Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toscana

 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet
 • Bella Italia

  (Bedømt af 58 personer)
  01.12.13: Mikkel Holm Rasmussen
  Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Toscana

Rejsetips af samme forfatter

Mille Miglia, Italien - bilvæddeløb i dejlige omgivelser!
Rejsetips indsendt af:
Strib
5. juni 2012

Mille Miglia, Italien - bilvæddeløb i dejlige omgivelser!

I flere år havde vi talt om at køre til Italien og se Mille Miglia, det store italienske billøb for klassiske biler.

Turen skulle dog ikke kun dreje sig om at se på de smukke gamle biler, men også om at se det smukke Italien, og smage på Italien.
Som navnet på løbet antyder, så er løbets længde tusind mil. Start- og mål er i byen Brescia, beliggende ca. 40 km sydvest for Gardasøen.

Fra start går turen mod øst, syd om Gardasøen, gennem Verona, videre til Ferrara, hvor der overnattes, derfra ned gennem Umbrien til Rom, hvor der igen overnattes, og sidste etape går igen mod nord, op gennem Toscana, og slutter igen i Brescia. Løbet forløber med andre ord gennem 3 døgn.

Det oprindelige Mille Miglia løb var i årene 1927 - 1957 et rigtigt racerløb, hvor det gjalt om at køre turen hurtigst. Der skete en række alvorlige ulykker i løbene, og efter den sidste alvorlige ulykke i 1957, blev det besluttet at stoppe løbet. I 1977 blev løbet genoptaget som et løb for klassiske biler, og betingelsen for at kunne deltage i løbet er, at bilen man deltager i, er fra 1957 eller tidligere.

Rekorden for den hurtigste tid på de tusind mil tilhører den engelske racerlegende Sir Stirling Moss, der i 1955 gennemførte løbet sammen med sin co-driver på 10 timer, 7 minutter og 48 sekunder. Så er der ikke tid til mange pauser undervejs.
Udsigten fra vores balkon i Desenzano
Udsigten fra vores balkon i Desenzano

Desenzano del Garda

Vi valgte at bo i Desenzano del Garda, beliggende i det sydvestlige hjørne af Gardasøen.

Det er en dejlig by, ikke så turistet som mange af de øvrige småbyer ved søen. Der er mange pæne forretninger med bl.a tøj og sko i byen, og der er mange hoteller og restauranter.

Vi valgte hotel Piroscafo, beliggende ud til et lille havnebassin med småbåde. Se billedet. Vi havde en lille balkon med udsigt over den lille havn, og der var også et lille "kig" til selve søen. Omkring den lille havn er der flere gode og hyggelige cafeer.

Det viste sig senere at være et - utilsigtet - heldigt valg af hotel, idet Mille Miglia-løbet kørte forbi hotellet mindre end 100 meter væk.

På dagen for løbets start, den 17. maj, kørte vi til Brescia. Byen var pyntet op til fest på grund af løbet. Starten på løbet fandt først sted kl. 1830, men i løbet af dagen var bilerne udstillet på pladserne rundt om i den gamle bydel, og der var præsentation af biler og kørere. Desuden var der selvfølgelig et helt "tivoli" af boder med alt muligt
merchandise, og balloner og flag blev uddelt i massevis. Meget meget festligt.

Vi indså hurtigt, at det ville blive meget vanskeligt at komme til at se starten på løbet på grund af de mange tilskuere. Derfor kørte vi tilbage til Desenzano for at se bilerne passere dér.
Akkurat som ved cykelløbet "Tour de France" er der en fortrop at reklamer og biler inden det egentlige løb passerer. I fortroppen passerede bl.a ca. 50 nye eller nyere Ferrari-biler. Fantastisk flotte, og sikke en lyd! Man havde heller ikke indtryk af at fører og passager havde noget imod at blive set af publikum.

Kl. ca. 1920 passerede de første biler i løbet, og det varede nogen tid inden alle 361 deltagende biler var passeret. Utroligt flot og festligt. En ren folkefest. Publikum stod tæt langs vejen, og der var humør og stemning.

Porsche 550 Spyder "James Dean"-model
Porsche 550 Spyder "James Dean"-model

Toscana

Dagen efter starten på løbet, kørte vi til Toscana for at se bilerne, når de passerede mod nord, efter deres sidste overnatning i Rom.

Vi havde på nettet fundet et hotel på løbets rute, i den lille by Monteroni d'Arbia, ca. 10 km syd for Siena. Hoteller hedder iøvrigt "Mille Miglia".

Løbet passerer lige uden for døren på hotellet, men værten anbefalede os at køre til den næste lille by syd for stedet, Buonconvento, hvor bilerne havde et stop for kontrol m.v..

Det gjorde vi, og det viste sig at være en rigtig god idé. Dels kunne vi se bilerne passere gennem den smalle hovedgade i den lille by, dels kunne vi se bilerne på den store p-plads, hvor de blev kontrolleret.

Publikum var ellevilde i den lille by, og der var tæt pakket med tilskuere. Når bilerne passerede de små fortovscafeer i langsom fart, blev der rakt forfriskninger over til deltagerne.

Det var tydeligt at se, både på bilerne og dem der kørte i dem, at det var noget af en prøvelse blot at gennemføre løbet, også selv om vejret viste sig fra den pæne side.

Nu var vi - min kone var i hvert fald - mættet af at se på gamle biler.

Men heldigvis er der meget andet at se i Toscana, og stedet vi boede var et godt udgangspunkt til bl.a Siena, Volterra, Montepulciano, S. Gimignano og Montalcino. Alle smukke gamle byer. Der er vinudsalg alle vegne, med gratis smagsprøver, og det er jo Brunello'ens hjemland.
Portofino
Portofino

Genova-bugten

Efter nogle dage i det sydlige Toscana, kørte op til Genova-bugten. Vi boede i Marina di Massa, på hotel Tiffany. Godt hotel til en rimelig pris.

Stedet er et godt udgangspunkt for sightseeing i området. F.eks marmorbruddene i Carrara, den gamle by Lucca, Cinqueterre og Portefino.

Strandene i Marina di Masse er meget fine.

Alt i alt en dejlig ferie, som kan anbefales til alle der holder af smukke klassiske biler, smuk natur og hyggelige byer.

Og - oven i er der så lige maden og vinen!

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana

Ferieboliger i Toscana
Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.