Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Rejsetips af samme forfatter

En skøn afslutning på en skøn dag i Val Gardena
FDM travel Presale coordinator
Mette Tjæreborg

En skøn afslutning på en skøn dag i Val Gardena

Vi har lige været i Val Gardena på ski, vi boede i byen Ortisei / St Ulrich. Det er et rigtig godt udgangspunkt for skiløb omkring Sellamasivet.
Vi tog hver dag liften op på toppen af bjerget Seceda og løb derfra videre rundt. Nede i bunden af bjerget, på modsatte side af vores by, er der en togbane, som kører gennem bjerget over til St. Christina. Der er masser af gode udfordringer for alle, vi løb til Canazei og vi nåede også i fin stil den grønne rute rundt om Sellaronda på en dag, selv om vi ikke alle er lige hurtige på ski og vi holdt godt med pauser
Annatal / Val d´Anna
Annatal / Val d´Anna

Dagens højdepunkt kom så på vejen tilbage til Oritsei / St. Ulrich. Fra toppen af Seceda og ned til byen er der en 10,50 km lang rød piste. Man kan enten løbe hele vejen ned eller dele den i to, så du tager liften de første 6 km ned og så tager de sidste 4,50 km ned på ski. Du skal som minimum opleve den nederste del af turen, her er nemlig det bedste stop der kan gøres på en piste, lidt efter midterste stationen.
Der spises Kaiserschmarrn
Der spises Kaiserschmarrn

Næsten nede ca. 1 km fra bunden ligger Café Annatal, et super hyggeligt sted med masser af udendørs servering i eftermiddagssolen. Der ligger masser af tæpper hvis det skulle være lidt koldt, og der er både sæder med varme i og liggestole med bål i midten. Man kan også sidde indenfor – men det prøvede vi ikke, vejret var for godt. Ud over skummende koldt øl, serverede de også den bedste Kaiserschmarrn vi endnu har smagt, Kaiserschmarrn er en slags tyk pandekage revet i små stykker og serveret med syltetøj og flormelis eller deres Apfelstrudel, uhm – med æbler lige præcis lidt sprøde i en lækker ikke for sød dej – begge de bedste vi nogen sinde har smagt (og vi har smagt mange)
Bare hyggeligt!!
Bare hyggeligt!!

Ud over det var personalet virkelig søde, glade og smilende, selv om der var mange mennesker føltes det ikke som en af de store serverings-fabrikker man af og til løber ind i på pisterne i Østrig og Italien. Så husk, næste gang du er på de kanter, at køre forbi Café Annatal i Val d´Anna / Annatal, alt efter om du vil have navnet på Italiensk eller Tyrols. Nyd en Kaiserschmarrn eller en Apfelstrudel, eller en god frokost, det kan de nemlig også servere.
Tjek dem evt. ud på http://www.valdanna.com/index_inverno.html
VELBEKOMME

Aktiviteter
Restauranter, Skiferier

Kommentarer til rejsetippet om Val Gardena

super sted

27/02 2013 Birgitte Thisgård
Jeg er helt enig - et rigtig hyggeligt sted at slutte en dag på ski. Turen ned til Annatal er i sig selv også helt fantastisk - vandfald samt smuk natur, og ikke svære en at alle kan klare den som dagens sidste tur.

godt tip.

25/02 2013 Oskar Egelund
Jeg fulgte tippet og havde en fantastisk ferie
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/personlig-guide-i-new-york-ganske-gratis-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.