Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toscana

 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet
 • Bella Italia

  (Bedømt af 58 personer)
  01.12.13: Mikkel Holm Rasmussen
  Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Toscana

Rejsetips af samme forfatter

På Etruskerjagt i Toscana
Rejsetips indsendt af:
København
12. okt. 2011

På Etruskerjagt i Toscana

Det ligger nogle år tilbage nu, men smagsoplevelserne og duftene hænger ved endnu . En ven og jeg rejste til Nice uden så forfærdelig mange planer, udover at vi skulle rejse hjem fra Rom ca. 2 uger senere og vi skulle nyde livet.
Udenfor sæsonen, sidst i september, regnede vi med at have Sydeuropa for os selv, men der blev vi alligevel klogere.

Første stop er som sagt Nice, bybussen kører fra lufthavnen til centrum for ca. 1 Euro, en brøkdel af hvad en taxa eller lufthavnsbus ville koste.
Vi rykker ind på Citéa Magnan i udkanten af centrum, men stadig i overkommelig afstand til fods fra den gamle bydel med alle dens fristelser.

Her er alt vi skal bruge i en lejlighed, køkkenfaciliteter til den sikkert sene morgenmad, 2 senge og en balkon, nå ja hvis det endelig skulle blive nødvendigt er der også en pool, og så koster det ikke alverden udenfor højsæsonen.
På marked i Nice
På marked i Nice

Vi begynder i Nice

Selv om jeg har været i Nice flere gange, er der altid overraskelser at finde, både på loppemarkedet og i den hyggelige gamle bydel, men det er jo kun prologen og opvarmningen til den rigtige ferie….
Det blev 4 hektiske døgn, når man skal have så meget ud af byen som muligt, og samtidigt skal tjekke om det nu også ER rigtigt at irske pubber ligner hinanden overalt i verden.

Der blev dog også tid til en togtur til Antibes, hvor vi højt over vandet på en lille restaurant, diskuterede Graham Greenes forfatterskab over adskillige kander kaffe med den smukkeste udsigt over Middelhavet som kulisse. Intet under at han valgte at slå sig ned her de sidste små 30 år af sit lange liv.

For nu at få balance i tingene ledte vi efter et lille listigt sted der ikke nødvendigvis trak turister til, med den nu opbyggede rutine lykkedes det da også, og vi dumpede ind på Bar des Oiseaux. Godt gemt af vejen, men finder man den først kommer man igen.
Stille jazz og en ældre sort mand der blev stablet op på scenen og spillede med på skeer, holdt på os i adskillige timer/glas pastis og vi ærgrede os en kende over ikke at have fundet stedet tidligere, der var virkelig potentiale til et stamsted.
http://www.bardesoiseaux.com/le-bar-restaurant.html
På kryds...

På kryds...

Vi skulle jo videre. Med toget langs ”blomsterkysten” til San Remo, hvor vi hos Europecar skal samle en bil op og bevæge os videre ned i Toscana.
San Remos banegård viser sig at være ualmindelig stor, byen taget i betragtning, men vi finder da ud gennem lange tunneller og tværs gennem byen til udlejningsstedet – der holder middagslukket.
Vi kan lige så godt vænne os til det, vi er kommet ind i Italien og intet, absolut intet, bryder den hellige tradition for siesta.

En times tid senere lykkes det at få udleveret vores Fiat og vi er klar til at tage de ca. 250 km langs kysten til Cecina, en klat syd for Livorno, hvor vi skal bo nogle nætter på Marina di Cecina.
Feriecentret har alt der skal bruges for – næsten – ikke at behøve at forlade området, med købmand, restaurant, boldbane, pool og bordtennis og så er der kun et kvarters gang til vandet gennem pinjeskoven.

Herfra skal vi udforske Toscana, med alt hvad den kan trække af smagsoplevelser, godt krydret med gamle byer, romersk historie og flotte landskaber.
Vi begynder med at følge Cecina floden ind mod Volterra, en af de væsentlige etruskiske byer, der i sin oprindelse kan dateres tilbage til den sene stenalder. På afstand virker byen næsten cirkelrund som den ligger der på toppen af en bakke, men når man kommer op og indenfor bymurene kan man se at den breder sig lidt ud til alle sider. Vi har et stramt program og nøjes med at tusse rundt i de gamle gader og se det romerske teater og røre ved de gamle bymure.
Populonia
Populonia

...og tværs af Toscana

Videre mod San Gimignano, byen med de 7 tårne, endnu en etruskisk bosættelse fra det 3. århundrede før vor tidsregning. Det nærmer sig frokosttid, og et sted mellem Volterra og San Gimignano falder vi over en restaurant der tydeligvis kun frekventeres af lokale, og endda er godt besøgt. Vi tager det som et godt tegn, og får da også en fantastisk kanin drysset med rosmarin og timian, det var lige den slags vi var taget til Toscana for.

San Gimignano imponerer selv på afstand og når man kommer ind og går i byen og lægger nakken tilbage, er der det ene tårn efter det andet der knejser mod skyerne, oprindeligt var der hele 72 tårne rundt om i byen og en rekonstruktion af byen som den så ud i 1300-tallet kan ses byens museum.

Poggibonsi ligger midt på den romerske rute fra Rom til Frankrig, og er endnu en af de gamle byer vi besøger, i dag udmærker den sig ved at være det mindste ”under prædikat” af Chianti Classico vinene, og det er bestemt også den lille omvej værd.

Toscana er fuld af byer der er et kortere eller længere besøg værdigt. I løbet af en lille uge kom vi omkring Greve in Chianti, Montalcino hvor vi selvfølgelig smagte på den lokale Brunello og Montepulciano der også udmærker sig med særdeles gode vine. Vi brugte et par dage i Siena, bare på at gå rundt i gaderne og se de forskellige kvarterer der domineres af de farver den lokale helt i det traditionsrige hestevæddeløb ”Palio” bærer. Domkirken fortjener et besøg og man kan med fordel hænge ud på Piazza del Campo, den skålformede rådhusplads som Københavns Rådhusplads oprindeligt er modelleret over.

Vi nåede også ned til kysten til Populonia og Piombino og så på endnu flere rester af etruskiske bosættelser, der er et fint friluftsmuseum, http://www.parchivaldicornia.it/ udenfor Piombino.
Cafe Venezia i Chiusi
Cafe Venezia i Chiusi

Chiusi

Det er svært at nå alt. Vejene er smalle og bugter sig op og ned, så en lille tur på 50 km kan nemt tage 1-2 timer, man skal jo også nyde landskabet. I september ser man langs småvejene bistert udseende mænd med bøsser og hunde og det er nærliggende at tro de er på jagt. Det er de også, bland andet, for vildtet er kun en biting, det er trøflerne de er på jagt efter, og her vogtes reviret med stor nidkærhed, deraf de bistre ansigtsudtryk.

En hurtig tur til Pisa kræver mere planlægning end vi var i stand til at opbyde. Dels er byen med de smalle gader i forvejen slet ikke gearet til de mange turister, og dels begynder turistbusserne at dukke op omkring klokken 10 og så nærmer det sig det umulige at komme frem. Start tidligt og brug en af de store parkeringspladser uden for centrum, herfra kører shuttlebusser næsten helt frem til Det Skæve Tårn.

Vi gør stop et par nætter i Chiusi, en lille flække, der engang var en af de mægtigste af de 12 byer i etruskernes forbund, og ifølge legenden aldrig blev besejret af Rom, ligesom den lille gallerby I ved nok.

Ud over smuk beliggenhed og et berømt museum, der desværre var lukket, kan byen prale af et stort net af underjordiske gange og tunneller ”Porsennas Labyrint” der er omkring 2500 år gammelt. Oprindeligt har der formodentlig været tale om vandreservoirer og akvædukter, men gangene har i tidens løb fundet mange andre anvendelser.

Hvis man spiser på ”La Solita Zuppa” midt i byen kan man få lov at komme ad mange trin ned under bygningen hvor de nu har vinkælder i de gamle underjordiske gange.
Maden er glimrende, men man skal være forberedt på at der stort set altid er en helt fast menu. Den lokale valnøddesnaps skænkes generøst efter et tungt måltid og får alting til at falde på plads. http://www.lasolitazuppa.it/

Cafe Venezia der har eksisteret i over hundrede år, er stedet at falde i snak med de lokale på næsten alle tider af døgnet, og her er både drinks, let mad og fantastisk is, http://www.caffevenezia.eu/

På vej mod Cortona
På vej mod Cortona

Cortona

Inden vi for alvor vender bilen mod syd for at stå på flyet hjem skal vi lidt længere nordpå og ind i landet. Vi vil til Cortona og via Castiglione del Lago rundt om Lago Trasimeno, omkring Perugia og så sydover.

Cortona…der er mange historier. En af de mere farveriger lyder at Noah efter syndfloden kom sejlende ind i Chianti dalen via Tiberen og Paglia og hans søn Crano syntes så godt om det frodige land at han 273 år efter syndfloden grundlagde Cortona. Mere historisk korrekt er det at Hannibal lagde baghold for de romerske styrker i 217 før vor tidsregning ikke langt udenfor byen og tævede dem grundigt.

I Perugia skal vi træffe en svær beslutning for vi begynder at få travlt med at nå frem til Rom hen over den næste dags tid. Asissi ligger tæt på og er afgjort en omvej værd, men så er der jo lige og så er der også lige, så vi bider tænderne sammen og drejer ind på E45 stik syd.
Straffen for ikke at planlægge minutiøst, hvor meget charme det end kan have i andre sammenhænge, er ofte af økonomisk art. At alles veje har ført til Rom viste sig at være korrekt, da Rom havde stort set udsolgt på alle hotelhylder. Vi havde forestillet os at vi skulle aflevere bilen, taget toget fra lufthavnen til Termini og så tilbringe den sidste nat i Roms centrum. Her blev vi klogere og måtte tage til takke med et lufthavnshotel med et prisniveau der afgjorde at vi måtte glæde os over de gastronomiske oplevelser vi havde haft undervejs og ikke opsøge nye. Læren af det blev at storbyhoteller, hvis man bare selv vil have det mindste indflydelse på beliggenhed og pris, skal bestilles i forvejen. Set i lyset af de foregående ugers mange oplevelser var det dog kun en lille sten på vejen, og forude venter mange, mange flere oplevelser i Toscana, og så er der jo hele resten af Italien at forsætte med.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana

Ferieboliger i Toscana
Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/daskalos-studios.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.