Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 42 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

Usigt fra Ravello.
Rejsetips indsendt af:
Hans Peter Henriksen
Føvling v. Brædstrup
22. april 2009

Voksenferie for alvor.

Amalfikysten syd for Napoli i Italien slår alt, hvad vi ellers har oplevet i Europa og specielt i Italien. Pragtfuld natur, skønt blåt vand, god vin og mad, strabadserende vandrestier krydret med historie og kultur.
 Domkirken i Amalfi
Domkirken i Amalfi

Syd for Napoli.

Vel ankommet til Napoli i Italien, valgte vi heldigvis, til en taxachaufførs store fortrydelse, at tage båd til Amalfi by. Det var en flot tur, i begyndelsen med udsigt til Vesuv. Fra byen Taxa til Conca Dei Marini, hvor vi havde booket hotel med panoramaudsigt over havet og privat badeafsats 200 trin neden for sig. Smaragdgrotten lå lige uden for døren, så den så vi selvfølgelig, som noget af det første. Men vi var nok lidt for tidligt ude om morgenen, så vi fik ikke det optimale indtryk af det flotte smaragdgrønne lys i grotten. Men trods alt imponerende. Badevandets kulør skal bare opleves og man har svært ved ikke at kaste sig ud idet varme vand.

Amalfikystens mange små havnebyer er hyggelige bekendskaber at gøre. Mest er der nok at se i selve Amalfi by, hvor især Domkirkens krypt er noget af det mest imponerende. Ravello er også en perle at besøge og ligeledes kunstnerbyen Positano.
Udsigt Fra Gudernes sti.
Udsigt Fra Gudernes sti.

Aktiv ferie.

Vi er vandringsfreaks, så stierne og de gamle veje, som mest besto af trappetrin blev afprøvet med meget ømme ben, som resultat. Med tiden blev formen bedre og turens absolut bedste vandretur, var "Gudernes sti", hvor man går en lang tur i højden langs med kysten. Udsigten herfra er simpelthen ubeskrivelig- den skal opleves.
Ischias Skyline.
Ischias Skyline.

Øerne.

Capri og øen Ischia befinder sig i farvandet lige uden for Napoli. Vi valgte at tage tre overnatninger på Ischia. Der var også dertil en herlig sejltur med mellemlanding på Capri. Øen var af vulkansk herkomst så der var et utal af wellnes områder , og stort set alle hoteller havde Termal pools med mineralsk vand.

Skønt! Øen var ikke meget større end man kunne opleve den til fods. Et billigt alternativ var at købe døgnkort til øens velfungerende bussystem. Men som sædvanlig fik vi det flotteste view fra toppen af øens vulkan, som skulle bestiges ved fodkraft.

Underholdning.

Der var mange tilbud. Store koncerter holdtes i bla Ravello. Vi nøjedes dog med en mindre koncert i klostret iConca Dei Marini-også en stor oplevelse i de rustikke omgivelser.

Der kunne fortsættes længe endnu, men en ting er sikkert. Vi er ikke færdige med området, vi fik ikke set Vesuv på nærmere hold og Pompei og Herculanum, har vi til gode til de næste gange ,vi skal derned.

Hilsen HP.

Kommentarer til rejsetips om Italien

Det må vi prøve!

23/04 2009 pernille bach jørgensen
Tak for en virkelig god og livagtig beskrivelse. Det er helt sikkert et sted vi vil prøve.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/miami/sommerferie-i-usa-fra-storby-til-strand-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.