Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toscana

 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet
 • Bella Italia

  (Bedømt af 58 personer)
  01.12.13: Mikkel Holm Rasmussen
  Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Toscana

Oplevelser i Toscana, som ikke kan beskrives, men skal ses.
Rejsetips indsendt af:
Gert Nørgaard
Bramming
17. feb. 2011

Oplevelser i Toscana, som ikke kan beskrives, men skal ses.

Fly fra Billund til Bergamo (Milano) og var dejlig klar til skønne oplevelser. Lejede bil og kørte de sidste 300 km. til det centrale Montecatini, undgik motorvej og fik dermed en utrolig smuk oplevelse.
San Gimignano
San Gimignano

Besøgte San Gimignano, middelalderby med 14 bevarede tårne ud af oprindelig 72. Derudover flot domkirke, en meget smuk brønd fra 1200 tallet. Bagved ligger La Rocca, en ruin af et fort fra 1300 tallet, hvor man fra et af hjørnetårnene har en fantastisk udsigt.
Siena, der ligger på tre høje, med rådhuset i midten, bør også besøges. Her kan man opleve Fonta Gaia "den glade brønd" og rådhuset Pallazzo Pubblico, som var inspirationen til Københavns rådhus.
"Den glade brønd"
"Den glade brønd"

"Det gamle amfiteater i Lucca"
"Det gamle amfiteater i Lucca"

Lucca, en gammel hyggelig middelalderby, omkranset af en 4 km. bymur. Sedomkirken San Martino i grøn og hvid marmor. Spis frokost på Piazza delMercarto, det gamle smukke amfiteater plads. Se endvidere Guinigi tårnet med træer på toppen.
Pisa, hvor det skæve tårn var imponerende og virkelig skæv. På pladsen var der utrolig mange gadehandlere, det er lidt synd.
Terma i Montecatini
Terma i Montecatini

Brug også en dag i Montecatini Terma. Besøg den store park med alle Termaerne hvor Tettuccio er utrolig flot. Tag også bjergbanen op til Montecatini Alto, hvor stigningen tilsidst er på 38½ %. Man kan gå rundt om byen, gennem de små gader op til klokketårnet. Små hyggelige restaurenter der serverer en god frokost, inden man går eller tager bjergbanen ned igen.
Vinruten
Vinruten

En tur på vin og olivenruten er en oplevelse. Det var utrolig smukt med uendelige vinmarker på den ene side og oliven træer på den anden side. Der er mange vingårde og slotte på ruten.
Firenze skal selvfølgelig også besøges. Det kan anbefales, at tage toget (1 time) og er billigere end P-afgifterne og man er fri for at lede efter p-plads.
Fontana del Nettuno
Fontana del Nettuno

Så San Lorenzo kirken, en af Firenzes ældste fra år 380. Gik videre til Domkirken Santa Maria del Fione fra 1296 med Kampanilen, fantastisk flot. I kø for at komme ind. Da vi kom ind, var der et stort tomt rum med en længde på 153 m. med alteret i den ene ende. Det flotteste var kuplen med freskoerne der forestiller dommedag. Ved siden af er Dåbskapellet med paradisporten af bronze. Kuplen er utrolig smuk, 100 m høj, 45 m bred og kan ses over hele Firenze. Besøg endvidere Santa Croce, flot domkirke fra 1294, der ligger på en meget stor middelalderplads med mange flotte huse.
Det skæve tårn i Pisa
Det skæve tårn i Pisa

Piazza delle Signoria med Palazzo Vecchio Loggia dei Lanzi med de mange skulpturer bl.a. voldtægten af Sabinerkvinderne og Fontana del Nettuno bør opleves. Turen gik videre over den gamle bro Ponte Vecchio som blev bygget i 1345 og er den ældste bro i Firenze og den eneste der ikke blev sprængt i luften af nazisterne efter anden verdenskrig. Butikkerne på broen er kun guldsmede. På den anden side af Arnofloden kan man på Mercato Nuovo (den nye markedsgade) se Metalvildsvinet i bronze, som H. C. Andersen kaldte "metalsvinet".

Kommentarer til rejsetippet om Toscana

Super god beskrivelse

19/02 2011 Inge Sørensen
Jeg har aldrig været i Toscana, men netop dette rejsetip kunne få mig til at rejse der til. Jeg fornemmede atmosfæren, vinmarkernes dufte, de kulturelle steder meget intenst.
Tror næste rejse skal gå til Toscana.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana

Ferieboliger i Toscana
Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/ungarn/budapest/sopron-i-ungarn.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.