Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Sydamerika

 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • På "ekspedition" til det kolde kontinent.

  (Bedømt af 3 personer)
  01.03.16: Ole Thomsen
  Rejsen bestilte vi gennem FDM, som bestilte kahytten, fly og overnatning.
  Efter nogle lange flyture, og en overnatning i Buenos Aires, startede sejlturen fra Ushuaia, verdens sydligste større by.
  Se hele rejsetippet
 • Krydstogt gennem Panamakanalen

  (Bedømt af 9 personer)
  30.04.14: Lene Lind
  14 lange måneder lå der mellem bestilling af rejsen fra Miami gennem Panamakanalen til San Diego og indtil afrejsedatoen. Ventetiden blev rigeligt belønnet med en virkelig stor oplevelse på Celebrity Infinity i kahyt af typen Aqua Class på dæk 11! Det var vores andet cruise og som første gang bestilte vi hos FDM Travel , der igen ydede fremragende service hele vejen igennem.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Sydamerika

Frenchmans Cove Beach
Rejsetips indsendt af:
Søren Lyster
Ærøskøbing
28. okt. 2010

Jamaica's glemte nordøst kyst

Jamaica er ofte en glemt destination i Caribien. Og er man der endelig, er det de færreste der tager til Port Antonio, selvom det faktisk er der det VIRKELIG er værd at tage hen.
Udsigt fra værelset på Goblin Hill Villa
Udsigt fra værelset på Goblin Hill Villa

Goblin Hill Villas, Port Antonio

Jamaica er et helt igennem fantastisk sted. Man behøver ikke kunne lide reggae musik eller rastafari-frisurer for at holde af landet, selvom det sikkert hjælper. Hvis du kender Bob Marleys musik afspejler den meget godt stemningen på øen. Det er et afslappet sted!
De fleste turister tager til Montego bay, Negril eller Ocho Rios, der er smukke men gennemførte turiststeder, og som vel kan sammenlignes med Mallorca eller Rhodos.
Jeg var der første gang i 2004 sammen med min daværende kæreste (vi er gift nu) - det var faktisk en gave fra hende til mig - og siden da har vi været der 2 gange yderligere. Senest i december 2009. Og hver eneste gang har vi set noget nyt af Jamaica, men hver eneste gang er vi også vendt tilbage til Goblin Hill Villas lige uden for byen Port Antonio.
Goblin Hill er ikke et hotel. Det er villaer fordelt ud over et større område, hvor hver villa har tilknyttet en 'maid'. Hun sørger for alt lige fra rengøring til indkøb og madlavning. Meget dejligt og yderst praktisk - især hvis man rejser med små børn, og ikke altid synes det er lykken at skulle sidde på en restaurant. Her laver maiden det mad man kunne tænke sig serveret på det tidspunkt der passer en. Skønt!
Villaen er tilpas stor med en helt igennem fantastisk udsigt. Og det bedste ved det hele er, at der ikke er ret mange andre turister - der er fred og ro, luksus og gennemført afslapning.
Min kone og datter i vandet ved Princess Island
Min kone og datter i vandet ved Princess Island

Errol Flynn, Brooke Shields og "Jerk Chicken"

Goblin Hill Villas ligger få 100 meter fra vejen der fører ind til Port Antonio - lidt oppe i bjergene og dejligt fredeligt. Endnu bedre er det nu, at det også kun ligger få 100 meter fra den ægte blå lagune, hvor Brooke Shields slog sine folder i filmen "The Blue Lagoon" fra 1980. Og nej, det er IKKE overrendt af turister. Der er nogle få om dagen, men det er nemt at være der helt for sig selv og bade, tage på "tømmerflåde"-tur ud til den øde Princess Island eller bare sidde og nyde udsigten.
Selve Goblin Hill Villa har ikke sin egen strand, men som gæst der, har man adgang til en af verdens absolut smukkeste strande: Frenchmans Cove Beach (der i øvrigt har sit eget "resort", der i virkeligheden er villaer spredt ud i bjergene). Engang i 30'erne et rigtig hot-spot for Hollywood's jetset, da Errol Flynn ejede området og gjorde det til sin egen private legeplads. Og ikke underligt, da det er så smukt, rent og "sørøverstrand"-agtigt at man bare SKAL opleve den strand. En lavvandet å med krystalklart frisk vand fra Blue Mountains løber ud i havet og skaber den effekt, at havvandet er køligere i overfladen end nedenunder. Skønt på en varm dag.
Udover strandene så er det tæt på Boston Bay, der er et område hvor de efter sigende laver Jamaica's bedste "Jerk Chicken". Super lækker kylling....men stærk :)
Udsigt op ad åen på frenchmans Cove
Udsigt op ad åen på frenchmans Cove

Kom dertil, kom rundt og webadresser

Det er nemt at komme til Jamaica med British Airways, der dagligt har afgange til Kingston (på sydkysten) eller Montego Bay, der er den største by på nordkysten. Vi har også fløjet med KLM, menhvor hyppigt de flyver, ved jeg ikke.
Alle 3 gange vi har været på Jamaica har vi lejet en bil. Størrelses- og infrastrukturmæssigt lægger øen op til at man kører selv - og det er så dejligt bare lige at kunne stoppe et af de utallige smukke steder. Hver gang har vi lejet bil hos Island Car Rentals inkl. chaffør til det første stykke. Vi er trætte når vi har rejst langt, og det er ikke så sjovt selv at skulle køre 2-3 timer i bil når man er træt (og slet ikke når de kører i venstre side). En chaffør til sådan en tur hyret hos biludlejningen koster ca. 300,-. Penge givet godt ud.

Jeg ønsker jer en rigtig god tur, og glæder mig til selv at komme afsted igen.

Webadresser
Goblin Hill Villas: www.goblinhillvillas.com
Biludlejning: www.islandcarrentals.com
Frenchmans Cove: www.frenchmanscove.com

P.S. Hvis du efter ankomst i Kingston lige vil have et par dage til at vænne dig til Jamaica og tidsforskellen inden du tager til Goblin, så kan jeg VARMT anbefale "Strawberry Hill". Ejet af afdøde Bob Marleys producer og et sted nogle af de rige og berømte rejser til for at slappe af og spise mere end almindelig godt .....for man kan ikke andet der. Se selv her: www.islandoutpost.com/strawberry_hill/
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/krabi/ao-nang-beach-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.