Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Japan

Læs mere om rejser til Japan

Rejsetips indsendt af:
Bettina H. Acthon
Låsby
1. juni 2010

Japan - det smilende folk

14 dages rundrejse i Japan med ophold i 4 meget forskellige byer.
Edo Museet
Edo Museet

Tokyo

Tokyo er kontrasternes by. Midt mellem højhusene ligger de smukkeste helligdomme som små oaser i den travle by.
Er du interesseret i det gamle Tokyo, er Edo Museet et besøg værd. Museet tilbyder en gratis guidet tur rundt i museet på engelsk, men vi valgte at gå rundt på egen hånd.
Meiji Jingu-helligdommen er et meget populært sted at blive gift i Japan. Vi så adskillelige brudepar, der stillede op til fotografering.
Er du mere til spændende markeder og gadebutikker, bør du tage til Arne Yoko (Tokyos gamle sortbørs i bydelen Ueno). Her ligger der bl.a. en 100 yen butik, som havde alt fra hundemad til haveredskaber.
Festival i Nikko
Festival i Nikko

Nikko

I Nikko findes det smukkeste tempelområde i hele Japan. Byen ligger desuden i et skønt naturområde. Vi var så heldige, at der var en festival den dag, vi besøgte tempelområdet.
Frilandsmuseet Hida Minzoku Mura
Frilandsmuseet Hida Minzoku Mura

Takayama i Hida-bjergene

Fra Tokyo gik turen til Takayama i Hida-bjergene. Selv om vi kørte med højhastighedstoget Shinkansen havde vi rig mulighed for at nyde de fantastiske områder med te-marker og rismarker, som vi kørte igennem. Vi så også Mt. Fuji. Bjerglandskaberne på den sidste del af turen var dog smukkest.
Takayama er en lille, hyggelig by med gamle handelsgader med små butikker som f.eks. sakebryggerier og kunsthåndværk.
Lidt uden for Takyama ligger frilandsmuseet Hida Minzoku Mura med 500 år gamle bondehuse. Her kan du se, hvordan japanerne byggede og levede for flere hundrede år siden.
Hiroshima Peace Memorial Park
Hiroshima Peace Memorial Park

Hiroshima

I Hiroshima besøgte vi Hiroshima Peace Memorial Park og A-bomb Museum. I gåafstand fra parken ligger der et overdækket marked med spændende butikker. Vi var inde i en butik, som hed Andersen. Her kan du bl.a. købe dansk bagværk, som du kan tage med tilbage til hotellet eller nyde på stedet.
Torii
Torii

Miyajima

Den lille ø Miyajima med den berømte røde Torii (indgangsport) og Itsukushima Shrine skal bare opleves. Hjortene på øen er så tamme, at de kan finde på at stikke snuden ned i lommer og tasker for at få en godbid.
Ginkakuji (Sølvtemplet)
Ginkakuji (Sølvtemplet)

Kyoto (1)

Kyoto er en by fuld af atmosfære, hvor du kan gå tur i de små snoede stræder, der vrimler med butikker, caféer og små restauranter i traditionelle japanske træhuse eller besøge de mange smukke templer med fantastiske haver. Er du heldig, kan du også få et glimt af de farverige geishaer, der tripper rundt i gadebilledet. Kyoto er efter min mening den smukkeste by i hele Japan.
Teramachi-kyogoku Shopping Arcade er et kæmpestort område med mange interessante butikkerne.
Ginkakuji (Sølvtemplet): Templet er ikke noget særligt, men det er den smukke og hyggelige have til gengæld.
Pige går mellem de 2 sten
Pige går mellem de 2 sten

Kyoto (2)

Kiyomizu-templet: Endnu et flot tempel, som dog skilte sig ud fra de andre. Et sted stod der 2 sten med 18 meter imellem. Hvis en ung kvinde kan gå hele vejen mellem de 2 sten med lukkede øjne, vil hun finde ægte kærlighed. Hun må ikke ledes af nogen, men man må gerne snakke hende hele vejen over. Et andet sted sprang en mand ud fra templet, da han drømte, at han kunne flyve. Ifølge sagnet overlevede han hoppet. De andre, der har troet, at de kunne gøre ham kunsten efter, var ikke så heldige.
Kinkakuji (Guldtemplet)
Kinkakuji (Guldtemplet)

Kyoto (3)

Kinkakuji (Guldtemplet): Templet blev genopbygget i 1956 efter at en frustreret munk i 1950 havde sat ild til den bladguldbeklædte pavillon, som shogun Yoshimitsu Ashikaga havde opført i 1397. Templet, som ikke bruges længere, er det smukkeste tempel, jeg har set i Japan. Det var ikke så detaljeret som mange af de andre templer, men det enkle design gjorde det meget smukt. Og så hjælper solens stråler naturligvis også en del, når de ramte det smukke guld.

Seværdigheder
Rundrejser
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Japan

Hoteller i Japan
Rejser til Japan
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/forfatter/hedda-nielsen-fensmark.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.