Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Toscana

 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet
 • Bella Italia

  (Bedømt af 58 personer)
  01.12.13: Mikkel Holm Rasmussen
  Har du nogensinde været i Italien? Når først du har været der, så vender du helt sikkert tilbage! Dette var vores fjerde gang – og absolut ikke den sidste!
  Se hele rejsetippet
 • Lidt grilmad i Orbetello, Italien

  (Bedømt af 3 personer)
  12.11.12: Henny Hellegaard
  Herunder lidt fotos fra en skøn, skøn, SKØN, skøn, skøn ferie i Orbetello, Italien. En ferie lige i min ånd. Jeg har bare nydt den, og glæder mig allerede til næste år, hvor turen forhåbentlig går samme vej.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Toscana

Toscana: Turisthelvede eller lokal karisma
Rejsetips indsendt af:
Martin Møller Poulsen
Skørping
1. okt. 2012

Toscana: Turisthelvede eller lokal karisma

Vi var på tur rundt i Toscana i 10 dage her i sommer, og med start og slutpunkt i Firenze fik vi således en ordentlig en på opleveren.
Da det nu var vores første gang i området, og min første gang i Italien i det hele taget, var det svært at vide hvad man skulle forvente, trods talrige gennemsyn af rejseguides på papir og internet.

Totaloplevelsen var bare lækker - kort sagt. Nok ikke ulig mange andre, som vælger at afholde ferie i netop Toscana, så var det naturen, arkitekturen, maden, historien og vinen der trak, og reklamerne lever rigtig fint op til virkeligheden, selvom man helst skal bevæge sig udenfor storbyen, og væk fra vandet for at finde et italien, som ser ud som reklamerne. Dér hvor der er tid til folk og livet.

Firenze er en storby, som de nu er. Der er rigtig mange historiske kunst- og bygningsværker i byen, og derfor også rigtig mange turister fra hele verden. Dette præger også udbuddet af restauranter, hvor man gør klogt i at holde øje med hvad de lokale gør, og først og fremmest, hvor de går hen. Kommer man forbi en restaurant med lokkende tjenere, og en gæsteliste udelukkende bestående af udlændinge, så gør man nok klogt i bare at gå videre. De bedste kulinariske oplevelser kan udmærket findes bag noget, som bare ligner et hul i muren. Vær i den forbindelse ikke bange for husets vin, billig som den nok må være - der er milevid forskel på dén, og samme benævnelse i dansk sammenhæng.

Firenze har udmærkede togforbindelser rundt i regionen (bla. Pisa, Lucca og Sienna), og ligger samtidig på en af hovedstrækningerne til Rom. Togene minder mest om hvad vi havde i Danmark før IC3, medmindre man vælger en strækning med højhastighedstog. Man hænger sig ikke nødvendigvis så voldsomt i om f.eks. toiletterne ombord fungerer, men togene kører, og for det meste til tiden, og også til en rimelig pris.

Vinlandet nås absolut nemmest i bil, om det så er Chianti-ruten eller Brunelloområdet man er intersseret i. De fleste hoteller reklamerer for endagsture til det samme, men selvbestemmelsen i hvor, hvornår og hvordan går selvfølgelig fløjten på den konto, og iøvrigt ligger de også gerne på en pris, som man sagtens selv ville kunne gøre billigere. Montalcino (Brunello-city), Pienza og Montepulciano ligger indenfor 25km's indbyrdes afstand, og er alle perfekte steder for livsnydere med hang til storslåede panoramaudsigter, god vin og det italienske landkøkken. Ren afslapning, når først man har forceret trapperne til toppen af byerne, for de ligger højt.

En fjerde lille by, som også kan matche den beskrivelse, men som ikke er omfattet Brunelloens berømmende effekt, og derfor ikke helt så overrendt, er Pitigliano, som ligger knap et par hundrede km nordvest for Rom. Den ligger på kanten af en kløft, og husenes vægge fortsætter på sine steder lodret ned ad en klippevæg. Denne lille by er kendt for sine huler hugget ud i klipperne, som har været brugt til opbevaring af forskellig art gennem tiden.

Montecattini Terme (spa-by), som var sidste stop inden hjemturen, kan kun anbefales, hvis man er til rendyrket turisme med ferieghettoer og shopping til overflod. Her gælder det om at blive set, og ikke så meget andet, hvilket også kraftigt understreges af tilstedeværelsen af diverse high-end mærkevarebutikker. Jeg synes det er lidt synd, for byen ligger i lækre omgivelser, der i bjergene; men min smag er jo heldigvis heller ikke alle andres.

Hele turen rundt har der været fine hoteller til en overkommelig pris.

God Ferie
Martin
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Toscana

Ferieboliger i Toscana
Rejser til Toscana
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.