Fakta

 • Aktiv ferie
  Aktiv ferie
 • Vandreture
  Vandreture

Turprogram i kort udgave

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

7 dages vandreferie i Sydtyrol, alper og vin

7 dages vandreferie i Sydtyrol

Oplev fantastisk natur, kultur samt skønne vine og mad på denne 7 dages vandreferie. I får det bedste fra to verdner, Østrigs orden og Italiens charme og glæde for gode vine og mad. Turen starter og slutter i Merano i Sydtyrol, en fin gammel kurby med et charmerende centrum. Turen tager jer til Bolzano og retur igen, via Nals og Mölten.

Information om 7 dages vandreferie i Sydtyrol, alper og vin

Dag 1
Dag 1

Ankomst til Merano

I ankommer til første hotel i Merano, her får I udleveret kortmateriale og rutebeskrivelse på et lille velkomstmøde. Tag jer tid til at gå en tur rundt i byen og oplev dens charmerende gader og stræder. Slut dagen med en slentretur på promenaden langs floden Passer inden I finder et hyggeligt sted til jeres middag.

Dag 2
Dag 2

Merano - Nalles

Så starter vandreturen med den længste etape på 19 km. I skal regne med ca. 5,5 timers vandring i dag.
Det er en flot rute som går langs med Marlinger Waalweg, den 12 km lange sti er den længste af sin slags og blev bygget for 250 år siden.
En Wallweg

blev bygget langs de mange kanaler, der blev anlagt for at få vandingssystem til markerne i gamle dage. I fortsætter til Lana, æblehovedstaden i Sydtyrol. Her findes et museum med alt om æbler og selvfølgelig også et mosteri. Undervejs skal I opleve fantastisk udsigt over Merano og Etsch dalen og på en klar dag, hele vejen til Bolzano. I vandre videre gennem løvskov op til Tisens, som er berømt for sine søde kastanjer. Dagens anden del tager jeg gennem et område med flere slotte, i Nalles, er der hele 3 slotte, Stachelberg, Schwanberg og Parsberg, det er også her i Nalles, I skal overnatte.

Dag 3
Dag 3

Nalles - Bolzano

Dagens vandretur tager jer forbi paladser og slotte på højtliggende sti med fantastisk udsigt.

Dele af turen fører dig ad ruten med de 3 slotte, gennem landsbyen Eppan som er kendt for sin

vin, så mon ikke det er tid til en pause her. I fortsætter gennem det karakteristiske vinområde i Sydtyrol inden I skal tage en lille tur med bus til Bolzano, hovedstaden i regionen. Der er her i byen I kan besøge det museum hvor Ôtzi ligger, den 5300 år gamle stenaldermand som blev fundet i en gletsjer i 1991. Resten af dagen kan I nyde den Italienske atmosfære, nyde en cappcuccino eller en kølig drink på Waltherplatz pladsen. Dagens tur tager ca. 4 timer og er på ca. 12 km.

Dag 4
Dag 4

Bolzano - Mölten

Dagen starter med at I tager svævebanen til Jenesien, her er en af de mest fantastiske udsigter over Kalterer søen, med slotte og paladser, op langs vinruten helt op til de

takkede bjergtinder i Dolomitterne. Når I har set jer ”mæt” på udsigten, fortsætter vandreturen over store sætere med græssende dyr, gennem lunde af lærketræer, til I kommer til landsbyen Mölten på det høje plateau i Tschöggelberg. I Mölten finder I jeres hotel, hvor I skal bo to nætter. Turen i dag tager ca. 4,5 timer og er på ca. 12 km.

Dag 5
Dag 5

Mölten

Den maleriske landsby, Mölten, ligger 1100 m over havets overflade. Naturen er betagende, her er enge dækket af blomster, lærke lunde og alpine græsgange. Turen tager jer op til ”Stoanerne Mandln” – sten

mændene, en sagnsomspundet plads hvor stabler af sten har stået som små tårne siden tidernes morgen. Hvordan de er opstået der går der mange historier om, en er at det har været mødested for hekse og trolde som så er blevet til stenstøtter, en anden at det har været en hedensk offerplads. Budene er mange, men det er sikkert, her er en flot, flot udsigt over landskabet til Etsch dalen og med bjergtoppe i baggrunden på hele dagens vandring, som er på ca. 15 km og tager ca. 4,5 timer.

Dag 6
Dag 6

Mölten - Merano

Den sidste del af denne tur tager dit tilbage til Merano, som de andre dage går turen forbi græssende kvæg på de store enge, frem til Leadner Alm hvor du bør gøre holdt og smage deres hjemmelavede

dumplings. Efter en dejlig pause, fortsætter turen langs den panoramiske højtliggende sti til Trauttmansdorff slottet. Et besøg i den storslåede og flot anlagte park kan virkeligt anbefales. Parken blev anlagt i 2001 og har forskellige tema-haver, her er en kærlighedshave, en alpin have med dyr og en fin sø med en café ved. Du ender tilbage i Merano, efter nogle fantastiske vandredage. Her har I en sidste overnatning.
Dagens tur er ca. 13,5 km og tager ca. 5 timer

Dag 7
Dag 7

Turen er slut

Turen er slut. I kan vælge at forlænge den med nogle dage eller en uges tid, enten i bjergene og opleve endnu mere af den flotte natur. Eller I jan tage en uge til Gardasøen eller Adriaterhavet og nyde en dejlig badeferie
I prisen er inkluderet
 • 6 overnatninger med morgenmad dagligt
 • Transport af baggage fra hotel til hotel
 • Velkomst møde
 • Svævebane ved Jenesien
 • Detaljeret rutebeskrivelse og rejse og tur dokumenter
Prisen inkludere ikke:
 • Bus fra Eppen til Bolzano (6 € pr. person)
 • Turistskat som betales direkte til hoteller
 • Entré til museer og parker

Priseksempler (i udvalgte perioder)

Noter

Prisen inkluderer:

Morgenmad.

Skal betales på stedet:

Turistafgift.

Start nu! Det er let at bestille 8 dagse vandreferie i Sydtyrol, alper og vin


Varighed: turen starter fra 13. maj til 14. oktober 2017 og varer 7 dage.
med start lørdag
Evt. forlængelse af ferien bestilles seperat.
 

Bestil også på telefon: 70 11 60 11
Oplys bestillingskode: HVRNVASY

Find flere rejser til Italien

Se liste over udvalgte ferieboliger i Italien
Læs mere om Italien
Denne side er udskrevet d. 4. december 2016 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.