Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sicilien

 • Det vestlige Sicilien

  (Bedømt af 9 personer)
  04.10.13: Dennis
  Det var egentlig en tilfældighed vi endte på Sicilien. Geografisk uvidenhed og flybilleter gjorde i sidste ende udslaget.

  I sensommeren august 2013 rejste vi – fire venner – til det vestlige Sicilien på en forlænget weekend.
  Se hele rejsetippet
 • Sicilien - Ferragosto, la madonna og det hvide guld

  (Bedømt af 39 personer)
  27.08.13: Birgit Skødt Hansen
  Siciliano da cuore ( sicilianer af hjertet) sådan udtrykker sicilianeren sig, mens han fører højre hånd til hjertet. Og ja, man kan ikke lade være med andet end at lade sig blive revet med af den sicilianske hjertevarme, charme og store gæstfrihed.
  Se hele rejsetippet
 • Algheo, Sardinen - Europas Caribien

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.13: Bo
  Kilometer af hvide strande, som man ellers kun ser i Caribien, indbyder til afslapning og badeferie, Her combineret med hygge i den gamle by del, hvor man bruger aftene på at slentre rundt i de smalle gader og på havnefrontenfor at finde de gode spisested, og der er nok af dem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sicilien

Rejsetips af samme forfatter

Sicilien, mafia og vulkan
Rejsetips indsendt af:
Hvidovre
2. okt. 2011
Vinderrejsetip December 2011

Sicilien, mafia og vulkan

Sicilien - det smager lidt af vulkan og mafia – sådan lidt farligt, men også eksotisk og spændende. Sicilien har meget mere at byde på end det.
Er man historisk eller arkæologisk interesseret er der ruiner for enhver smag: Græske og romerske amfiteatre, templer, ruinbyer og borge. Grækerne har været der ligesom romerne, byzantinerne, araberne og normannerne. Alle har de sat deres spor på øen og gjort den til at spændende rejsemål.
Udsigt over kløften
Udsigt over kløften

Gole dell’Alcantara

Der er flere steder, man ”skal” se. Den kønne lille by Taormina og Etna for bare at nævne to. Et andet fantastisk sted, som vi besøgte under vores ferie på øen var Gole dell’Alcantara. Det er en utrolig smuk kløft, der ligger ca. 12 km. vest for Naxos. Når man stiller bilen på parkeringspladsen og kigger over mod bjergene, er det ikke muligt at forestille sig, hvilken spektakulær naturoplevelse der er i vente. Når man har betalt indgangen og fået sit armbånd på, kan man gå hen til kanten og se ud over kløften. Der er en lillebitte badestrand og en slugt. Lodrette klippevægge med en smal passage igennem. For dem der er dårligt gående eller bare vil spare på kræfterne findes der en elevator, som fører ned til kløften. Vi tog trapperne og nød udsigten undervejs.
Nede i kløften
Nede i kløften

Ud at se

Vel nede i kløften, tog vi vores badesko på og begav os ud i det kolde gys: 10 grader varmt (eller koldt) smeltevand fra floden, som skærer klippen i to. Badeskoene viste sig hurtigt at være en rigtig god investering, da bunden af floden var fyldt med små skarpe sten. Det var også muligt at leje vaders på stedet. Vandet føltes ret koldt i kontrast til luftens 30 grader. Selvom floden ikke var dyb, var der meget strøm i den, hvilket gjorde det lidt mere spændende og udfordrerende at bevæge sig i den. Vores datter på 6 år måtte indimellem bæres frem. Det var fascinerende og smukt at bevæge sig gennem floden omgivet af meter høje klipper. Da vi nåede et lille vandfald, vel ikke mere end en meter højt, måtte vi opgive at komme længere. Dels blev strømmen stærkere, dels krævede det badetøj, og så var der hensynet til den 6 årige og kameraet – der var vist ingen af dem, der ville have godt af at komme for meget under vand. Ifølge guidebogen skulle man kunne komme videre og ende ved en lille sø. Det skal vi helt sikkert prøve at nå næste gang.
Den svømmende slange
Den svømmende slange

Svømme med slange

På vejen tilbage gennem slugten stødte vi på en mindre menneskeflok, som alle stod og stirrede på klippevæggen. Det viste sig at være en slange, der forsøgte at komme op af vandet og op på klippen, der havde fanget folks opmærksomhed. Det lykkedes ikke slangen at komme op og den flød med strømmen til mere stille vande, hvor en Indiana Jones type tog den op. Den var faktisk temmelig lang vel 1,20 m.

Vi fulgte floden længere i den modsatte retning. Det var en spændende og flot tur. Noget af vejen kunne man gå på bredden, og andre gange måtte man ud i floden for at komme videre. På den første stykke var der andre mennesker der lå og solede sig, spiste frokost eller slappede af på klipperne. Når man kom lidt længere væk havde man floden for sig selv og kunne nyde naturen i fulde drag. Vi havde ikke taget frokost med, hvilket var en stor fejl, for vi kunne nemt have brugt hele dagen i de smukke og spændende omgivelser.
Domkirken
Domkirken

Hovedbyen, Palermo

Den anden store oplevelse vi havde på Sicilien, var en tur til Palermo. Palermo er stor – det er en rigtig storby og kan i tempo og trafik godt minde om Rom. Vi tog en bus ind til Palermo og havde ca. 4 timer til at se byen. Det er selvsagt ikke meget, og rundt kunne vi heller ikke finde, da vi havde glemt kortet hjemme på hotellet. Til al held blev vi antastet af en lokal fyr, som kørte rundt i en slags scooter med bagsæde. Han hev en stribe postkort frem med byens attraktioner og viste os. Han ville køre os rundt og vise os det hele på et par timer. Det skulle koste 80 euro. Da kassebeholdningen var lidt lav, blev der pruttet om prisen, og vi blev enige om 60 euro.
Vores herlige transportmiddel
Vores herlige transportmiddel

Fuld fart frem

Og så gik det ellers over stok og sten med vind i håret. De kører som gale i Palermo og vores chauffør var ingen undtagelse, og tak for det. Hans lille vogn kunne sno sig ud og ind mellem de andre biler og finde en vej, hvor der ingen var. Aldrig har vi prøvet en så sjov sightseeing, det var toppen af poppen! Når vi kom til de forskellige seværdigheder, gjorde vi holdt og havde 5-10 minutter til at se os om. Selvfølgelig kunne vi ikke nå at gå i dybden og beundre detaljerne, til gengæld fik vi set en masse af byen på en meget autentisk måde. Vi havde 6 stop undervejs og så også en del, hvor vi ikke standsede. Det var en tur der gav lyst til at se mere af Palermo, og vi kommer gerne igen og kører en tur mere.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Sicilien

Hoteller på Sicilien
Rejser til Sicilien
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.