Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Aomori

Aomori er hovedstad på øen Honshu, Japans store hovedø. Aomori var tidligere den vigtigste færgeby, hvis man skulle til den nordlige ø, Hokkaido, og selvom byen stadig har utallige bilfærger, så har åbningen af den undersøiske jernbanetunnel Seikan og billige flybilletter betydet, at færgernes passagerantal er kraftigt reduceret. Ikke desto mindre er Aomori et rigtig godt udgangspunkt for at udforske det nordlige Honshu.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Vulkanen Osore

Osorezan, som Osore-vulkanen kaldes på japansk, rangerer som et af Japans tre helligste steder. Vulkanen hæver sig 879 m o.h. og kaldes lokalt for det brændende bjerg, fordi der gennem de sidste ca. 100 år har været vulkansk aktivitet – om end den er minimal.

Det var en buddhistisk præst, som for mere end 1.000 år siden opdagede stedet i sin søgen efter et helligt bjerg, der lignede Buddhas verden. Han fandt, hvad han søgte, og i dag ligger Bodaiji-templet her for at markere det hellige sted.

Der er i hele området en stærk lugt af svovl, jorden er grå og gold og fuld af sprækker og luften er præget af damp og varm luft. Ved siden af templet ligger søen Usori, som har en stribe forskellige nuancer af blåt vand, farvet af vandets høje svovlindhold.

Bodaijis tempelområde

Osorezan-området er blandt japanerne også kendt som intet mindre end porten til efterlivet, da de geologiske formationer ligner beskrivelser af det buddhistiske helvede og paradis, som skyldes de otte omkringliggende bjergtinder og floden Sanzu no Kawa. Men pas på, hvor I træder! For floden skal krydses af alle døde sjæle på vej i efterlivet og bliver ofte sammenlignet med floden Styx i oldgræsk mytologi. Det er altså den direkte vej til helvede!

Statuer af bodhisattvaen Jizo er hverdagskost omkring Osorezan, og det samme er de mange bunker af småsten. Stenene er ofringer til Jizo, som forældre til afdøde børn lægger her i håbet om, at Jizo vil bruge stenene til at hjælpe børnene til at få hurtig adgang til paradis.

Vandrestier på kryds og tværs gennem Bodaijis tempelområde giver jer mulighed for at slentre rundt i landskabet og langs Usoris bred. Undgå dog at røre vandet pga. det høje svovlindhold.

Havn

Havn
Molen i Aomori ligger kun ca. 10 minutters gang fra byens centrum. Krydstogtskibene lægger til samme sted som passagerfærgerne til de øvrige japanske øer.

Klima

Aomori har et fugtigt tempereret klima med varme somre og kolde, men ikke ekstreme, vintre. Temperaturen spænder fra ca. 0-2 grader i januar til 20-25 grader i august.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/letland/riga/riga-er-billigst-i-europa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.