Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toscana

 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet
 • Spiralbrønd - Skt. Patricius´brønd

  (Bedømt af 1 person)
  08.11.12: Pia Qvist
  Denne sjove brønd er bygget i år 1527 til 1537.
  Det er en fantastisk oplevelse at gå i denne brønd, da man ikke møder modgående gæster.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Toscana

Bella Italia
Rejsetips indsendt af:
Mikkel Holm Rasmussen
Odense
1. dec. 2013

Bella Italia

Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
Udsigt fra Poggio alla Pieve (Santa Luce)
Udsigt fra Poggio alla Pieve (Santa Luce)

Toscana har alt det, der tiltrækker kunstelskeren, den historisk interesserede og livsnyderen...

Min kæreste og jeg tog med min familie til Italien i sommers – 14 dage med blandede aktiviteter samt plads til afslapning i liggestolene ved poolen. Vi boede i en feriebolig(nærmere betegnet Poggio alla Pieve) i Santa Luce, hvilket nærmest var et hus for os selv (der var seks sengepladser).
Vi havde ovn, køleskab, klimaanlæg, mikrobølgeovn, brødrister, TV, mm. til rådighed – Der var bestemt ikke mangel på hårde hvide varer. (Dette er måske rart at vide for en stor familie som kommer, så der er ikke er mangel på noget og man selv skal slæbe det hele med sig, for at lave mad).

Poolen giver en nærliggende mulighed for nedkøling
Poolen giver en nærliggende mulighed for nedkøling

Bil er et must

Det var et rigtig lækkert sted! Lejlighederne var omringet af den skønneste Toscanske udsigt – store vider med flotte forskelligfarvede marker, et rigtigt familie sted med græsplæne og lille legeplads til børn, pool areal med liggestole. Der var en sådan ro, idet vi ikke lå lige op af en by – det var helt fantastisk. Det skal dog gøres opmærksom på at hvis man vælger det samme sted, så er det nødvendigt at have bil med sig, da nærmeste shopping mulighed lå en times kørsel derfra!
Dog var der knap 700 m fra vores lejlighed et lille bysamfund kaldet Pieve di Santa Luce. Her var ikke de store handlemuligheder, men de havde en helt fantastisk restaurant med italienske specialiteter, som vi benyttede os godt af!
Jeg nød især den ro og den plads vi havde – og de dage vi havde lyst, kørte vi jo bare ud for at opleve byerne omkring samt havet.
Man kunne se langt fra Montepulciano ud over de fantastiske vider
Man kunne se langt fra Montepulciano ud over de fantastiske vider

Montepulciano

Vi var en dag i Montepulciano.
Hvis man har et familiemedlem som har fulgt med i Twillight filmene eller bøgerne, vil de sikkert synes om dette. Her udspilles nemlig den spændingsfyldte scene fra filmen ”New Moon”, hvor Bella redder hendes elskede Edvard.
Byen er beliggende på toppen af en meget lang bakke i det sydlige Toscana og ligger også navn til et par af Toscanas gode vine. Det var derfor nærliggende for os at hoppe indenom en lækker vinforretning, hvor vi smagte vin.. og købte et par flasker med hjem!
Lucca

Lucca

En anden dag tog vi til Lucca, hvor det første vi så var den store mur, som omringer byen.
Lucca med dens labyrintagtige bymidte med små middelalderlige gader, tårne, monumenter, et utal af kirker og blomsterbugnende altaner var et rigtig hyggeligt sted. Vi farede nærmest vild et par gange, med alle de mange snoede gader som Lucca indeholder. Vi benyttede os godt af de mange fine butikker som lokkede med oliventræs spækbrætter, lyseholdere, olier, pasta i mange forskellige farver og former - der er lidt for enhver smag....
Fra en hyggelig rigtig italiensk gade
Fra en hyggelig rigtig italiensk gade

.... og selvfølgelig satte vi os ved en café og nød den italienske stemning rundt om os. Der kom flotte heste med fine kareter forbi. Oppe langs murerne kunne man fornemme dagligdagens gang for Italienerne - hvordan tøjet hænger i snor lige udenfor vinduet. Ældre italienere sad på bænke og sludrede om vind og vejr i skyggen med hatte på.. Og glade tjenere som kom syngende med delikatesser og kolde drinks i varmen...
Strandtur ved Vada

Strandtur ved Vada

Jeg så meget frem til dagen hvor vi kørte til stranden – det er noget helt andet end at ligge ved poolen, selvom dette også er hyggeligt. Kæresten og jeg gik os en lang tur, kilometer efter kilometer, langs vandkanten med den varme sol, vinden i håret og vandet der kølede tæerne. Stranden vi tog til lå i Vada.
Her var både mulighed for at bruge liggestole og parasoller, og gik man længere ned af stranden, var der plads til at have sit eget private område med tæppe og picnic kurv.
Der er fine muligheder for frokost, is og drikkelse – så hvis man ikke ønsker at slæbe det hele med selv, så skal du blot huske pengepungen!
Der findes mange forskellige strande rundt om i Italien
Der findes mange forskellige strande rundt om i Italien

Volterra

Volterra

Denne by er anlagt på toppen af en lodret klippe i 550 m højde, hævet over det Toscanske landskab, så I kan nok gætte hvordan køreturen har været. Det var med tungen lige i munden og en meget ensartet fart, så der ikke opstod køresyge. Dog er det værd at opleve byen og se den vanvittige flotte udsigt, når man når toppen.
Bella Italia

Vi nød udsigten fra toppen af bymuren ned til det gamle teater (der i dag ligger i ruiner) som er velbevaret fra Romerrigets tid. Det er et meget fint syn kombineret med udsigt til Toskansk landskab.
Også i denne by var der rig mulighed for at shoppe, og det benyttede kvinderne i familien sig især af, mens vi mænd fik os en lækker italiensk is i varmen.
Colosseum, en af mange seværdigheder i Rom
Colosseum, en af mange seværdigheder i Rom

Kærestedag i hovedstaden

Efter en dejlig uge med familien i det fredfyldte Sante Luce på landet, valgte min kæreste og jeg at tage til Rom, inden vi skulle flyve tilbage til Danmark. Vi havde kun én dag i storbyen, og det er bestemt ikke nok, hvis man vil have tid til at studere hvert sted ordentligt!
Vi betalte for at komme rundt med en turistbus, og fik blandt andet set Colosseum, Sankt Peters kirken, Vittoriano, Castel sant Angelo, Forum Romanum, mm. En stressende dag idet vi begge var ivrige efter at få set de ting som man nu engang bør se i Rom. Til dette formål virkede turistbussen rigtigt godt, men for det optimale udbytte ved besøg af et så kulturrigt sted som Rom, bør man sætte en lille uges tid af.

Il Vittoriano
Il Vittoriano

Vi var begge enige om at vi foretrak at bo ude på landet – der var en helt anden atmosfære, stress og jag over Rom, hvilket ikke var det bedste sted at rende rundt i 40 grader. Men det er bestemt smag og behag- vi var dog selv glade for at vi ikke rendte rundt med to små børn på slæb i dén varme og med alle de mennesker.
Udsigt til solnedgangen fra terrassen
Udsigt til solnedgangen fra terrassen

Derfor skal du vælge Italien…

Nu er det som sagt fjerde gang at vi vendte tilbage – og der er fortsat flere byer og landskaber der skal tjekkes ud.
Toscana har alt det, der tiltrækker kunstelskeren, den historisk interesserede og livsnyderen – og vi er en familie som er god til at kombinere alle tre. Der bliver vekslet godt imellem sightseeing og afslapning ved enten stranden og poolen.

Forglem ej de varme aftenstunder hvor solen langsomt sænker sig bag bjergene, mens I sidder og nyder et glas koldt vin på terrassen.

Italien har pragtfulde vine, et udsøgt og lækkert køkken, smukt kunst hvor end øjet vender sig, pragtfulde historiske bygninger overalt, og alt sammen i den smukkest tænkelige ramme; det karakteristiske toskanske landskab.
Jeg håber at du har fået en smag for hvad Italien har at byde på – uanset om du planlægger kærestetur, venne-tur eller familietur med små børn!
Vi vender helt sikkert selv tilbage…
Hvis man er hurtig på aftrækkeren....
Hvis man er hurtig på aftrækkeren....

Klar til at tage afsted?

Praktiske tips til jer som er klar til at pakke tasken:
- Leje af bil giver en dejlig frihed til at komme ud og opleve lige det man vil – og når man vil!
- Husk solcremen!
- Svømmebrillerne og snorkeludstyr!
- En god bog til når du nyder dagene ved jeres lejlighed/hus. Jeg vil især anbefale at have ”Turen går til Italien” med i tasken, når I skal ud at opleve kulturen. Italienerne er ikke de bedste til engelsk og der står mange brugbare oplysninger i den – om f.eks. hvornår de forskellige byer har markedsdag, festivaler, mm.
- Af ovenstående grund, kan en italiensk parlør også være en fornuftig investering, og bl.a. hjælpe til at løfte sløret for de til tider kryptiske menukort på de lokale restauranter.
- Tag ud og prøv vinsmagning!

Kommentarer til rejsetippet om Toscana

Klar til at pakke kufferten!

29/01 2014 Fie Pedersen
Man får jo lyst til at pakke kufferten og sætte sig på det første fly til bella Italia! :)

Flotte billeder!

29/01 2014 Mathias Kessler
Årh jeg savner Italien lige nu.
Vi plejer selv at køre dertil, og det fungerer også rigtigt godt :)
Den måde man kan slappe af på i Italien, ja, vi kan også klart anbefale det! Billederne taler vist også for sig selv ;)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana

Ferieboliger i Toscana
Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/chiang-rai/koer-selv-ferie.-koer-selv.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.