Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Lucca

 • Musik og afslapning

  (Bedømt af 2 personer)
  11.08.11: John Zederkof Jessen
  Tag til Lucca i Tuscana - hele sommeren er Lucca fyldt med musik på en fantatisk plads midt i Lucca - musikken rummer nogle af verdens bedste navne og koncerterne sker i de dejligste omgivelser under platantræerne.
  Se hele rejsetippet
 • Skønne Lucca og omegn har det hele!

  (Bedømt af 8 personer)
  24.02.11: Peter Hald
  Vi har i flere år besøgt den skønne by Lucca i Toscana på forskellige årstider, og altid er vi kommet hjem med ny energi og lækre ferieminder om dejlig mad, eksempelvis på restaurant Tosca midt i byen, efterfulgt af en godnat-is på en af byens mange isbarer.
  Se hele rejsetippet
 • Tag tog og cykel i Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  Vi havde rejst meget i Provence i bil og havde aftalt, at chaufføren skulle have et hvil de sidste 10 dag på rejsen i Italien primært Toscana.
  Se hele rejsetippet
Rejsetips indsendt af:
Jonna Landsvig
Ballerup
27. maj 2010

1 dejlig uge i det nordlige Toscana

Mit rejsetips handler om vores ferie i det dejlige Italien, som vi har vendt tilbage til for 7. gang, men aldrig samme egn 2 gange. Denne gang var vores mål "Lucca", som ligger 30 km nordvest for Piza.

Med Lucca som mål

Landede vi, tæt på midnat, i Piza lufthavn. Vi overnattede i Piza. Midt på eftermiddagen dagen efter ankom vi til Lucca. Det eneste vi kunne se var en høj mur, som skulle forceres.

Bag muren kom den mest charmerende lille by til syne. Små smalle gader med små specialbutikker. En butik kun rengøringsmidler, en anden solgte kun slips, en tredje kun håndtag til skuffer og døre, og jeg kunne blive ved.
Busser og skrallevogne var skræddersyede til de små gader, og så kørte de på el. Derudover kører man på cykel, og når det regner, cykler man selvfølgelig med pænt tøj og paraply. Kun turister går klædt i regntøj og støvler.

Byen var præget af lokal charme. Kun få turister. Vi boede på et "Bed and Breakfast". Der var en 7-8 stykker af slagsen i byen, og man bliver beværtet på italiensk. D.v.s. man får et let morgenmåltid, og så er det meningen at man går på cafe bagefter.
Vores værelse var indrettet på middelaldermaner. Sort jernseng med himmel i mørkerød velour. Vægene var karrygule. Det øvrige møblement holdt stilen.

Selvom byen er lille, rummer den utrolig meget. Den syder af liv. Vi talte 8 kirker. Den ene en stor domkirke, som vi boede tæt ved. Der er en botanisk have. Et slot med park. Et stort fængsel, et rådhus og et sygehus.
Man kunne blive ved med at gå. Vi så nye gader hver dag.

En af dagene lejede vi cykler. Man kan cykle på ringmuren. Der er en asfalteret vej med høje træer hele vejen rundt. Turen er ca 4 km. lang.

Vi fik nys om, at der tæt ved hvor vi boede var en vinkælder, som var et besøg værd. Vi fandt den og gik ned ad en smal trappe og kom ned i et stort lokale, med den ene vinreol efter den anden. Vi fortsatte i endnu et rum, så et rum til, og så endnu et. Vinene blev ældre og ældre jo længere ind vi kom. Der var vine der var 100 år eller mere.

Lucca er italiensk når det er bedst. Gå på opdagelse i de små butikker og små krogede gader. Gå på cafe med de lokale og på rødvinsbarer med gratis tapas og indsnus atmosfæren i de meget forskelligt indrettede cafeer.

Lucca er et af de steder i Italien jeg varmt kan anbefale.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana


Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/flyveture.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.