op tager 10 min. , og så er der den mest pragtfulde udsigt. Det kst. 9 euro t/r. Der er lukket mandag.
Solen er gået ned over havet ved Trapani
Solen er gået ned over havet ved Trapani

Tips

Til og fra lufthavnen birgi. : Der går busser hver time og det koster ca. 9 euro for en returbillet.
Taxaer holder ligeledes uden for ,det koster 30 euro til Trapani by.
At komme rundt i Trapani :Bybusserne fungerer fint og kører hele tiden. Man kan købe billet i bussen, det kst. 1 20 euro og billetten gælder i 90 min.
Welcome Card : Det er en god idé at købe et Welcome Card. Det giver fri adgang til alle bybusser i 3 dage. En returbillet til Kabelbanen til Erice og mange rabatter til diverse entréer og færger til f. de Egadiske øer.
Wellcome card koster 12 euro og kan købes på City terminal Piazzale Papa Paola 11 og de større hoteller.Eller over internettet.
Har man lyst til f. eks en tur til Palermo koster en returbillet ca. 14 euro. Bussen kører hver time.

Vi boede i en lejlighed, som vi hade lejet gennem et italiensk bureau. Trapani Tour. Fungerede perfekt vi blev taget i mod ved lejligheden af Francesco( taler engelsk) fra bureauet. Vi skulle blot ringeforventet ankomst, da bureauet ligger et andet sted i byen. På afrejsedagen fik vi lov at blive i lejligheden indtil vi skulle med bussen til lufthavnen sidst på eftermiddagen.

Midt september og oktober vil være en perfekt rejsetid, så er den værste varme aftaget.
En udflugt til en af de Egadiske øer ville også være helt perfekt. Hydrofilbådene sejler fra havnen, og det tager ca. ½ time til den nærmeste ø.

Det er helt sikkert, vi vender tilbage.

Kommentarer til rejsetippet om Sicilien

La bella sicilia

08/10 2013 Giuseppe Coco
I love Sicilia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har også været der!

24/09 2013 Jens
Rigtig go beskrivelse!
Har også været i Erice, men vi boede i San Vito Lo Capo. Den kan også anbefales.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sicilien

Hoteller på Sicilien
Rejser til Sicilien
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/alsace/alsace-vandretur-mellem-vinstokke-.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.