Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Japan

Læs mere om rejser til Japan

Japan har ALT!
Rejsetips indsendt af:
Runa
Århus
3. juli 2009

Japan har ALT!

Jeg har set og oplevet en hel del af verden, men har aldrig tidligere følt, at jeg er kommet hjem med så meget input, som efter 14 dage i Japan - Solens Rige. Jeg kunne nemt fylde et helt rejsemagasin med vores oplevelser, men jeg har udvalgt nogle få interessante og brugbare tips.
Tokyo

Tokyo

Det der slår en ved Tokyo er velnok hvor lidt støj, der er taget i betragtning af de godt 12 mill., der bor der. Trafikken er mere støjsvag, som om både motorer, vejbelægning og dæk ikke udleder ret mange decibel, og så det fantastiske faktum, at alle og enhver ikke går og snakker i mobil hele tiden.

1. Myldretid i metroen. Und dig selv at gå ned i metroen omkring myldretid på en af de store stationer. Her vil du opleve, at til trods for mylderet på kryds og tværs af mænd i hvide skjorter, sorte slips og jakkesæt samt sofistikeret klædte kvinder i stiletter, så undgår alle at støde ind i andre... På den mest magiske vis er det som om, de alle er programmeret til at undgå sammenstød. Næste skridt er på selve perronen, hvor du vil høre det uniformsklædte personale med hvide handsker, inden du ser dem. Som perler på en snor står de langs sporet og styrer flowet ud og ind af metrotoget, mens de råber højt, næsten messende (jeg kan desværre ikke bidrage med, hvad det er de råber...). Men kigger man nærmere på hvad, der egentlig sker, mens toget holder, finder man ud af, at der hersker et system. Da togene er pakket til det sidste - det er bl.a. her det uniformerede personale med de kridhvide handsker træder i karakter, når de sørger for at tasker, næser, hænder, skosnuder, m.m. bliver mast ind, inden dørene lukker til - står man af og går ud til siden indtil, der ikke er flere, der skal af. Så går man ind i toget igen i en orden alt efter, hvornår man selv skal af. Og sådan foregår det på alle større stationer.

2. Harajuku er området, hvor man kan opleve de unges subkulturer. Især gaden Takeshita-dori er fyldt med unge klædt i sort, unge klædt ud som deres favorit-mangafigur og ikke mindst mænd klædt ud som kvinder. Vi så bl.a. en lidt ældre, meget maskulin fyr iklædt pink ballerina-kostume fra top til tå - en meget surrealistisk oplevelse midt i alle de sortklædte unge mennesker. Området byder også på trendy små designerbutikker og caféer og ikke mindst de store designerhuse som Louis Vuitton, Prada, etc. På Omotesando (Tokyos Champs-Elysees) finder du en rigtig god souvenirbutik, der har alt, hvad der er værd at købe med hjem som souvenirs fra Japan - kimonoer, tesæt, sushiservice, hello Kitty, m.m., og til trods for de dyre naboer, er priserne billige ift turistfælderne.

3. For enden af Takeshita-dori er indgangen til Meiji Jingu-helligdommen. Helligdommen i sig selv er ikke overraskende imponerende, men i forbindelse med weekenderne er her gode chancer for at spotte traditionelle shinto-brudepar i deres smukke dragter.
Kyoto

Kyoto

Hvor Tokyo er en "stille" storby, er Kyoto en smule mere støjende. Det kan evt. skyldes det relative højere forhold mellem turister og byens størrelse, men også at transportformen i Kyoto er den gode gamle dieseldrevne bybus. Ved ankomst til Kyoto Station kan det anbefales at købe et buspas til 1-2 dage i den lille bygning med det franske bageri foran stationen.

1. Mens du nu er på stationen, så brug en times tid på at gå på opdagelse i dette imponerende bygningsværk af stål og glas, som huser hotel, togstation, restauranter, stormagasin, eksklusive butikker og sågar en lille park allerøverst fordelt på 15 etager bygget i 1997.

2. Vi kan på det varmeste anbefale at tage lokaltoget ud til Fushimi Inari Taisha-helligdommen i den sydlige ende af byen. Denne shinto-helligdom er imponerende med de hundredevis af orange torii-porte opført som ofringer, der fører 4 km op ad bjerget. Undervejs kommer man forbi små spiseteder med imponerende udsigter samt mindre helligdomme, hvor de lokale går op og beder og renser sjælen. Turen er forholdsvis hård, da der er mange trappetrin, men det er en fantastisk oplevelse, hvor man trods alt ikke kan lade være med at blive påvirket af det åndelige mens man får pulsen lidt op Er man ikke så godt gående, eller er det for varmt, kan man evt. nøjes med at gå det første stykke op og går tilbage samme vej.

3. Nishiki-koji-markedet er en lang arkade, hvor man kan bruge oceaner af tid på at kigge på alskens fødevarer, man ikke kender herhjemmefra, livet omkring boderne og de få souvenirbutikker samt suge alskens farver, smage og dufte til sig, men det jeg til fokusere på er knivbutikken (og der er kun én, ca. midt på markedet, på højre hånd, når man kommer fra floden). Her sælges super fede japanske køkkenknive i forskellige designs og kvaliteter. Vi havde besluttet os for, at vores souvenir til os selv skulle være en god kniv, så efter en halv times kiggen og god rådgivning, besluttede vi os for en mellemstor og mellemdyr kniv. Vi blev så spurgt, om vi ville have et navn indgraveret i bladet, så min kæreste - som er kokken herhjemme - udtalte sit navn, og sælgeren skrev det så ned i japanske lydtegn. Herefter mejslede en kollega det huritg og effektivt ind i bladet. Efter en vejledning omkring rengøring, blev der brugt små 10 minutter på at pakke kniven smukt ind i først æsken og så senere et klæde, som vi selv valgte farven på. En god og sjov oplevelse - og kniven bliver flittigt brugt herhjemme :-)
Sushi

Sushi

Ligegyldigt om man er i Kyoto eller en anden storby i Japan, bør man prøve en restaurant med transportbånd-sushi. Til trods for at min kæreste ikke kunne lide kolde ris, indvilligede han i, at det skulle vi prøve. Så en aften fandt vi en restaurant i Lonely Planet-guidebogen, og begav os derhen. Det er en helt unik oplevelse at maden komme kørende forbi ens næse, og man så bare rækker armen ud og tager det, man synes ser godt ud. Og der var uendelige mængder - båndet blev konstant fyldt op. Man sætter sig ved disken, hvor der står skåle med ingefær og soya, og så tapper man varm grøn te af hanen foran en. Når man så er godt mæt og glad, tæller tjeneren hvor mange tallerkener, man har stående, og man betaler så sin regning ved kassen på vejen ud. Som sædvanligt i Japan: effektivt og godt!

Og kæresten blev pludselig vild med sushi, så på vores sidste aften i Osaka inden hjemrejse, ville vi finde en god sushi-restaurant. Vi blev anbefalet en i nærheden af hotellet, og begav os oplagte afsted. Det var dog ved at gå galt, for vi kunne ikke finde stedet, selvom vi spurgte den ene og den anden, men vi vidste, vi var i nærheden. Til sidst var der en hjælpsom mand, der tog os i hånden og førte os direkte til døren, og vi forstod så, hvorfor vi ikke havde kunnet finde stedet - alt stod på japansk, ikke et eneste ord på engelsk! Men vi er utroligt glade for, at vi ikke gav op, for det var den ypperste madoplevelse vi havde i Japan. Restuarant Suehirozushi er lille en traditionel sushibar, hvor man sludrer med kokken/ejeren (der heldigvis taler engelsk pga. et besøg i USA for 20 år siden...), og henad vejen bliver enig om, hvad man vil prøve - snyd endelig ikke dig selv for havålen, der er en delikatesse i Japan, for det smager himmelsk! Og så er der den lille detalje, at han lægger din nigiri efter, om du er højre eller venstrehåndet... Vi giver Suehirozush 5 kokkehuer i alle kategorier!
Du bliver bidt af Japan

Du bliver bidt af Japan

Mine rejsetips er kun et lille-bitte udrag af, hvad vi oplevede. Vi så langt det meste af, hvad guide-bøgerne anbefaler er "must see" af historiske seværdigheder på vores tur: Nikko - Tokyo - Takayama - Kyoto - Himeji - Shirahama - Osaka. Der er ingen grænser for, hvad Japan kan byde på (jf. billedet :-), og vi har i hvert fald tænkt os at vende tilbage og udforske mulighederne yderligere...måske i et par vandrestøvler... måske sågar på et par ski :-)

Dewa mata Nippon (Vi ses Japan)!

Kommentarer til rejsetips om Japan

Fedt!

11/03 2016 Maria
Dejlig artikel - jeg drager til Japan, på mit allerførste besøg, i 2 uger på næste torsdag, så jeg sluger alt inspiration!
Glæder mig!

Japan Rail Pass

03/06 2015 Christian
Hej. Kan I anbefale, at man køber passet via online-sider? De er noget billigere end fx Kilroy og Japan-Specialisten, men jeg ved ikke, om hjemmesiderne er troværdige. Mvh Christian

Kan næsten ikke vente :o)

23/07 2009 Maja
Tusind tak for dine svar endnu en gang - det er en kæmpe hjælp! Nu kan jeg dårligt vente med at komme i gang med planlægningen og håber på at kunne få lov at smutte en 4-5 uger fra arbejdet næste år :o)

Rejsetider

22/07 2009 Runa
Glemte at svare på dit spørgsmål om rejsetider... Kan fortælle dig, at det tager ca. 2 timer med Shinkansen fra Tokyo til Kyoto og under 1 time fra Kyoto til Osaka, også med Shinkansen. Der går en Shinkansen hver vej ca. hvert 15. minut på strækningen Tokyo-Osaka, og når du ikke den afgang, du har pladsreservation til, så er der altid vogne til rejsende uden reservationer. Turen Nagoya-Takayama med Hida-regionaltoget tager godt 2 timer, men om du kører med Shinkansen eller regionaltoget, så er det effektivt, rent og velfungerende :-)

Japan Rail Pass

22/07 2009 Runa
Japan Rail har en officiel hjemmeside, der hedder www.japanrailpass.net. Her kan du finde alle informationer om passet. Inde på Japanspecialistens hjemmeside bestiller du JR Pass ved at udfylde en formular online. Når du så modtager voucheren følger der en lille folder med, hvor du kan se på hvilke JR-stationer, du kan indløse passet. Jeg mener, at i Tokyo er det Tokyo Station og Shinjuku Station (de 2 største). Følg skilteanvisningerne på stationerne mod Japan Rail Pass (du kan ikke indløse voucheren på de alm. billetkontorer!). Bag ved JR Pass-skrankene sidder der altid engelsktalende personale, og det er her det er en god ide at lave alle pladsreservationer til hele turen. Her kan du tale med dem om ruter, tider og skift, og du får alle billetterne med det samme. Hvis du under rejsen ønsker at ændre pladsreservationerne henvender du dig blot ved billetsalget på den station, hvor du er, og de ændrer den uden omkostninger. Jeg kan lige tilføje, at hvis du f.eksk. skal fra Tokyo til Takayama, så får du en pladsbillet til strækningen Tokyo-Nagoya med Shinkansen og en pladsbillet til strækning Nagoya-Takayama med regionaltog. Og det står altid på pladsbilleten, hvortil den går samt tider, så det er ret nemt at finde ud af :-) P.s. Og husk at bede om at sidde i højre side af toget, når du skal sydpå fra Tokyo, for i klart vejr skulle det være muligt at se Mt. Fuji (som vi desværre ikke fik set).

Planlægning

22/07 2009 Maja
Hej igen Runa og tusind tak for svaret! Det var dejligt at høre, at I selv har planlagt det hele, for det foretrækker jeg også klart at gøre. Fly, hotel og idéer til seværdigheder er heldigvis også til at finde med så mange gode rejsesider på nettet. Det, jeg er mest i tvivl om, er dog togturene (jeg regner også med at bruge Japan Rail Pass) - hvordan man finder den letteste togrute fra seværdighed til seværdighed. Kender du nogle gode sider, der giver overblik over toglinierne, rejsetid osv?

Planlægning

19/07 2009 Runa
Hej Maja! Vi planlagde det selv; købte billige flybilletter ud til Tokyo og hjem fra Osaka med Finnair (4.500,- pr. billet inkl. skatter og afgifter), Japan Rail Pass hos Japanspecialisten, som er den eneste agent i DK, og bookede overnatninger på nettet ud fra pris og beliggenhed (tjekkede også anmeldelser på tripadvisor.com). Allerførst brugte jeg dog en del tid på nettet, for at planlægge ruten og hvor lang tid, hvert sted var værd at bruge tid på. Her synes jeg bl.a. www.japan-guide.com var god, fordi de forskellige seværdigheder bliver bedømt, hvor f.eks. Lonely Planet og Turen går til blot beskriver tingene, men ikke nødvendigvis indikerer, om det er værd at bruge tid på, når nu man ikke har mange dage at gøre godt med. Fordelen ved at rejse rundt med guide er naturligvis, at man har lettere adgang til information. Jeg savnede af og til, at jeg ikke lige kunne spørge ind til en seværdighed, bygning, tradition, osv. fordi japanerne som udgangspunkt ikke taler engelsk. Så noterede jeg mig mine spørgsmål, og slog det op på nettet, da vi kom hjem... Jeg vil dog gerne understrege, at japanerne meget gerne vil hjælpe, og man finder også altid ud af det, men det kræver lidt tålmodighed, fagter og tegnsprog :-)

Rejsebureau eller byg-selv?

15/07 2009 Maja
Superspændende beretning, tak for det! Jeg drømmer om at rejse til Japan til næste forår og vil gerne høre, hvordan I planlagde jeres rejse. Brugte I hjælp fra et rejsebureau til at arrangere overnatning, transport osv. - eller var det nemt nok til at organisere det hele selv?

Prisniveau - del II

10/07 2009 Runa
Glemte lige at tilføje, at de bedste tidspunkter at tage til Japan på nok er mar/apr og sep/nov. Vi var der de 2 sidste uger i maj, og der var dage, hvor det næsten var for varmt til at være "kulturelle"... Til gengæld havde vi stort set seværdighederne for os selv :-)

Prisniveau

10/07 2009 Runa
Hej Leif! Vi har ikke regnet ud, hvad turen egentlig har kostet os, men fornemmelsen er omkring 30.000 for de 14 dage for 2 personer. Vi boede primært på gode turistklassehoteller, som jeg havde booket online hjemmefra. Overnatningerne kostede ca. 12-14.000 yen pr. nat pr. værelse UDEN morgenmad. Ang. mad, så spiste vi typisk for ca. 5-800 yen pr. person til hhv. morgenmad og frokost og ca. 1.000 yen pr. person til aften, men det afhang meget af, hvad vi havde lyst til, og hvad vi lige kom forbi. Man kan dog sagtens holde madbudgettet lavere og stadig få god japansk mad. Indrømmet, vi var også på McDonald's 2-3 gange, og det koster kun halvdelen af, hvad det koster herhjemme. Jeg kan naturligvis kun opfodre jer til at tage afsted. Flybilletterne er til at betale efterhånden, og til trods for at yennen er ret dyr pt., så synes jeg, man får rigtig meget for pengene i oplevelser - og ikke mindst trygheden. Der var intet tidspunkt, hvor vi ikke følte os trygge og afslappede i Japan! Så rigtig god tur :-)

Hvad er prisniveauet i Japan

08/07 2009 Synøve og Peter Olsen
Meget inspirerende og Japan er vitterlig et land der er højt på min ønskeseddel, men jeg spekulerer hvad prisniveauet er? Måske en ide til et rejsebudget på 14 dage i Japan på enkle hoteller? Mvh og god sommer L
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Japan

Hoteller i Japan
Rejser til Japan
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.