Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Venedig

 • Klassisk musik - Vivaldi

  03.04.15: Henrik Juul
  Er normalt ikke den store fan af klassisk musik, men på vores tur købte vi billetter til knap 1.5 times klassisk musik på Chiesa della Pietà (3 minutter fra Markus pladsen, ud mod vandet).
  Se hele rejsetippet
 • Billig gondol i Venedig

  (Bedømt af 42 personer)
  14.05.13: Anette Friis
  Hvis du er så heldig at skulle en tur til Venedig, men synes det er for dyrt at ofre de 80 euro, som det tit koster at tage en tur med gondol, så fortvivl ikke.
  Se hele rejsetippet
 • Venedig på gåben

  (Bedømt af 5 personer)
  13.05.13: Tina Svendsen
  Vi besøgte for nogle år siden Venedig på en endagstur. Efter besøget besluttede vi at vende tilbage og prøve at tage overnatninger på hotel i Venedig.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Venedig

Rejsetips af samme forfatter

Venedig, en oplevelse ud over det sædvanlige
FDM travel Presale coordinator
Mette Tjæreborg

Venedig, en oplevelse ud over det sædvanlige

Venedig er nok en af mine absolut favorit byer i Europa, ikke at den kan gøre det ud for en storby eller der er masser af fantastisk shopping til ingen penge, eller at man generelt får meget for pengene der.
Nej, tvært imod, Venedig er en by i den dyre ende. Men byen er så smuk, så speciel og anderledes, du finder ikke noget lignende andre steder i verden. Det er ikke uden grund at byen også kaldes for La Serenissima som betyder noget i retningen af den ”smukke Sirene
Fiskemarked ved Rialtobroen
Fiskemarked ved Rialtobroen

Venedig skal opleves til fods og uden for mange planer samt masser af tid. Du skal gå rundt i de små stræder og gader, op over den ene bro efter den anden, du skal dreje til højre fordi der er en kanal, selv om du egentlig skulle have været til venstre. Lige pludselig åbner der sig en lille hyggelig plads med en café hvor du kan nyde en espresso, et glas vin eller en kold øl og bare sidde og se på menneskerne der myldre forbi. De lokale håndværkere som kommer slæbende med deres materialer på vogne, for der er jo ikke andet end vandvejen og til fods for resten. Tæt ved Rialtobroen er der et rigtig spændende fiskemarked som har åbent til omkring kl. 12.00 hver dag, her er de mest lækre fisk og skaldyr og lige i forlængelse af kan du købe masser af frisk frugt og grønt. Lige pludselig står du med garanti midt på Markuspladsen, med Markuskirken og doge paladset og hele lagunen som åbner sig op for dig. Her er der masser af gondoliere som tilbyder dig sejlturen under Sukkenes bro, det er ikke billigt, men det er en oplevelse at sejle i gondol og se hvordan de dygtige gondolierer kan manøvre gondolen rundt om de skarpe hjørner og forbi hinanden og alle de andre både i de, ofte, meget smalle kanaler.
Frokost ved en hyggelig kanal
Frokost ved en hyggelig kanal

Når sulten melder sig er det også ganske skønt at finde en restaurant med borde helt ud til en kanal så du igen kan sidde og følge med i dagliglivet som passere forbi både på til lands og til vands, når taxien kommer op til et hotel hvis dør går lige ud til kanalen. Når ambulancen, politiet eller skraldebilen stille kommer glidende forbi på kanalen. Det er ganske specielt at opleve Venedig og derfor skal du også have god tid, det bedste er hvis du tager en overnatning, igen er hotel-priserne nok i gennemsnit højere end hvis du vælger et hotel lidt uden for byen, på fastlandet. Men det er et helt andet Venedig du kommer til at opleve når alle en-dags turisterne er ude af byen, mørket sænker sig og der er en helt anden ro over byen. Når du går langs kanalerne og kan høre vandet skvulpe stille og det er mørkt kan man godt forestille sig lidt hvordan det har været i gamle dage hvor Venedig var kendt som en by hvor lidt af hvert var tilladt, det var sikkert ikke uden grund Don Juan holdt meget til i byen.
Med taxi på Canalgrande
Med taxi på Canalgrande

Nu startede jeg med at sig Venedig skal opleve til fods, men du skal nu også lige sørge for at se den fra vandvejen, tage en sejltur på Canalgrande, den største kanal som løber midt gennem byen som et omvendt S. Du kan tage en offentlig bus, de har fartplan som vores almindelige bybusser eller du kan sejle med gondol, lidt spændende for jeg syntes pludselig en gondol er et meget lille fartøj på den store kanal blandt de motoriserede både, eller du tage en taxi, vandtaxi selvfølgelig. Igen er det ikke billigt, men de er også flotte, mange af dem er fine gamle mahogni-både som har sejlet i årevis, skipper står oppe foran og du kan sidde ned i bagenden og bare nyde byen, de smukke gamle palæer med deres fortøjnings pæle uden for i alle mulige bolsjestriber og farver, hver familie havde i gamle dage sin egen farve som markerede deres hus og deres plads. Venedig er en oplevelse for alle sanser og er, efter min mening, en af de byer du bare ikke må snyde dig selv for hvis du holder ferie i Norditalien.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Venedig

Hoteller i Venedig
Rejser til Venedig
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/mercure-salzburg-kapuzinerberg-ex-dorint.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.