Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Otaru

Den første jernbane på øen Hokkaido fra 1880 forbandt byen Otaru med byen Sapporo. Det meste af det 19. og meget af det 20. århundrede overskyggede Otaru Sapporo pga. den blomstrende flåde. Der blev udvundet kul i bjergene, og Otaru kom til at udgøre øens industrielle hjerte. Trods minelukninger i 1950'erne overlevede Otaru. Japanske turisten opdagede, at byen er perfekt til at dyrke vintersport, sushien er af højeste kvalitet og den historiske arkitektur bringer en tilbage til en svunden tid.

Største seværdigheder

Aoyama Villa

Den tidligere Aoymaklans villa er bygget for sildepenge. Familien tjente sine penge på at handle med stillehavssild i det 19. og 20. århundrede.

Senere byggede familien et stormagasin i Tokyo for 31.000 yen, som svarer til ca. 3.000 kr. i nutidskroner. I villaen er alle gange og søjler malet med Shunkei-lak. Selv i dag er skydedørene malet af datidens fremmeste kunstnere.

Yoichi Nikka Whisky-destilleriet

Destilleriet blev grundlagt i 1934 og fremstiller røget maltwhisky ved hjælp af helt traditionelle skotske destillationsmetoder. Lidt af et særsyn i Japan, men destilleriet er bestemt et besøg værd og whiskyen er bestemt en smagsprøve værd.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til ved moleanlægget i havnen i Otaru. Havnen ligger tæt på byens centrum og herfra er der kun en kort spadseretur til Otaru-kanalen med dens mange butikker.

Klima

Sommeren i Otaru er perfekt med temperaturer på ca. 25 grader. Om vinteren falder her sne, hvilket gør byen og omegnen perfekt til vintersport.
Denne side er udskrevet d. 22. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/brisbane/krydstogt/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.