Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Japan

Læs mere om rejser til Japan

Forelsket i Japan og befolkningen
Rejsetips indsendt af:
Tønder
10. dec. 2011
Vinderrejsetip Februar 2012

Forelsket i Japan og befolkningen

I foråret 2011 kom dagen endelig, hvor jeg sammen med en gammel gymnasieveninde tog turen til Japan. Det var for vores begges vedkommende første gang udenfor Europa.
Valget faldt på Japan, fordi vi ønskede os at opleve noget, der adskilte sig fra det, som vi er vant til - og det var præcis, hvad vi fik.

Vi havde på forhånd bestilt hoteller og havde altså lagt os fast på en rute og fået fat i et Japan Rail Pass, så vi kunne rejse rundt med tog, så meget vi lystede i de 14 dage vores tur varede.
Der stoppede planlægningen dog - vi havde en idé om, hvad vi ville se de forskellige steder, men var begge enige om, at der skulle være plads til en smule spontanitet undervejs.
Udsigt fra Tokyo Tower
Udsigt fra Tokyo Tower

Tokyo

Seværdigheder er der nok af. Vi tog bl.a. til fiskemarkedet Tsukiji ichiba og Sensoji og Asakusajina-templet - og det blev også til en afstikker til en af deres forlystelsesparker: Jeg er rutsjebaneentusiast, og er der et sted, hvor de har rutsjebaner, så er det Japan.

Det, der gjorde mest indtryk i sidste ende, var dog japanerne selv: Det første kryds, hvor en mur af mennesker bevægede sig mod en, gav nærmest et sus i maven! Og at folk direkte undskyldte, fordi de stoppede op midt i myldretiden, så DU kom til at træde vedkommende i hælene.
Hele deres undergrund var også en oplevelse i sig selv. Her kunne man betragte teenagere i skoleuniformer med mobiler med bamser og andet påhæng dobbelt så stort som selve mobilen. Forkølede, der for at undgå at videregive smitten, havde masker på og pænt duppede deres næser. Ikke noget med at pudse den!
Måden, hvorpå man pænt stillede sig op i kø, når man skulle stige på toget, og glæden ved, at man kunne regne med tiderne... så skidt pyt med, at du var usikker på den japanske udtale af din destination.
Vores værelse
Vores værelse

Izu-Kogen

Absolut ikke et sted, hvor man var vant til turister. Selvom byen var så lille, at kontrasten var enorm i forhold til Tokyo, så havde vi en masse problemer med at finde vores ryokan.
Her mærkede vi virkelig, at nogle japaners engelskkundskaber er ikke-eksisterende - det holdte dem dog ikke fra at forsøge at hjælpe os, og man kan komme langt med enkelte gloser og fagter.
I sidste ende fandt vi stedet, og det var luksus!
Forelsket i Japan og befolkningen

Når man overnatter på en ryokan, er det det traditionelle japanske, som er i højsæde. Maden, møblementet osv. Og så er der adgang til varme kilder udenfor/indenfor. Der var sørget for, at man stadig havde privatliv, så vi kunne smide alt tøj og bare slappe af: Det er fantastisk at sidde udenfor en råkold forårsmorgen uden at blive berørt af kulden.
Takayama

Takayama

Op i bjergene, op til nyfalden sne!
Også her boede vi på en ryokan, mindre luksuriøs end den første, men stemningen og maden var fantastisk. Hvis man drager til Japan bør man absolut tage mindst en overnatning på en ryokan, ellers snyder man sig selv.

Selve byen er kendt for bl.a. dens gamle bymidte, og på trods af, at der er tale om en mindre by, hvor man kan komme langt til fods, er der masser at se.
Hida No Sato

Hida No Sato

Vi tog bl.a. turen til Hida Folk Village, der bedst kan beskrives som en japansk udgave af Den fynske landsby. Enhver som er en smule historisk interesseret vil nyde at traske rundt der, og de fleste vil nyde at kunne stå og se sig omgivet af sneklædte bjerge.
Kanazawa

Kanazawa

Slottet, Kenrokuen-haven og en "Ninja"-borg. Navnet snyder, da der er snakke om et tempel - det kommer sig af alle de hemmelige værelser og gange, som man byggede der i forsøget på at beskytte sig ved en invasion. Der skulle bestilles plads, og selve de guidede ture var på japansk (så man havde kun en guidebog), men vi fik vores receptionist til at hjælpe os, og stedet er stadig et besøg værd, selvom vi ærgrede os over, at man ikke havde ulejliget sig med engelskguidede ture.
Kyoto

Kyoto

Her står templer, der er på UNESCO's liste over kulturarv i kø, så der er mere end rigeligt at se.
En rundtur i det gamle kejserpalads er gratis (og på engelsk), men kom gerne dagen i forvejen for at bestille plads.
Kyoto er samtidigt også et godt udgangspunkt for andre udflugter.
Faren lurer!
Faren lurer!

Nara

Nara var et uheld - vi var på vej til Fushimi Inari-templet, men endte med at tage det direkte tog i stedet for regionaltoget. Nogle uheld er heldige nok.

Som gammel kejserby byder stedet på en masser templer, en kæmpe budha-figur og dådyr i hobetal: De render overalt og er absolut ikke mennskesky.
Stedet med de tusinde porte

Stedet med de tusinde porte

Vi endte trods vores vildfarelse alligevel ved Fushimi Inari-templet. Det, der gør stedet så specielt, er stierne op af bjerget - du går gennem et hav af orange shinto porte (det lidt bizarre farvevalg skyldes ud fra, hvad jeg ved, troen på, at den beskytter mod onde ånder). Intet billede kan yde stedet retfærdighed, fordi det ikke kan vise, hvor omfangsrigt det er - det skal opleves.
Forelsket i Japan og befolkningen

Vi var der sen eftermiddag/tidlig aften, så vi undgik det værste menneskemylder. Mindre praktisk var det, da mørket langsomt begyndte at snige sig på. Dårlig belysning og labyrintiske stier - man kan hurtigt ende med at komme på afveje.
Kyoto
Kyoto

Sidst, men ikke mindst, bød stedet også på en fantastisk udsigt over Kyoto.
Hiroshima

Hiroshima

Her kommer du ikke uden om fredsmindeparken, og man skal være temmelig hårdkogt for ikke at blive berørt af, hvor altødelæggende bomben var.
Miyajima

Miyajima

Et stenkast væk (det vil sige en lille køre- og færgetur) fra fortidens tragiske menneskeskæbner ligger den hellige ø Miyajima.
Stedet er kendt for dets kæmpe shinto port, der står ude i havet, men som man kan vandre ud til, når der er ebbe.

Man kan også tage op på toppen af øens bjerg med svævebane, og her vil jeg så nævne, at man kan købe kort i Hiroshima, der gælder til den nævnte svævebane, færgen og de sporvogne, som de kører med i byen.
Forelsket i Japan og befolkningen

Vi var også så heldige, at vi lod os rive med en af en lokal til en omgang historiefortælling... på japansk, men traditionen tro med billeder, hvilket unægtelig var en hjælp.
Osaka

Osaka

Vi sluttede af i Osaka.
Her var i bl.a. i akvariet, der efter sigende skulle være verdens største.

Her og andre steder stiftede vi også bekendtskab med okonomiyaki, som er en japansk ret, som man betegner som en slags japansk "pandekage" - jeg vil dog mene, at den minder mere om æggekage, hvor man putter alt, hvad man lyster på. Uanset, det smager. Det japanske køkken er meget mere end blot sushi. Prisniveauet skal man heller ikke lade sig skræmme af, det ligger en smule under, hvad man betaler i Danmark.
Ehhh? Gammel kending.
Ehhh? Gammel kending.

Nå ja, og så er toiletterne også et kapitel for sig. De mere avancerede af slagsen kommer med alle mulige sjove features: Det miljøvenlige med vask, så vandet blev udnyttet til håndvask, før man brugte det til at skylle med, selvløftende toiletbrætte og min favorit... varme i brættet!

Det eneste, der ærgrede mig, da vi tog hjem var, at vi ikke havde mere tid der. Jeg kan helt klart anbefale, at man tager en tur dertil. For mig var det i hvert fald uforglemmeligt.

Kommentarer til rejsetippet om Japan

Japan i oktober 2010

02/02 2012 Pia Weide Danielsen
Min mand og jeg var i 14 dage på næsten samme tur som ovennævnte. Det er også en af vore bedste ture. Vi var dog med rejsebureau og guide- yetnameser og japansk gift og bopæl i Kyoto.Vi rejste rundt i landet med de forskellige tog bl.a. også Shinkansen.Vi smagte forskellige retter bl.a. KOBE kød og sushi. Jeg ville unde alle der elsker sushi at smage det japanske, det er som at komme i himlen.Jeg kom også til at holde af deres toiletter især de "varme". Japanerne er altid høflige og deciplinerede. Jeg ville gerne til Japan igen.

hinkansen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Japan

Hoteller i Japan
Rejser til Japan
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.