Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Umbrien

Læs mere om rejser til Umbrien

 14 herlige dage i Umbrien
Rejsetips indsendt af:
Svend Erik J.Nielsen
Skanderborg
8. feb. 2009

14 herlige dage i Umbrien

Mit rejsetip handler om 2 uger i Villastrada agroturismus villa Osvaldo nær Trasimenosøen. Vi valgte området på grund af naturen. Det blev 2 skønne uger.
Udsigt fra villa Osvaldo
Udsigt fra villa Osvaldo

Uge 35 i Umbrien

Vel ankommet efter en lang tur, startede vi søndagen med at se nærområdet. Små byer i området så som Citta del Pieve - Chiusi - Castiglione del lago -Panicale.

En by vi havde besøgt i 2007 for at hente dansk vin på Il Bochetto.Vi faldt den dag total for området.Cortona blev også besøgt (kendt fra filmen Mit liv i Toscana).En skøn gammel by med mange små butikker. En flot udsigt over området tillige.Et must for turen var bl.a. at se byen
Orvietto -kendt for deres hvidvine-. Domkirken skal ses. Den udvendige udsmykning kan næsten ikke beskrives.

En tur til Abbadia San Salvatore blev uforlignelig, en enorm flot natur at køre igennem,samt en spændende by. En gammel bydel med trange gader og gamle huse. Vi følte os i en anden tid.Byen ligger neden for Monte Amiata ca 1700m.o.h.På toppen kan man se området Flot Flot Flot

Desuden serveres en herlig pasta med kødsovs her.
Det var så den uge. Men vi nåede også at drive den af ved Poolen - finde gode spisesteder - nyde friskplukkede figner fra haven dertil prosciutto og et glas eller to af den lokale vin colli Trasimeno.
På vej til Monte Amiata
På vej til Monte Amiata

Uge 36 i Umbrien

Weekenden i Villastrada blev lidt anderledes end forventet.Der var byfest,så vi måtte en tur til byen -10 min på gåben.Lørdag aften var der asfaltbal i ordets rigtige forstand, og som de dansede.

Danseskoledans hele aftenen og i alle aldre- rigtig flot.Søndag sejlede vi til en ø i søen.Vi vandrede øen rundt -skønt - sluttede af med en herlig frokost.Et must i uge 36 var en tur til Assisi.Hold da op for en oplevelse. San Fransiska basilikaen - Santa chiara kirken - samt byen - stemningen - turisterne - en herlig oplevelse.

Nu var tiden kommet til at dyrke lidt mere af min/vores hobby -vin - Vino Nobile - og så en tur til Monte Pulciano.Byen ligger på en klippe med lodrette væge,et flot syn og en dejlig by med mange stejle gader - så andet end vinotecer - men vi måtte jo ind og smage -uhm.

På vej væk fra byen blev vi brødflove. Vi fandt et sted lige uden for byen - PUCCINO, her fik vi en overdådig frokost og lidt vin med hjem.

Næste år skal vi til Montalcino for at smage Brunello. Vi nåede en tur mere til Monte Amiata - en tur til Spello-en tur rundt om søen.Det var en del af vore oplevelser i Umbrien.Efter flere ture til Toscana har vi opdaget et mindst lige så spændende område, og knap så dyr.

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Umbrien

Ferieboliger i Umbrien
Rejser til Umbrien
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.