Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Læs mere om rejser til Sydtyrol

Rejsetips af samme forfatter

  • Skønt feriested på Den Franske Riviera

    (Bedømt af 17 personer)
    25.07.10: Morten Thomsen
    Feriekomplekset Domaine de la Pinède ved Den Franske Riviera er et fantastisk sted for hele familien. Fredfyldt, naturskønt og med en swimming pool, hvor man kan nyde den smukkeste udsigt over Middelhavet. Og så er der spændende udflugtsmuligheder i området.
    Se hele rejsetippet
Paragliding over Dolomitterne
Rejsetips indsendt af:
Morten Thomsen
Solrød Strand
19. april 2010

Dolomitterne - også et hit om sommeren

De norditalienske bjerge har rigtigt meget at byde på om sommeren. Er man til frisk bjergluft, naturskønne omgivelser og gerne vil undgå sydens kvælende hede og turiststrømme, er en ferie i Dolomitterne en oplagt idé.
Udsigt fra Molveno over søen
Udsigt fra Molveno over søen

Molveno en god base

Vi – en familie med to voksne og to børn i 10-års alderen – valgte den lille bjerglandsby Molveno som base for en to ugers ferie i juli. Det viste sig at være det helt rigtige valg. Byen ligger smukt for enden af Molveno-søen og er det perfekte udgangspunkt for at udforske de omkringliggende bjerge. Samtidig er det nemt at komme dertil. Molveno ligger kun godt en times kørsel fra motorvej E45 på strækningen mellem Bolzano og Trento. Men vær forberedt på bjergkørsel!

Speck og Pizza

Molveno ligger i Sudtirol, hvor Italien møder Tyskland. Det fremgår både af arkitekturen og af maden. Her serveres vildsvin og polenta, og den lokale specialitet er ”speck” (røget skinke). Men man kan naturligvis også få italienske klassikere. Byens suverænt bedste pizza fås hos ”Pizzico”, helt nede ved søen. Tag pizzaen med hen til parken og nyd den sammen med en kold øl og den fantastiske udsigt over søen og bjergene. Det fås ikke meget bedre!

Svømmeanlægget – et sikkert børnehit

Et sikkert hit i Molveno – i hvert fald, hvis man har børn med – er det store udendørs svømmeanlæg, der ligger ud til søen. Mod betaling er der adgang for alle til både en børne pool med vandrutchebane og et 50 meter svømmebassin. Her kan man ligge og solbade og iagttage familielivet udfolde sig blandt de mange italienere, der bruger anlægget som deres lokale ”strand”. Der spilles høj italiensk popmusik, råbes efter uopdragne ”bambini” og spises masser af is.

Man kan også bade i søen, men vandet er noget koldere end i den opvarmede pool. Det er i øvrigt en god idé at investere i det lokale ”Molveno Card”, der giver rabat på entreen til svømmeanlægget samt en række andre aktiviteter (vandcykler, kano, minigolf, bowling mv).
Udsigt til Brentamassivet
Udsigt til Brentamassivet

Talrige udflugtsmål

Der er utallige vandre-, cykel- og klatremuligheder i området. Vil man hurtigt til tops kan man tage svævebanen op til 1500 meters højde. Herfra har man en imponerende udsigt – både over Molvenosøen og op til Brentabjergets skarptskårne klippetakker.

Det kan varmt anbefales at køre turen rundt om Brentamassivet, der samtidig er nationalparkområde. Afsæt en hel dag til turen, så der er tid til at tage en lille afstikker til det smukke Nardis-vandfald, fem kilometer vest fra hovedvejen. Her ligger en restaurant med en fantastisk udsigt til vandfaldet. Der er i øvrigt bjørne i nationalparken, men chancen (eller risikoen!) for at møde en, er dog næppe særlig stor.

Af andre interessante udflugtsmål i området kan nævnes middelalder- og renæssancebyen Trento, som er regionens ”hovedstad”, samt Gardasøen, der kan nås på et par timer ad en meget smuk bjergvej.

Kommentarer til rejsetips om Sydtyrol

God beskrivelse og smukke fotos

22/04 2010 Finn Solgård
En fin og velskrevet beskrivelse af et ideel sted for en familie med mindre børn. Fejlagtigt fik jeg kun givet en stjerne. Artiklen bør have fem stjerner

God information og dejlige billeder

22/04 2010 Finn Solgård
En velskrevet og informativ beskrivelse. Det er tydeligt, at familienj har nydt at være på stedet, og at der var rigelige tilbud til hygge og samvær, samt gode udflugter.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Trentino-Sydtyrol

Ferieboliger i Trentino-Sydtyrol
Rejser til Trentino-Sydtyrol
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/fantastiske-rom.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.